fbpx
Сьогодні
Спецпроект 17:08 01 Вер 2018

Painted Skies: залиште нудні конспекти в минулому

Номінація "Ідея" премії Social Project Awards. "Рубрика", як інформаційний партнер, публікує тексти конкурсантів про свої соціальні ініціативи

Світ дуже швидко змінюється. За останні десятиліття було зроблено безліч відкриттів, і найголовніше з них – інтернет. Однак він теж еволюціонував. Редагувати та створювати контент ставало набагато простіше. Все починалося зі створення сайтів за допомогою блокноту і зараз ми вже маємо Twitter. Як не загубитися серед такої кількості інформації, коли створювати її може майже кожен? Відповідь проста: структурувати та узагальнювати.

Чи не найбільше з цією проблемою стикаються люди, які вчаться: студенти та школярі. До того ж, навчальна програма ускладняється з кожним роком. У дітей немає часу на вивчення методик обробки інформації, тому що вони весь вільний час займаються її обробкою у вигляді домашнього завдання. Здається, глухий кут. Хтось перестає робити домашні завдання, а хтось працює понад своїх сил, потім відсиджуючись на "лікарняних". Так не має бути.

Артем Агванян, учень 10 класу Маріупольського технічного ліцею

Артем Агванян, учень 10 класу Маріупольського технічного ліцею

Я відношу себе до другого типу людей, які відсиджуються на лікарняних. Більшість з моїх друзів також. У той час, коли інші відпочивають на канікулах, ми відпочиваємо на лікарняній кушетці. На жаль, ця проблема не обмежується ні моїм класом, ні ліцеєм, ні містом, ні, навіть, Україною. Саме у такій ситуації, на кушетці, мені й прийшла ця ідея.

Сформулювавши проблему, я поїхав на всеукраїнський молодіжний форум CACTUS '18, де моя ідея знайшла відгук у багатьох серцях однодумців-однолітків. До речі, саме від CACTUS'у я дізнався про Social Project Awards і остаточно вирішив, що маю спробувати. Це стало точкою неповернення. У хорошому сенсі. Побачивши, що така велика кількість людей має ту саму проблему, я вже не міг здатися чи повернутися назад. Розробивши план реалізації, я почав шукати методи вирішення проблеми.

Інтуїтивним кроком було шукати допомоги у комп'ютера, передати усю тяжку роботу по конспектуванню йому. Саме так ми і зробили. Був розроблений веб-додаток, який бере всю брудну роботу по веденню конспектів на себе. Крім того, ми вирішили зробити вихідний конспект у вигляді інтерактивно візуалізованих "ментальних карт", про які чув майже кожен студент, але чомусь не використовував. Ми пропонуємо таку схему: завантаж фотографію цікавої статті, виділи головне, поки читаєш, отримай готовий конспект, за яким ти можеш відтворити колись прочитане. У будь який час. На телефоні, комп'ютері, планшеті. Для студентів – безкоштовно. Для мене цей проект – незамінний помічник при підготовці до самостійних чи контрольних робіт з будь-яких предметів.

Але проект не закінчується на школярах та студентах. Час показав, що конспектування – це дуже корисна навичка, яка стане в нагоді в повсякденному житті. За допомогою Painted Skies можливо читати будь-що, конспектуючи. Так, ви можете підвищити вашу продуктивність прямо зараз, перейшовши за посиланням у кінці статті.

Painted Skies

Реалізація та подальший розвиток

Користуватися додатком дуже просто. Ви можете зробити PrintScreen цікавої статті з інтернету чи просто сфотографувати друкований лист. Після цього ви маєте виділити головне у конспекті різнокольоровими прямокутниками за допомогою веб-додатку.

Painted Skies

Найголовніше – червоним, другорядне – зеленим, ще менш головне – синім. Виділяйте, поки читаєте текст, а потім натисніть «далі».

Painted Skies

За 5 хвилин роботи ви отримаєте подібну ментальну карту. Що далі? Зробіть PrintScreen, надрукуйте, поділіться з друзями. Все просто.

Я завжди намагаюся бути чесним з людьми, і зараз хочу розповісти, чого проект ще не вміє, або вміє не дуже добре. На даний момент ми додали систему розпізнавання друкованих літер на фотографіях, яка працює майже на всі 100, але при роботі з рукописними конспектами ще є проблеми. Ця проблема вирішується нейронною мережею, яка знаходиться у альфа-тестуванні. Нещодавно ми виклали проект у відкритий доступ, і через це наші сервери почали працювати повільніше, розбираючись з тонами запитів. На даний момент ситуація вже стабілізувалася, але інколи затримки у користувачів ще є. Я впевнений, що ми зможемо вирішити ці проблеми у найближчий час.

У майбутньому наш проект має два шляхи розвитку, які перетинаються між собою. Перший: розроблювати ще більш зручний інтерфейс та додавати нові можливості до веб додатку. Другий: розповсюджувати проект серед молоді. Обидва шляхи є важливими, бо зручність користування – одна з наших найбільших цінностей, а поширення проекту є запорукою успіху та вирішення проблеми, яка не дає спокою школярам та студентам вже півстоліття. На даний момент ми досягли успіху на першому шляху, вклавши всі сили у найбільш можливо зручний інтерфейс, але відкрили доступ до проекту тільки нещодавно. Якщо ви маєте когось, хто має подібну проблему, без вагань дайте йому спробувати Painted Skies. Таким чином ви допоможете нашій команді та зробите наш проект на один крок ближче до вирішення глобальної проблеми.

Якщо вас зацікавив мій проект, ласкаво просимо до сайту веб-додатку, де ви можете користуватися їм власноруч. Голосуйте за мій проект на сторінці Social Project Awards за посиланням.

Артем Агванян, учень 10 класу Маріупольського технічного ліцею та студент комп'ютерної академії "ШАГ"

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

39
2817

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: