fbpx
Сьогодні
Актуально 13:02 29 Сер 2018

CEO Nextbike в Києві: «Ми закладали у бізнес-модель відсоток вандалізму»

«Рубрика» запитала в керівника компанії Олексія Кушка про результати перших тижнів прокату велосипедів у столиці

Попри GPS-трекери, які фіксують увесь маршрут пересування транспорту, вже є факти викрадення перших велосипедів. За 2 тижні роботи велопрокату в Києві вкрали 4 велосипеди.

28 серпня ЗМІ поширили інформацію про викрадення цілого пункту велопрокату на Хрещатику. В компанії Nextbike.ua це швидко спростували. Велосипеди зранку просто розібрали користувачі, тому парковка повністю пустувала.

«Факти крадіжки велосипедів – це більше удар по користувачам, ніж по нашій компанії. Велосипедів і так не вистачає, бо попит просто скажений. Для компанії це матеріальні збитки, але ми усвідомлювали і закладали відсоток вандалізму в бізнес-модель», – розповів для «Рубрики» директор Nextbike Олексій Кушка.

Який саме цей відсоток і чи застраховані велосипеди він не сказав, пославшись на комерційну таємницю.

Перші тижні роботи Олексій прокоментував: «Дуже позитивні результати. Не вистачає велосипедів. Неочікувано великий інтерес і попит, який значно перевищує пропозицію».

Олексій Кушка

Олексій Кушка

Також Nextbike.ua отримує багато пропозицій від користувачів на нові локації велопрокату у столиці. «Маємо більше 200 запитів від активних людей. Ми все збираємо у спеціальну гугл-форму. Але в короткотерміновій перспективі не будемо запускати нові станції, бо розтягувати кількість велосипедів на більшу кількість локацій не є доречним. А на наступний рік чекаємо інформацію від КМДА та Київської інвестиційної агенції щодо оголошення умов тендеру», – розповів директор Nextbike.

Олексій Кушка наголосив, що Nextbike і veliki.ua безпосередньо підтримують всі рухи та ініціативи щодо велосипедизації міста. «Восени ми будемо долучатися до дійства Велосипедом на роботу», – зазначив він.

За словами Кушки, спочатку всі реєструвалися і користувалися разовими поїздками, зараз більше переходять на абонентну модель, тому що зрозуміли зручність і користь.

Нагадаємо, 15 серпня компанія Nextbike презентувала в Києві систему прокату велосипедів – Bike sharing. Зараз у Києві вже є 33 майданчики для оренди 55 велосипедів у різних куточках міста. Разова півгодинна поїздка на велосипеді коштує 30 грн, оренда байка на весь день – 300 грн.

Також систему велопрокату Nextbike вже запустили у Харкові, у вересні-жовтні очікується у Вінниці та Одесі.

49
4524

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: