УрбанРубрика

CEO Nextbike в Києві: «Ми закладали у бізнес-модель відсоток вандалізму»

«Рубрика» запитала в керівника компанії Олексія Кушка про результати перших тижнів прокату велосипедів у столиці

Попри GPS-трекери, які фіксують увесь маршрут пересування транспорту, вже є факти викрадення перших велосипедів. За 2 тижні роботи велопрокату в Києві вкрали 4 велосипеди.

28 серпня ЗМІ поширили інформацію про викрадення цілого пункту велопрокату на Хрещатику. В компанії Nextbike.ua це швидко спростували. Велосипеди зранку просто розібрали користувачі, тому парковка повністю пустувала.

«Факти крадіжки велосипедів – це більше удар по користувачам, ніж по нашій компанії. Велосипедів і так не вистачає, бо попит просто скажений. Для компанії це матеріальні збитки, але ми усвідомлювали і закладали відсоток вандалізму в бізнес-модель», – розповів для «Рубрики» директор Nextbike Олексій Кушка.

Який саме цей відсоток і чи застраховані велосипеди він не сказав, пославшись на комерційну таємницю.

Перші тижні роботи Олексій прокоментував: «Дуже позитивні результати. Не вистачає велосипедів. Неочікувано великий інтерес і попит, який значно перевищує пропозицію».

Олексій Кушка

Також Nextbike.ua отримує багато пропозицій від користувачів на нові локації велопрокату у столиці. «Маємо більше 200 запитів від активних людей. Ми все збираємо у спеціальну гугл-форму. Але в короткотерміновій перспективі не будемо запускати нові станції, бо розтягувати кількість велосипедів на більшу кількість локацій не є доречним. А на наступний рік чекаємо інформацію від КМДА та Київської інвестиційної агенції щодо оголошення умов тендеру», – розповів директор Nextbike.

Олексій Кушка наголосив, що Nextbike і veliki.ua безпосередньо підтримують всі рухи та ініціативи щодо велосипедизації міста. «Восени ми будемо долучатися до дійства Велосипедом на роботу», – зазначив він.

За словами Кушки, спочатку всі реєструвалися і користувалися разовими поїздками, зараз більше переходять на абонентну модель, тому що зрозуміли зручність і користь.

Нагадаємо, 15 серпня компанія Nextbike презентувала в Києві систему прокату велосипедів – Bike sharing. Зараз у Києві вже є 33 майданчики для оренди 55 велосипедів у різних куточках міста. Разова півгодинна поїздка на велосипеді коштує 30 грн, оренда байка на весь день – 300 грн.

Також систему велопрокату Nextbike вже запустили у Харкові, у вересні-жовтні очікується у Вінниці та Одесі.

Свіжі дописи

  • Кейси

“Створюємо спільноту, де місце є кожному”: як на Одещині працює театр “Толерантність”

Тут молоді з ментальною інвалідністю допомагають самореалізуватися, відкрити нові таланти та знайти свою спільноту. “Рубрика”… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Що відбувається

Обмеження консульських послуг для чоловіків призовного віку: пояснюємо, що з цим не так

Українським чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном, обмежили доступ до послуг українського консульства. Такі… Читати більше

Friday April 26th, 2024
  • УрбанРубрика

“Ми не просто місце трагедії, ми хочемо бути місцем українського успіху”: головні рішення з ідеатону Unlock Bucha

У Бучі 18-20 квітня 2024 року провели ідеатон Unlock Bucha. Він об’єднав між собою представників… Читати більше

Friday April 26th, 2024
  • Інвестиційні рішення

Інвестиції у мистецтво: як це працює в Україні й скільки коштів треба для старту

“Рубрика” пояснює, яким може бути інвестування у мистецтво, на яких українських митців слід звернути увагу… Читати більше

Thursday April 25th, 2024
  • Кейси

У Пущі Водиці хочуть відбудувати теплицю для дітей: навіщо це рішення та як допомогти?

“Рубрика” розповідає про маленький, але важливий кейс відбудови, якому ще належить відбутися. Долучитися до допомоги… Читати більше

Thursday April 25th, 2024
  • Здоров’я

Що дають тейпи і як не змарнувати час та кошти на недієве лікування? Відповідають лікарі

Тейпи продовжують набирати популярність. Проте чи така вона заслужена? “Рубрика” вирішила розібратися, що таке тейпи… Читати більше

Wednesday April 24th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.