fbpx
Сьогодні
Спецпроект 16:18 25 Сер 2018

Пекарня з душею: працевлаштування людей з інвалідністю і соціальна випічка

Номінація "Ідея" премії Social Project Awards. "Рубрика", як інформаційний партнер, публікує тексти конкурсантів про свої соціальні проекти. Восени стартує відкрите голосування за кращу ініціативу

Благодійна організація Міжнародний благодійний фонд "Коровай" розробила програму соціальної випічки "Сова", що ставить за мету зробити хлібобулочні продукти доступнішими тим, хто цього потребує, а також створити робочі місця для людей з інвалідністю (особливо із синдромом Дауна).

благодійний фонд

Хліб є одним із основних складників щоденного раціону. Але він стає для великої кількості населення розкішшю через нестабільні ціни на продукт. Ми поставили перед собою завдання забезпечити цим продуктом безкоштовно своїх підопічних  на постійній основі, випікаючи хліб самостійно. Тим самим ми економимо на ціні, створюємо нові робочі місця (для безробітних людей з інвалідністю та інших незахищених верств населення) та постійно маємо безкоштовну хлібину для наших підопічних, без постійного звернення по сторонню допомогу.

Як це працює

Ми випікаємо сто хлібин, з них десять віддаємо нашим підопічним, а решту реалізуємо по ціні, яка дозволить нам знову випекти сто хлібин.

Також у кожного, хто підтримає наш фонд, буде можливість отримати сертифікат на придбання нашої продукції із зазначеною сумою вашої підтримки, який ви зможете дати за власним бажанням будь-кому, хто, на вашу думку, цього заслуговує та потребує.

Для того, щоб стати підопічним фонду, потрібно оформити заявку на отримання допомоги та пройти погодження.

Що змінює наш проект

Ця програма має на меті змінити ставлення до людей з обмеженими фізичними можливостями, показати, що вони є також частиною суспільства і мають право сприйматись нарівні. Ми з підопічними фонду бажаємо відійти від практики постійного пошуку донорів для забезпечення елементарних потреб, натомість просимо один раз допомогти налагодити систему роботи пекарні і ми будемо забезпечувати себе самі без звернення по допомогу повторно.

Також, завдяки цій програмі, у нас буде можливість забезпечувати підопічних Фонду безкоштовним хлібом і налаштувати систему роботи так, щоб  пекарня працювала по системі самоокупності. Тобто, частину продукції ми будемо роздавати безплатно, а іншу реалізуємо на пільговій основі, обов'язково нижче ринкової. У нас є сформована команда спеціалістів, яка готова реалізувати цей проект, тільки потрібна ваша підтримка.

Чому варто проголосувати за ініціативу

програма СоваПриймаючи участь в цьому конкурсі ідей, ми прагнемо почути від вас думку чи потрібні нашому суспільству такі ініціативи, як ви ставитеся до людей з обмеженими фізичними властивостями, чи будете ви особисто купувати продукцію даної пекарні, знаючи, хто місив це тісто, і хто спік для вас цей хліб? Чи вважаєте ви, що така пекарня потрібна у вашому місті чи селищі? Проголосувавши ЗА нашу ідею, ви висловите нам і всім свою відповідь на ці питання.

Цією програмою ми хочемо допомогти людям з обмеженими фізичними можливостями не відчувати себе покинутими, відчути себе корисними, потрібними суспільству, не бути замкнутими і не відчувати себе «іншими».

Що значить бути активістом в Україні

За останні роки в Україні недобросовісні люди та організації сильно скомпрометували поняття благодійності. Тому зараз потрібно відновлювати довіру в людей, показуючи реальну роботу, чим і займається наш Фонд. Ми відходимо від системи, де потрібно просити кошти на створення ініціативи і потім постійно просити на підтримку її життєдіяльності. Натомість, наш Проект потребує допомоги тільки при запуску і надалі ми зможемо утримувати себе самі.

Проголосувати за проект можна за посиланням.

Нагадаємо, що до 29 серпня активісти з усієї України можуть подати заявку на другу щорічну премію соціальних проектів Social Project Awards. Після закінчення прийому заявок триватиме онлайн-голосування, де кожен може віддати голос за три проекти. «Рубрика» запрошує номінантів премії розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

17
1359

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: