Що відбувається

SoJo Europe: “Рубрика” увійшла в першу загальноєвропейську когорту журналістики рішень

Разом із ще дев'ятьма іншими редакціями від Португалії до Нідерландів "Рубрика" сформувала об'єднання медіа, що просувають журналістику рішень у Європі

"Рубрика" — серед провідних європейських видань, що розвивають журналістику рішень та просувають конструктивні підходи у медіа. До когорти SoJo Europe (Журналістика рішень: Європа) увійшли 10 редакцій зі всього континенту. Кожна з редакцій вносить власну перспективу та інсайти з медіаландшафту своєї країни, що допомагає розвивати спільне бачення та підходи у європейській журналістиці. "Рубрика" тут представляє Україну.

Серед інших членів когорти — Maldita.es (Іспанія), RADAR Magazine (Італія), Ekonews (Чехія), Radio FM99 (Литва), Vers Beton (Нідерланди), Slow News (Італія), Mensagem de Lisboa (Португалія), Scena9 (Румунія) та Lavialibera (Італія).

У когорті її медіачлени проходять тренінги та навчання, аби вдосконалити свою роботу, а також втілюють спільні транскордонні журналістські проєкти. "Рубрика" вже створила партнерство з румунськими колегами зі Scena9. Разом ми представимо спільний матеріал-розслідування, що також пропонуватиме рішення для розв'язання екологічної проблеми, яку розділяють наші країни і яка актуалізувалася після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Результат нашої співпраці покажемо вже цього вересня!

Участь у когорті та подібних проєктах надзвичайно важлива для нас — адже так "Рубрика" може ще гучніше розповідати про Україну, наші проблеми та рішення, які українці знаходять щодня у боротьбі за вільне та незалежне майбутнє. Нагадаємо також, що "Рубрика" має англомовну версію сайту.

Довідка: Створення когорти відбулося в рамках програми SoJo Europe (Журналістика рішень: Європа), яку втілює Transitions — чеська медіаорганізація, що просуває підхід конструктивної журналістики у Європі. Проєкт "Конструктивні новини: сприяння журналістиці рішень по всій Європі" фінансується Європейською комісією та втілюється Transitions і за підтримки трьох інших організацій — Journalismfund Europe (Бельгія), Constructive Institute (Данія) і Південно-Східна європейська мережа професіоналізації медіа (SEENPM).

Свіжі дописи

  • Що відбувається

Russian rockets strike Okhmadyt Children’s Hospital in Kyiv amid mass attack on June 8

On June 8, 2024, Russian forces launched over 40 rockets, targeting civilian infrastructure across Ukraine.… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Небайдужа

Як підготуватись до народження дитини: поради психологині

Батьківство — це виклик. І підготуватися до нього на 100% неможливо. Проте можна зробити процес… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Інвестиційні рішення

Як уникнути імпульсивних покупок і коли вони нам навпаки потрібні

“Рубрика” вирішила дізнатися, чому ми робимо емоційні покупки та як вони впливають на наше управління… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • УрбанРубрика

Як захиститися від шуму генераторів: поради для бізнесів й тих, хто живе поруч з ними

Як захистити й захиститися від шуму, вібрацій та викидів від генераторів — розповідає “Рубрика”. Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Що відбувається

Music from Ukraine: Recommendations and a playlist for any mood 

Listen to the best sounds and songs of Ukraine with Rubryka — from elegant classical… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Корисності

“РішенняХаб”: “Рубрика” запустила новий формат для ГО, активістів та експертів

Відтепер на базі новоствореного хабу “Рубрика” проводитиме івенти, покликані познайомити та об’єднати навколо спільних проєктів… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.