fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 14:15 27 Кві 2022

Українські сухі корми для кішок преміум класу – гідна альтернатива імпортній продукції

З початком війни багатьом власникам кішок довелося відмовитися від звичних імпортних кормів через складнощі з поставками, зростання цін. Продукція зарубіжного виробництва з'являється на полицях з перебоями, а українським виробникам простіше налагодити стабільні поставки своєї продукції по країні. А ще сьогодні дуже важливо підтримувати українську економіку, один із способів зробити це – купувати корм для кішок вітчизняного виробництва.

В Україні випускається корм для кішок сухий і вологий різних класів, від економ (Мяу!) до супер-преміум (Optimeal, Home Food, Practic) і навіть холістік (Optimeal Beauty). Багато господарів вважають за краще купувати сухий корм для кішок класу преміум, якісний і цілком доступний за ціною. Такий корм виробляє під брендом Клуб 4 Лапи українська компанія «Кормотех». Її продукція становить гідну конкуренцію зарубіжним аналогам і добре відома не тільки в Україні, але і ще в 19 країнах, куди експортується. Рецептури кормів розроблені американськими та польськими фахівцями за участю українських ветеринарних лікарів, а завод оснащений сучасним обладнанням з різних країн Європи. У 2017 році компанія потрапила в ТОП-50 європейських виробників кормів для тварин і посіла в рейтингу 30-е місце. Купуючи корм Клуб 4 Лапи для котів, ви забезпечуєте свого вихованця продукцією європейської якості.

Українські та зарубіжні бренди кормів для кішок преміум класу

Корми класу преміум для кішок пропонують багато європейських виробників – Josera petfood (JOSERA, JosiCat), Nestle Purina Petcare (Purina One, Cat Chow), Mars Petcare (Royal Canin). Під цими брендами випускаються корми базової та спеціалізованої лінійки, для дорослих котів і кошенят. Асортимент продукції Клуб 4 Лапи для котів дозволяє підібрати заміну імпортному корму для вихованця будь-якого віку, зі стандартними й особливими потребами.

Сухий корм для котів JOSERA (Йозера) SensiCat або Клуб 4 Лапи для кішок з чутливим травленням

Обидва корми містять сушене м'ясо свійської птиці (JOSERA не конкретизує, якої саме, а в складі Клуб 4 Лапи «Чутливе травлення» зазначено, що це курятина), рис, кукурудзу, жир птиці, бурякову клітковину, зміст якої знижено, щоб вплив на ШКТ був більш делікатним. Особливості та переваги корму Клуб 4 Лапи «Чутливе травлення»:

  • відсутність у складі важкої для перетравлення свинини (JOSERA містить продукт Grieben з яловичини та свинини);
  • високий вміст пребіотиків Біомос;
  • наявність комплексу INTEGRAMIX.

JOSERA JosiCat (Йозера Йозі Кет) Tasty Beef або сухий корм для кішок Клуб 4 Лапи «Телятина»

Це базові корми для котів і кішок зі стандартними потребами. Клуб 4 Лапи «З телятиною» містить 28% курятини, 4% м'яса та продуктів тваринного походження з телятини, кукурудзу та рис. У складі JosiCat Tasty Beef на 1 місці зернові, також корм містить м'ясо та м'ясні продукти, в тому числі 4% яловичини. Переваги Клуб 4 Лапи «З телятиною»:

  • м'ясні інгредієнти в складі на 1 місці;
  • високий вміст білка – 32%;
  • INTEGRAMIX;
  • деталізований склад.

Purina One (Пуріна Ван) Indoor Formula з індичкою та злаками або сухий корм для кішок, які живуть в приміщенні, Клуб 4 Лапи

Корми мають спільні особливості:

  • оптимальне співвідношення мінералів для підтримки сечовидільної системи;
  • наявність пребіотиків і підвищений вміст клітковини для поліпшення травлення та перистальтики;
  • жирні кислоти для шкіри та шерсті (в Purina One – Омега-6, в Клуб 4 Лапи – Омега 3 і 6).

Крім цих 3 завдань Клуб 4 Лапи для кішок, що живуть в приміщенні «4 в 1» допомагає вирішити ще одну – знизити ризик стоматологічних захворювань за рахунок продуманої форми гранул, яка забезпечує ефективне очищення зубів від нальоту. До переваг Клуб 4 Лапи для кішок, що живуть в приміщенні «4 в 1» також відносяться:

  • більш високий вміст м'ясних інгредієнтів (23% дегідратованої курятини);
  • відсутність у складі поширених алергенів (Purina One Indoor Formula містить пшеницю, сою);
  • INTEGRAMIX.

Cat Chow (Кет Чау) Hairball Control або Клуб 4 Лапи для кішок з ефектом виведення шерсті

Клуб 4 Лапи «З ефектом виведення шерсті» і Cat Chow Special Care Hairball Control відрізняються підвищеним вмістом клітковини, яка стимулює виведення волосяних грудок з ШКТ. Сухий корм для кішок 4 лапи містить 4,5% клітковини, в тому числі 2,92% нерозчинної (мікрокристалічної целюлози) й 1,58% розчинної (бурякової). У кормі Cat Chow Hairball Control клітковини на 1% більше, але вона вся розчинна, а ефект виведення шерсті більш виражений у нерозчинної. Інші плюси Клуб 4 Лапи «З ефектом виведення шерсті»:

  • м'ясні інгредієнти на 1 місці в складі;
  • формула INTEGRAMIX.

Royal Canin (Роял Канін) Kitten або Клуб 4 Лапи для кошенят

Корми відрізняються високим вмістом білків і жирів (Royal Canin Kitten – 36/18, Клуб 4 Лапи «З куркою для кошенят» – 34/15), що важливо в період активного росту. Їх вітамінно-мінеральний склад також збалансований з урахуванням вікових потреб. Корм Клуб 4 Лапи «З куркою для кошенят» відрізняється більш інформативним складом (вказано вид м'яса – курятина), містить комплекс INTEGRAMIX, багатий набір вітамінів, мінералів, омега кислот.

Зміна корму у кішки: як правильно перевести вихованця на інший корм

У той час як імпортні корми зникають з полиць українських магазинів, купити корм Клуб 4 Лапи для кішок можна в спеціалізованих магазинах зоотоварів, багатьох супермаркетах, а також замовити через Інтернет. І ціни, не дивлячись на війну, залишаються максимально доступними. Щоб перевести вихованця на інший корм, знадобиться 5-6 днів, адже перехід повинен бути поступовим. Фахівці рекомендують протягом перших 2 днів замінювати ¼ звичного корму новим, наступні 2 дні змішувати корми 50 на 50, на 5-6 день збільшити частку нового корму до¾, а з 7-го дня повністю перейти на нього. Якщо у вас ще залишився невеликий запас звичного сухого корму зарубіжного виробництва, але відсутня можливість купувати його в найближчому майбутньому, з переходом на Клуб 4 Лапи краще не затягувати.

15203

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: