Корисності

День без м’яса на карантині: як вижити веганам та вірянам?

Скучили за улюбленим фалафелем на карантині? Приходимо вам на допомогу: сидіти вдома — це не вирок вашому харчуванню! Зібрали заклади, що готують вегетаріанські та веганські страви і зараз працюють з доставкою у Києві (деякі — по всій Україні!) в одному матеріалі

Якщо з будь-яких міркувань ви відмовилися від споживання продуктів тваринного походження (ви — вегетаріанець/веган, дотримуєтеся Великого посту або просто вирішили таким чином "розвантажити" організм") карантин — не привід зраджувати собі. Іншими словами, карантин карантином, а ваше харчування має залишатися здоровим! Тож роблячи закупи на період самоізоляції, краще не забувати про овочі та фрукти.Та якщо ви все ж про дещо забули або просто скучили за улюбленою веганською пастою — на допомогу приходять сервіси доставки.  

Усе більше закладів вводять у свої меню рослинні опції, деякі — розробляють цілі веганські меню на період Великоднього посту. Також кількість суто веганських та вегетаріанських закладів у столиці постійно збільшується, асортимент їхніх пропозицій розширюється. Вже можна не відмовляти собі в тортах, цукерках чи зефірках під час посту, радувати себе піцою, бургером чи хот-догом і при цьому твердо заявляти: "Я — веган". Завдяки службам доставки та їхнім спеціальним пропозиціям до карантину стало легше залишатися вдома у цей період, але далеко не всі заклади харчування співпрацюють з Glovo чи Uber Eats. Хтось має власну службу доставки, хтось працює лише в режимі TAKE AWAY. Щоб розібратись, де замовляти рослинну їжу найближчі кілька тижнів, пропонуємо наступну підбірку. Для любителів рослинної їжі вона стане у пригоді і у "мирний" час — врешті-решт, це непогана добірка київських закладів, що мають веганські та вегетаріанські опції у меню! 🙂

🥦 Веганські/вегетаріанські заклади

Fenkhel.vegan  — веганський ресторан, що знаходиться у центрі Києва, та пропонує своїм гостям корисні та збалансовані страви, боули, десерти – заявляє: "Турбота — це коли тобі швидко доставляють смачну їжу додому" та пропонує замовляти у них суперфуди та суперстрави з доставкою  додому. Обіцяють, що їхні кур'єри в масках та рукавичках здійснюватимуть доставку на приватних авто!

Замовлення можна робити за телефоном: 0 (98) 328 85 52 з 10.00 до 23.00.

Fenkhel.vegan

Orang + utanвегетаріанський сендвіч-бар з великим асортиментом страв та напоїв власного виробництва та веганськими позиціями у меню, де заявили, що переходять у режим роботи TAKE AWAY. Також в закладі для зручності працює опція доставки власним кур'єром, UberEats та Glovo. Замовлення приймають через соцмережі та за телефоном: 0 (67) 990 69 10 з 10.00 до 22.00. Orang+utan відповідально підходить до здоров'я працівників та гостей у цей небезпечний період та регулярно дезінфікує всі поверхні та провітрює приміщення, персонал працює в масках та перевіряє температуру.

Orang + utan

Супкультурамережа здорової та екологічної альтернативи фаст-фудам — веганські та вегетаріанські супи в їстівних стаканах. Заклади мережі, на жаль, припинили свою роботу на час карантину, але пропонують усім охочим поласувати на обід їхніми супами та робити замовлення за телефоном 0 (63) 801 89 03 чи в інстаграмі за 24 години до бажаного часу отримання замовлення та від десяти супів, тоді їхні кур'єри з радістю доставлять вам гарячі страви додому чи в офіс.

Супкультура

Коло — ще один заклад з повноцінним веганським асортиментом пропонує обирати страви з їхнього меню та перед замовленням уточняти наявність тих чи інших позицій за телефоном: 0 (98) 756 45 13. Доставку здійснюють самостійно або через додаток GLOVO.

Коло

🥧 Якщо захотілось солоденького…

Sereda vegan point — маленька затишна кав'ярня з веганськими десертами в центрі міста на час ізоляції працює в трьох напрямках:⠀

  • на Прорізній, 10 — як поінт видачі замовлень з собою з 11.00 до 19.00 щодня
  • на доставку Києвом (центр та Поділ безкоштовно) — цілих тортів та порційних шматочків пішими, вело- та авто- кур'єрами
  • на доставку по Україні пакунків зефіру, брауні, конопляних галет — того, що може пережити дорогу

Замовлення приймають через приватні повідомлення у Фейсбуці та за телефоном: 0 (63) 957 20 17.

Sereda vegan point

B12 candybar  — секретна веган-кондитерська на Подолі підійшла до питання з доставкою тортів дуже відповідально: дівчата самі доставляють свої десерти на власному авто у певні дні (27 березня з 15.00 до 20.00, 28 березня з 13.00 до 20.00 та 3 квітня з 15.00 до 20.00). Замовлення можна робити напередодні за телефонами: 0 (96) 573 25 39 та 0 (93) 983 48 93. Доставка по Києву вартуватиме 75 грн або безкоштовно при умові замовлення на суму від 500 грн.

З актуальним асортиментом можна ознайомитись в інстаграмі закладу.

B12 candybar

🥗 Заклади з пісним меню чи опціями

Vapiano паста-піца бар цьогоріч також розробили для своїх гостей пісне меню та працюють в режимі TAKE AWAY: приходьте у заклад, робіть замовлення та отримуйте його через 10 хв. Обрати страви з пісного меню можна тут.

Vapiano

Menya Musashi  — мережа закладів зі справжнім японським раменом пропонує доставку з обох своїх закладів (пр-т Бажана, 1е – м. Осокорки та  пр-т Перемоги, 26 — м. Політехнічний інститут) за допомогою сервісу GLOVO. Також на Осокорках працює послуга TAKEAWAY: замовлення можна зробити за телефоном: 0 (67) 995 25 25 з 11.00 до 21.30.

Menya Musashi

Tiger — ресторан з тайською лапшою, бійонд бургерами та коктейлями також розробили пісне меню для своїх гостей та співпрацюють з UberEats і Glovo. З 12.00 до 21.00 доступна послуга TAKEAWAY. Телефон для замовлень: 0 (99) 003 00 84.

Tiger

Il Molino  — мережа демократичних ресторанів італійської кухні пропонує робити замовлення своїх пісних позицій декількома способами:

  • за номером телефону 0 (44) 222 44 44
  • на сайті
  • у додатку il Molino Bonus

Il Molino

Very Well Cafe — мережа міських кафе з простою і зрозумілою їжею та акцентом на італійську кухню працюють лише в режимі їжі на винос. Замовлення приймаються за телефонами:

  • вул. Леваневського, 2а, тел. 0 (97) 457 08 25
  • Дніпровська набережна, 26Ж, тел. 0 (67) 731 08 26
  • вул. Хрещатик/Заньковецької, 15/4, тел. 0(73) 044 20 11

Very Well Cafe

Тайський привіт  — ресторан тайської кухні радує своїми пісними стравами з 12.00 до 23.00 з безкоштовною доставкою в радіусі 1 км від закладу! Також приймаються замовлення з собою за телефоном: 0 (50) 845 55 05 та за допомогою служб доставки UberEats, Glovo, Raketa.

Тайський привіт

Заклади сім'ї Tarantino family приймають замовлення майже в усіх своїх ресторанах через сайт. Пісні меню можна обрати та замовити з "Муракамі" (цілодобово), "Руколи" (з 11.00 до 23.00), "Хачапурі і вино", "Компоту" (з 9.00 до 22.30), та "Тарантіно" (з 12.00 до 22.30).

Заклади сім'ї Tarantino family

Справжнім гурманам пропонуємо скуштувати якомога більше пісних пропозицій від закладів столиці та залишати свої відгуки на сайті кампанії "Здорово Їмо".

Фото: zdorovojimo.com.ua

Авторка статті: представниця кампанії "Здорово Їмо" Андріана Федевич

Партнерський матеріал

Свіжі дописи

  • Що відбувається

Обмеження консульських послуг для чоловіків призовного віку: пояснюємо, що з цим не так

Українським чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном, обмежили доступ до послуг українського консульства. Такі… Читати більше

Friday April 26th, 2024
  • УрбанРубрика

“Ми не просто місце трагедії, ми хочемо бути місцем українського успіху”: головні рішення з ідеатону Unlock Bucha

У Бучі 18-20 квітня 2024 року провели ідеатон Unlock Bucha. Він об’єднав між собою представників… Читати більше

Friday April 26th, 2024
  • Інвестиційні рішення

Інвестиції у мистецтво: як це працює в Україні й скільки коштів треба для старту

“Рубрика” пояснює, яким може бути інвестування у мистецтво, на яких українських митців слід звернути увагу… Читати більше

Thursday April 25th, 2024
  • Кейси

У Пущі Водиці хочуть відбудувати теплицю для дітей: навіщо це рішення та як допомогти?

“Рубрика” розповідає про маленький, але важливий кейс відбудови, якому ще належить відбутися. Долучитися до допомоги… Читати більше

Thursday April 25th, 2024
  • Здоров’я

Що дають тейпи і як не змарнувати час та кошти на недієве лікування? Відповідають лікарі

Тейпи продовжують набирати популярність. Проте чи така вона заслужена? “Рубрика” вирішила розібратися, що таке тейпи… Читати більше

Wednesday April 24th, 2024
  • Корисності

Exploring Ukraine’s cinema world: Top 10 Ukrainian films you need to watch

Defiant Ukrainian filmmakers have continued creating their art despite all obstacles — facing persecution and… Читати більше

Wednesday April 24th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.