fbpx
Сьогодні
Розбір 14:51 16 Чер 2020

Вища освіта не потрібна, а зарплати зростуть на 85 млн: як нардепи змінюють правила для своїх помічників

У Верховній Раді пропонують збільшити грошовий фонд для помічників нардепів в два рази. Паралельно — дозволити брати на роботу тих кандидатів, які не мають вищої освіти.

Такі нововведення вже викликали неоднозначну реакцію серед українців. У чому суть нової ідеї і чому вона обійдеться бюджету у 85 мільйонів гривень — у матеріалі "Рубрики".

У Раду без диплому

У парламенті з'явилися законопроекти №3644 і 3645, які покликані внести зміни в роботу народних депутатів. Автори ідеї — п'ятеро членів фракції "Слуги народу" (Ольга Савченко, Павло Фролов, Артем Культенко, Сергій Кальченко, Оксана Гринчук), а також представник "Європейської Солідарності" Олег Синютка.

На перший погляд — пропоновані зміни технічні, організаційні і стосуються лише роботи народних депутатів. Але це не зовсім так.

По-перше, в документі пропонують збільшити зарплатний фонд для помічників парламентаріїв. У сумі це плюс приблизно 80-85 мільйонів гривень.

Зараз у кожного нардепа є зарплатний фонд на помічників — це 25 прожиткових мінімумів (приблизно 52,5 млн грн "брудними"). Нардеп має право оформити собі до 32 помічників і розподіляти зарплату так, як захоче. У запропонованому ж документі зарплатний фонд пропонують збільшити до 29,2 мінімумів. Тобто включити в загальний розрахунок ще 2 місяці (відпускних).

Таким чином, загальний місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата буде понад 66 тисяч грн, а річний — трохи більше 795 тисяч грн.

По-друге, у документі пропонують поліпшити матеріально-технічне забезпечення помічників. Наприклад, поїздки по роботі визнаються відрядженнями, які будуть оплачуватися з бюджету. Окремий новий пункт — можливість вимагати з бюджету матеріальну допомогу, в тому числі, і на оздоровлення.

По-третє, в проекті виключений пункт про те, що помічник зобов'язаний мати вищу освіту. Йому досить знати українську мову і бути громадянином України.

Верховна Рада

Навіщо це

Співавтор законопроекту, нардеп від "Слуги народу" Павло Фролов пояснив "Рубриці", що головна мета ідеї — надати можливість помічникам отримати відпускні.

"По-перше, я не підтримую ідею прибрати з вимог наявність вищої освіти. Буду подавати правку. По-друге, у нас є технічна проблема, коли помічники нардепів подають до суду і відсуджують у бюджету відпускні. Ми ж маємо зарплатний фонд, який нардепи без залишку роздають на помічників. У відпустку помічники зазвичай не ходять через особливості роботи, тому логічно було б їм запропонувати за них компенсацію. Саме тому ми передбачили в законопроекті виплату для фонду два додаткові місяці", — підкреслив Фролов.

Самі ж помічники по різному ставляться до ідеї. Наприклад, екс-помічник Владислав Легомінов впевнений, що законопроектом нардепи хочуть збалансувати відносини патронатної і державної служби в Апараті ВРУ.

"У нас є закон "Про державну службу" в якому розділені ці поняття і більш титульною виступає державна служба. Патронатна до неї прирівнюється, але при цьому не має тих же соціальних гарантій (оплачувана відпустка, вихідна допомога тощо). І це правильно. Робота помічником, як правило, нестабільна. Сьогодні працюєш в парламенті, а завтра перевибори, твій депутат не переобирається або зовсім не балотується — ти безробітний, без вихідної допомоги", — підкреслив "Рубриці" Легомінов.

Він також пояснив, що помічники в середньому заробляють половину фонду. Хоча можливо окремим доплачують і неофіційно. "Дуже приблизна "середня температура по палаті" — депутат (списковик) має у своєму підпорядкуванні 2-3 помічників із середньою зарплатою трохи менше 20 тисяч гривень.

Але, от якщо депутат обирався на виборчому окрузі, то йому потрібно більше "рук", особливо, якщо округ великий. Як правило, вони отримують менше, але і живуть вони не в Києві, а в інших містах. У таких депутатів може бути 5-6 штатних помічників з різним рівнем зарплати, від мінімальної до тисячі доларів і вище. Хоча в нашому парламенті буває і навпаки", — підсумував Легомінов.

Його колега по цеху, помічниця одного з нардепів від фракції "Голос" пояснила "Рубриці", що рішення хоч і правильне, але точкове. І швидше за все воно більше направлено на збільшення бюджету Апарату Ради.

"Ідея класна, мова йде більше про приведення статусу помічника нормам трудового законодавства. Єдине, саме трудове буде змінено (у зв'язку з прийняттям нового Кодексу), згідно з яким буде можливість врахувати ще більше аспектів роботи (наприклад, віддалена робота, гнучкий графік і тд). Тому зараз запропоновані зміни пахнуть простим дерибаном апаратних засобів. Або закладається основа для того, щоб у бюджеті 2021 збільшити фінансування Апарату ВРУ. Не думаю, що в нинішніх умовах це доцільно. Якби стався якийсь перерозподіл в кошторисі Апарату, то тоді це плюс, а так це не несе нічого позитивного поки, на мій погляд", — підкреслила співрозмовниця.

Прийнято законопроект буде, імовірно, до кінця 2020 року. Це перш за все пов'язано з бюджетним процесом. "До кінця цієї сесії є ймовірність, що його проголосуємо в першому читанні. У будь-якому випадку, думаю, в цілому проект закону ми приймемо ближче до початку формування бюджету на наступний рік", — підсумував Павло Фролов.

37345

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: