fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 14:30 26 Кві 2022

Українські корми преміум-класу для вашої собаки успішно замінять зарубіжні

Собаки поділяють всі радощі та прикрощі своїх господарів. У ці дні вони, як і ми, відчувають стрес через виття сирен, вибухів, вимушених переїздів, чуйно реагують на негативні емоції оточуючих. Одна з проблем воєнного часу – неможливість купити собаці його улюблений, звичний корм. Це, перш за все, стосується кормів зарубіжного виробництва, запаси яких на складах вичерпалися, а з ввезенням в Україну нових партій виникли складнощі. 

Становище складне, але не безвихідне, адже в Україні є свої виробники петфуд групи, та їх продукція за якістю не поступається зарубіжним аналогам. Досить популярні вітчизняні бренди класу супер-преміум Practic і Home Food. А компанія «Кормотех», заснована в 2003 році, на сьогоднішній день пропонує корм для собак сухий і вологий всіх цінових категорій: Гав! категорії стандарт( економ), Клуб 4 Лапи (CLUB 4 PAWS) преміум-класу, Optimeal і Optimeal Beauty (супер-преміум і холістік). Це найбільший в Україні виробник кормів для домашніх вихованців, продукція якого відповідає світовим стандартам якості та експортується в різні країни Європи, а також в США та Чилі.

Українські та зарубіжні бренди кормів для собак преміум класу

Корми преміум обґрунтовано вважаються золотою серединою, співвідношення ціни та якості у них оптимальне. До цього сегменту відносяться такі широко відомі та популярні в Україні бренди, як JOSERA та JosiDog (Josera petfood), Dog Chow (Nestle). Якщо ваш вихованець раніше отримував сухий корм для собак класу преміум європейського виробництва, від якого довелося відмовитися, має сенс купити корм Клуб 4 Лапи для собак. Його сьогодні можна знайти на полицях багатьох офлайн-магазинів або замовити в інтернет-магазині, і ціну український виробник намагається підтримувати на доступному рівні. 

Сухий корм для цуценят Josera Dog Kids 25/12 або Клуб 4 Лапи

Обидва корми призначені для цуценят починаючи з 8 тижнів, але Клуб 4 Лапи для цуценят всіх порід «з високим вмістом курки» більш універсальний в порівнянні з Josera Kids, який рекомендований для середніх і великих порід. За основним складом корми схожі, містять м'ясне борошно (Клуб 4 Лапи для собак – з курятини, Йозера – з домашньої птиці), зернові, жир птиці, бурякову клітковину, вітаміни, мінерали. Корм Клуб 4 Лапи для цуценят всіх порід «З високим вмістом курки» відрізняє:

  • більш високий вміст білків і жирів (30/15);
  • наявність фірмового комплексу INTEGRAMIX для всебічної підтримки здоров'я;
  • наявність джерел омега кислот (насіння льону, масло лосося), важливих для фізичного та розумового розвитку цуценят.

JOSERA JosiDog Active або Клуб 4 Лапи для активних собак

Відмітна особливість кормів для активних собак – збільшена калорійність, за рахунок чого харчування покриває високі енерговитрати. Порівняємо формули (співвідношення білків і жирів) і калорійність (ккал/100г) різних раціонів цього типу:

  • JosiDog Active – 25/17, 394.7;
  • Клуб 4 Лапи «Актив» – 30/15, 383.94;
  • Клуб 4 Лапи «Скаут» – 32/21, 410.8.

Обидва корми Клуб 4 Лапи підходять для собак з високою активністю, але «Актив» призначений для домашніх вихованців будь-яких порід, а «Скаут» розроблений спільно з кінологами спеціально для робочих собак великих і середніх порід, тому він більш калорійний. Обидва раціони містять м'ясне борошно, зернові, жир птиці та масло лосося, бурякову клітковину, насіння льону, вітаміни, мінерали, формулу INTEGRAMIX, але склад трохи різниться:

  • Клуб 4 Лапи «Актив» – 25% дегідратованої курятини, масло лосося 0,5%, жир птиці на 6 місці в складі;
  • Клуб 4 Лапи «Скаут» – 32% дегідратованої курятини, більш високий вміст кукурудзи, жирів (масло лосося 0,83%, жир птиці на 3 місці в складі), не містить пшениці, збагачений добавками для суглобів (хондроїтин і глюкозамін).

Сухий корм для собак Dog Chow Adult Lamb або Клуб 4 Лапи

Найбільш популярна альтернатива курятині, яка у багатьох собак викликає алергію, – м'ясо ягняти. Клуб 4 Лапи «Ягня і рис» для дорослих собак всіх порід містить:

  • 26% дегідратованої ягнятини (в Dog Chow Adult Lamb м'яса та тваринних субпродуктів всього 16%, з них ягнятини не менше 4%);
  • легкозасвоювані безглютенові зернові – рис білий 26%, коричневий мінімум 4%, ячмінь. (У кормі Dog Chow зернові на 1 місці в складі, їх всього 50%, конкретні види не вказані);
  • жир птиці, масло лосося, пивні дріжджі, бурякову клітковину, насіння льону, INTEGRAMIX, вітаміни, мінерали;
  • натуральний антиоксидант і консервант – суміш токоферолів.

Слід зазначити, що використання натуральних консервантів-антиоксидантів – особливість не тільки раціону Клуб 4 Лапи «Ягня і рис» для дорослих собак всіх порід, але й усіх кормів цього бренду. Це вигідно відрізняє їх від більшості кормів преміального сегмента та наближає до більш високого класу – супер-преміум.

Як безболісно перевести собаку на інший корм

Різка зміна корму – стрес для травної системи, щоб цього уникнути, потрібно потроху підмішувати до звичного корму новий, поступово змінюючи пропорції на користь останнього. Найбільш поширена схема:

  • 1-2 день – старий і новий корми змішуються в співвідношенні 75/25;
  • 3-4 – 50/50;
  • 5-6 – 25/75;
  • якщо собака нормально реагує, починаючи з 7-8 дня йому можна давати 100% нового корму.

Асортимент продукції CLUB 4 PAWS дозволяє підібрати сухий корм для собак 4 Лапи з урахуванням їх віку, породи, рівня активності й інших особливостей, а також смакових уподобань. Різноманітність, можливість вибору забезпечують максимально безболісну, комфортну для вихованця зміну корму.

9424

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: