fbpx
Сьогодні
Корисності 18:45 08 Гру 2020

Як створити новорічний настрій у 2020. Що читати і дивитися на свята

Зібрали все-все-все. А якщо про щось забули — діліться в коментарях ;)

English version here

Фото Нaymarketmedia

2020 рік не дає нам розслабитися ні на хвилинку, у новій реальності пронеслися весна, літо і осінь. І ось ми з подивом дивимося на календар і розуміємо — грудень вже крокує планетою, а значить і Новорічні свята не за горами! Але коли на вулиці мокро і слизько, а новини здебільшого нервові і непередбачувані, про це дуже легко забути. Давайте спробуємо зупинитися, переможемо відчуття втомленості від подій, і все ж таки створимо справжнє диво — святковий передноворічний настрій собі і своїм близьким. 

Новий рік з дитинства асоціюється у нас з яскравими і веселими новорічними фільмами. Підтримати атмосферу очікування казки допоможуть і книжки з різдвяними сюжетами. Але попереджуємо — ці два чудодійних засоби допоможуть лише тим, хто щиро хоче відволіктися від негативу, прогнати спричинені непривітною погодою сум і нудьгу, поринути у пригоди з головою, як у дитинстві, одним словом — стати бодай на кілька тижнів справжнім чарівником.

Зібрали для вас чудові зимові книжки і кіно-історії, які подарують вам і вашій родині відчуття свят. Давайте читати і дивитися про Новий рік і Різдво разом!

Що почитати?

Вечорниці на хуторі біля Диканьки

📖  Вечорниці на хуторі біля Диканьки. Микола Гоголь

Книга, яка долає часові та просторові обмеження, нестаріючий шедевр усіх часів і народів. У восьми повістинах, що лягли в основу "Вечорниць", відкривається майже казковий світ старожитнього українського села, де відьми літають як собі знають, де чорт ярмаркує у Сорочинцях, де страшний Басаврюк чіпляється до красних дівчат. Цей веселий (а інколи — і страшнуватий) світ поряд — варто лише розгорнути книжку. 

"Ніч перед Різдвом" — напевно, найказковіша та найчарівніша повість Миколи Гоголя, яка увійшла до збірки "Вечорниці на хуторі біля Диканьки". 

📍  Кому читати: Та будь-кому! Це історії справді для всіх.

📖  Різдвяна історія. Чарльз Діккенс

📖  Різдвяна історія. Чарльз Діккенс

Опублікований у середині грудня 1843 року шеститисячний наклад "Різдвяної історії" розійшовся ще до Різдва, та й наступні наклади розкупили дуже швидко. Внутрішній "поштовх" дав англійцям Чарльз Діккенс своєю "Різдвяною історією" – саме вона внесла у святкування потужний животворний дух морального й духовного очищення, доброчинності та єднання всіх людей у любові до Спасителя. Своєю повістю Діккенс заклав­ основи своєрідної "різдвяної філософії", яка культивується відтоді не лише в Англії, а й у всьому Західному світі.

📍  Кому читати: Усім, хто прагне відчути дух Різдва.

Лускунчик та мишачий король. Ернст Теодор Амадей Гофман

📖  Лускунчик та мишачий король. Ернст Теодор Амадей Гофман

Клара одержала від хрещеного на Різдво не надто цікавий, на перший погляд, подарунок — лускунчика у подобі іграшкового солдатика. Ще й, на лихо, він одразу зламався. Однак під час Різдва стаються справжні дива. Лускунчик оживає і мандрує з Кларою дивовижними країнами, даруючи дівчинці море яскравих вражень. А втім, насолоду від цієї казкової мандрівки отримає не лишень Клара, а й кожен читач — великий та малий. Історію особливо приємно читати взимку, напередодні різдвяних свят, коли так хочеться вірити в дива і в перемогу добра над злом. Ця чарівна казка доводить, що головне мати добре серце і прекрасну душу, адже це набагато важливіше, ніж мати гарне обличчя, вчить бачити прекрасне у потворному і помічати найкращі людські якості.

📍  Кому читати: Якщо вам хочеться новорічної казки — ця книжка для вас!

Най сніжить. Три романтичні історії на свята

📖  Най сніжить. Три романтичні історії на свята. Лорін Міракл, Морін Джонсон, Джон Грін

Три взаємопов'язані історії про складнощі відносин дівчат і хлопців віку 16-17 років на тлі снігових заметів в переддень Різдва. Лампове читання з вкрапленнями дитячого навіженства, які тільки прикрашають історії. Переживання, непорозуміння, перше кохання — все це дуже приємно описано, історії читаються легко і плавно. У кожній з трьох історій знаходить свій хеппі-енд одна пара. І всі три в кінці третьої зустрічаються … де? Читайте і дізнаєтеся самі 😉

📍  Кому читати: Усім, хто прагне додати трошки романтики до очікування свят. Бути підлітком не обов'язково!

Листи Різдвяного Діда. Джон Р. Р. Толкін

📖  Листи Різдвяного Діда. Джон Р. Р. Толкін 

"Листи… " Толкіна – це дитяча книга, яка писалася два десятиліття.

Чому настільки проста й геніальна ідея – писати листи власним дітям – спадає на думку небагатьом батькам? Можливо, тому, що подібна відданість і послідовність дана не кожному. Діти письменника виросли, але продовжували отримувати послання від "бородатого адресанта" з розповідями про те, як минув його рік і що він надумав робити у різдвяний вечір. Інколи до листів дідуся додавалися приписки від Білого ведмедя – бешкетуна, який то завдає оповідачу збитків, то допомагає йому пакувати подарунки для дітлахів. Їх дружба, співпраця, специфічний "робочий процес" і пригоди за полярним колом спершу просто тішать маленького читача, а під кінець книги відкривають шлях у доросле життя.

📍  Кому читати: Батькам. Дітям. Фанатам Толкіна. Фанатам Різдва.

Ожинова зима. Сара Джіо

📖  Ожинова зима. Сара Джіо

Сіеттл, 1933. Самотня мати Віра Рей цілує свого трирічного сина Даніеля, вкладає спати й вирушає на роботу в нічну зміну до місцевого готелю. Вона повертається, щоб виявити, що травнева хуртовина вкрила місто снігом, а її хлопчик зник. На замерзлій вулиці Віра знаходить його улюбленого іграшкового ведмедика, а сніг замітає будь-які сліди її сина чи злочинця.

Сіеттл, 2010. Репортерка "Сіеттл Ґеральд" Клер Олдрідж отримує завдання написати про першотравневу "ожинову зиму" (пізнє весняне похолодання) і її двійника з минулого. Вона дізнається про викрадення, яке так і залишилося нерозкритим, і присягається віднайти правду. Виявляється, що між життями цих двох жінок існує багато несподіваних паралелей…

📍  Кому читати: Тим, кому б не завадила дрібка магії у передчутті свят.

Синій птах. Моріс Метерлінк

📖  Синій птах. Моріс Метерлінк

У Різдвяну ніч до маленьких брата і сестри, Тільтіля і Мітіль, приходить Фея і відправляє їх на пошуки Синього Птаха. Вона вручає дітям чарівний діамант, з допомогою якого вони можуть бачити душі предметів, стихій, тварин… Пес, Кішка, Цукор, Хліб, Вогонь, Вода перевтілюються на людиноподібних істот зі своїми звичками, характерами. У товаристві з ними Тільтіль і Мітіль шукають Синього Птаха в Країні Спогадів, Палаці Ночі, Царстві Майбутнього… Переказ у формі прозової казки знаменитої філософської п'єси-казки лауреата Нобелівської премії, всесвітньо відомого бельгійського письменника і драматурга Моріса Метерлінка "Синій Птах" пропонується дітям та юнацтву, а також усім, хто не байдужий до цікавих казок.

📍  Кому читати: Всім, хто вірить у дива! Або дуже хоче повірити знов.

13 різдвяних історій. ВСЛ

📖  13 різдвяних історій. ВСЛ

13 різдвяних історій від сучасних українських письменників насправді дуже різні, і водночас вони взаємно доповнюють одна одну, як пазли великого полотна. Як саме життя. Як, зрештою, Різдво для кожного з нас, яке містить у собі значно більше сенсів, аніж традиційна картинка родинної ідилії – довкола столу з дванадцятьма стравами. Тут реальність і містика, гумор та іронія, філософське осмислення буття і трепетне світло любові, яка є істинним поводирем, як Вифлеємська зірка – крізь темінь різдвяної ночі.

📍  Кому читати: Поціновувачам сучасної української літератури. Всім — бо, самі знаєте, сучукрліт — він для всіх.

Одного разу на Різдво. Джозі Сільвер

📖   Одного разу на Різдво. Джозі Сільвер

Чи можна зустріти кохання на автобусній зупинці? Лорі зустріла… Від пронизливого погляду незнайомця її серце шалено забилося. Однак автобус рушив, а хлопець так і лишився на зупинці. І в душі Лорі… Минув рік пошуків, мрій та надій на диво. Дівчина дізнається, що її подруга Сара незабаром вийде заміж. На різдвяній вечірці вона знайомить Лорі зі своїм хлопцем Джеком. У ньому Лорі впізнає незнайомця з зупинки, якого так шукала… Та відтепер вони можуть бути лише друзями. Минає кілька років, Джек і Сара щасливі разом, а Лорі все ще не може забути про свої почуття. І одного разу Джек зізнається, що тоді на вечірці впізнав Лорі, що згадує її погляд і досі… Та краще б вона не чула цієї правди. Бо хіба ж тепер їм можна бути разом?

📍  Кому читати: Відчайдушним романтикам.

Містерія Різдва. Соломія Савка

📖   Містерія Різдва. Соломія Савка

Ця книжка — про тепло і затишок родинного свята. Про цінності та традиції, що єднають покоління. Бо Різдво — найтаємничіше та найочікуваніше свято для українців. Ця книжка, немов та торба міхоноші, наповнена рецептами святвечірніх страв, колядками і віршами, без яких немислиме святодійство Різдва. Вона стане чудовим подарунком вашим рідним та близьким і допоможе власноруч створити атмосферу свята у вашому домі.

📍  Кому читати: Якщо прагнете створити Різдвяну атмосферу вдома — ця книга для вас!

 Львів. Смаколики. Різдво. Д. Корній, А. Рогашко та ін.

📖   Львів. Смаколики. Різдво. Д. Корній, А. Рогашко та ін.

У кожній з цих історій – народження… Нового почуття, нової надії, нового змісту, нових спогадів… У святковій різдвяній колотнечі на площі Ринок вони можуть раптово опинитися поряд із вами – герої цих оповідань, що кохали, страждали, раділи. Це наче уривки сповіді, випадково підслуханої у затишній кав'ярні за філіжанкою духмяної кави та теплим марципаном… Наче святковий львівський пляцок, де яскравими начинками, з любов'ю зібраними добрими чарівницями-господинями, українськими письменницями Вікторією Гранецькою, Дарою Корній, Тетяною Белімовою, Нікою Нікалео та іншими, стануть надія, романтика, вірність та віра в народження нового життя.

📍  Кому читати: Любителям Львова і теплих історій.

Сонце і Місяць, Сніг і Лід. Джесіка Дей Джордж

📖   Сонце і Місяць, Сніг і Лід. Джесіка Дей Джордж

Наймолодша з дев'яти дітей дроворуба не має імені. Дівчина живе з родиною на далекій Півночі, де панує вічна зима, у чому нібито винні тролі. Якось вона рятує чарівного оленя, і за це він дарує дівчині ім'я та здатність розуміти мову тварин. Одного дня до дроворубової хатини приходить величезний білий ведмідь-­ізбйорн і пропонує угоду: якщо дівчина житиме з ним у палаці один рік та один день, він подарує її сім'ї багатство. Яку таємницю приховує ізбйорн і чи вдасться дівчині її розгадати?

📍  Кому читати: Казкарям в душі!

Дівчинка, яка врятувала Різдво. Гейг Мэтт

📖   Дівчинка, яка врятувала Різдво. Гейг Мэтт

У Батечки Різдва майже все готово для наступного кругосвітнього рейду з подарунками. Але чогось не вистачає, в повітрі забракло магії. Батечко Різдво запізнюється і дівчинка Амелія втрачає останні сподівання. Бо важко не втрачати надію коли все геть погано.

А в цей час Ельфгельм потерпає від нападу тролей. Чи всі ці нещастя випадкові? Чи хтось прикладає зусиль аби нашкодити Різдву? Різдво треба рятувати!

Із дотепними та емоційними ілюстраціями Кріса Моулда.

📍  Кому читати: Дітям і дорослим дітям — усім, хто вірить у Різдво!

Вінстон і Різдвяний лист. Алекс Т. Сміт

📖   Вінстон і Різдвяний лист. Алекс Т. Сміт

На Святвечір Вінстон знаходить лист до Санта-Клауса, який чомусь не потрапив до поштової скриньки. Герой вирушає в Надзвичайно Важливій Справі — він має знайти Санта-Клауса й передати йому лист до того, як настане Різдво. Мандруючи святковим містом, Вінстон зустрічає чудових нових друзів, переживає незвичайні пригоди й отримує особливу винагороду за свій добрий вчинок. Це книжка, що має 24 з половиною розділи. Починати її читання треба напередодні Різдва. Останній піврозділ слід прочитати на саме Різдво! Приємно читати цю книжку з дорослим, навіть усією сім'єю — вмощуйтеся зручно і читайте по розділу разом. Можна ще й печива до читання взяти, адже різдвяні книжки добре поєднуються з печивом. Також у книжці є чимало всіляких різдвяних забав. Не обов'язково робити їх абсолютно всі й точно в той день, коли ви про них прочитали. Займайтеся ними будь-коли, як маєте п'ять хвилин і передсвятковий настрій.

📍  Кому читати: дивиться попередню книжку 😉 

Коли сніг пахне мандаринками

📖   Коли сніг пахне мандаринками. Д. Бату, А. Бачинський та ін.

Коли сніг пахне мандаринками? Мабуть, у новорічно-різдвяну пору. Тоді так хочеться вірити в дива і чекати на подарунки святого Миколая, потайки сподіваючись, що він виконає твоє найзаповітніше бажання. Але що, коли ти вже не дитина? Невже у твоєму житті більше не буде святкової магії?

Герої оповідань сучасних українських письменниць і письменників, що увійшли до цього збірника, — підлітки. Іноді у святкову пору вони втрапляють у халепи чи переживають дивні пригоди, часом отримують несподівані дари або сумують через болісні втрати і не розуміють, як увімкнути кнопку "радість" на замовлення. Але врешті-решт найважливіше для кожного з них — зустріти Новий рік та Різдво з найближчими. І в цьому — справжня святкова магія.

📍  Кому читати: Усім, хто любить мандарини, історії про різдвяні дива і бажання, дитячі казки, які насправді для всіх.

Що подивитися?

Пара на свята (2020)

🎥   Пара на свята (2020)

Слоан терпіти не може відзначати свята з родиною, тому що єдиною темою для розмови неминуче стає її особисте життя, а вірніше його відсутність. Одного разу після Різдва вона знайомиться в супермаркеті з австралійським гравцем у гольф Джексоном, який знаходиться в подібній ситуації, і тоді вони домовляються зустрічатися під час усіх свят, щоб вдавати пару перед друзями і родичами. Весь наступний рік хлопець і дівчина відзначають всі святкові дні разом, що приводить до зародження між ними справжніх почуттів…

📍  Як дивитися: Найкраще — у парі або з гуртом подруг — гарантовано насмієтеся!

Містер Джангл і різдвяна подорож

🎥   Містер Джангл і різдвяна подорож (2020)

У центрі сюжету — легендарний винахідник іграшок Джеронікус Джангл, чий довірений учень привласнює його найцінніший винахід. Остання надія майстра — його добра і спритна внучка, яка разом з давно забутим творінням майстра допоможуть вилікувати старі рани і знову пробудити магію.

📍  Як дивитися: У сімейному колі під пледами з гарячим какао — дітям особливо сподобається!

Різдвяні хроніки 2 (2020) і Різдвяні хроніки (2018)

🎥   Різдвяні хроніки 2 (2020) і Різдвяні хроніки (2018)

Багато хто пам'ятає історію Кейт і Тедді Пірсів, які напередодні Різдва намагаються зловити Санта-Клауса на камеру, перетворюється на несподівану подорож, про яку більшість дітей може тільки мріяти.

А ось у другій частині фільму Кейт виросла і стала цинічним підлітком, який думає тільки про себе. На різдвяні канікули вона вирушила з сім'єю на тропічні острови, щоб насолодитися прекрасним відпочинком. Але якимось неймовірним чином дівчина переноситься на північний полюс у село Санта Клауса. Вона своїми очима може побачити, як іде підготовка до цього дивовижного свята. Втім, незабаром їй стає відомо, що злий і підступний Белснікель викрав чарівну зірку, яка приховувала це чарівне місце від решти світу. Без неї Санта, його дружина і вірні помічники ельфи приречені, а значить людство назавжди позбудеться Різдва. Але Кейт просто не може цього допустити, тому вирішує зробити все можливе, щоб врятувати свято…

📍  Як дивитися: Будь-яка конфігурація спрацює на 100%. 

 Історія Попелюшки: Різдвяне бажання

🎥   Історія Попелюшки: Різдвяне бажання (2019)

Співачці Кет Декер скоро виповниться 18 років. Її батько помер, тому дівчина живе зі своєю злісною мачухою і зведеними сестрами. Єдина віддушина від постійних образ і роботи по дому — це її найкраща подруга Айла, з якою героїня працює в Санта-Ленді. Коли Кет знайомиться з Ніком, новим Санта-Клаусом компанії, вона відразу відчуває потяг до хлопця. Оскільки під час зустрічі вони обидва були в різдвяних костюмах, не згадали, що вже знайомилися за більш незручних обставин…

📍  Як дивитися: У романтично-ностальгічному настрої, наодинці або з кимось.

Клаус

🎥   Клаус (2019)

Чарівний анімаційний фільм про походження Санта-Клауса, створений Disney. Лінивий і розпещений Джеспер пропускає більшість занять в академії листонош. Батько, власник поштової імперії, вирішує провчити сина і відправляє його на найпівнічніший острів — до затхлого Смірінсбурга. Перед Джеспером ставлять нездійсненну мету: за рік обробити шість тисяч листів, щоб повернутися додому. У містечку йде війна двох кланів, тому писати нікому і просто нема чого. Зневірений Джеспер відправляється за допомогою до самотнього і дивакуватого лісоруба Клауса… А з того, що відбувається далі, дивовижним чином постають усі відомі нам різдвяні традиції — їх легко впізнати у мультфільмі!

📍  Як дивитися: Мультфільм сподобається, напевне, всім, тому можете вмикати прямо зараз: де б і з ким би ви не були, це буде чудово проведений час!

Тільки диво

🎥   Тільки диво (2018)

Новорічне українське фентезі, яке знімали в Буковелі. Батько юнака Северина та його сестричка Аніки бореться зі страшною хворобою. Щоби вилікувати його, діти відправляються у небезпечну подорож за ліками. Сімнадцятирічний Северин живе разом із родиною в мальовничому гірському місті, яке потерпає від нескінченної зими довгі сім років. Небагатий, проте добрий і сміливий юнак повинен привезти відомого лікаря для батька, який був сильно поранений, рятуючи рідне місто від руйнівного наступаючого льоду. На його шляху багато перешкод: стихійні лиха, таємничі літаючі істоти і безжалісні лиходії.

📍  Як дивитися: Підтримуючи український кінематограф, звісно!

 Святковий календар

🎥   Святковий календар (2018)

Еббі — талановита фотографка, яка мріє про справжнє мистецтво, але їй не щастить ні в кар'єрі, ні в любові. Нудне життя дівчини кардинальним чином змінюється після того, як її улюблений дідусь робить внучці різдвяний подарунок — старовинний дерев'яний календар. Незабаром виявляється, що календар не простий, а чарівний, і вміє передбачати події найближчого майбутнього. Озброївшись прогнозами з календаря, головна героїня потрапляє до святкової круговерті неймовірних подій…

📍  Як дивитися: Знаючи всі події наперед, але все одно переживаючи за героїв.

 Лускунчик і 4 королівства

🎥   Лускунчик і 4 королівства (2018)

У найважчі часи тільки Різдво приносить щастя в кожен будинок. Тільки ось юна Клара не хоче нічому радіти. Але її хрещений батько Дроссельмейер зробив їй незвичайний подарунок, який дозволив дівчинці потрапити в захопливий паралельний світ. Клара потрапила у світ, створений її загиблою матір'ю. У цьому королівстві є кілька областей: Країна Снігів, Країна Квітів, Країна Солодощів. Пробувши трохи там, дівчина зустрічає солдата Філіпа та розуміє, що вона принцеса, а мати її – королева. А ще Клара дізналася, що всі ці землі в небезпеці, адже їх хоче захопити Імбирна Мати разом зі своєю мишачою армією. Кларі треба дістатися до Четвертої Країни та дати бій ворогові. Цей світ потребує гармонії.

📍  Як дивитися: Будучи готовими побачити казку і навколо себе. Чудово підійде для сімейного перегляду.

Людина, яка винайшла Різдво

🎥   Людина, яка винайшла Різдво (2017)

Письменник-початківець Чарльз Діккенс вже зробив багато спроб випустити який-небудь бестселер, але його життєвого досвіду виявилося занадто мало для такої справи. Жодне із зібрань творів не знайшло відгуку в серцях публіки. І тоді він вирішує сам за свої гроші випустити "Різдвяну пісню". Йому не важливо, як на неї відреагують люди, головне, щоб вона була, і щоб її співали.

📍  Як дивитися: З книжкою Діккенса в руках!

Сімейне пограбування

🎥   Сімейне пограбування (2017) 

Цей фільм не стільки Різдвяний, скільки про зиму і гори. Приголомшливі пейзажі Куршавеля і забавний Жан Рено в головній ролі!

Анжела і Анжеліка — дві абсолютно різні дівчини, які не мають нічого спільного. Крім, хіба що, батька, якого вони ніколи не бачили. І ось одного разу він з'явився в їхньому житті. Злодій міжнародного масштабу вирішив надолужити згаяне, створивши з дочками божевільну команду, щоб здійснити пограбування століття. І все б нічого, тільки геніальний план Патрика дає збій, і все йде не за запланованим сценарієм…

📍  Як дивитися: Сміючись. Інакше просто не вийде 😉

Поттерсвілль

🎥   Поттерсвілль (2017)

Чудовий фільм, який подарує вам приємні різдвяні емоції. Ось воно, різдвяне диво, яке змушує повірити в людей і добрі вчинки!

Нудний власник крамнички Мейнард Грейгер приходить додому і стає свідком зради — дружина і її коханець, місцевий шериф, розважаються, вбравшись в ростові фігури зайця і вовка. Засмучений герой напивається, одягає костюм горили і йде в місто бешкетувати. Похмільного ранку він дізнається, що створив справжнє різдвяне диво: тепер всі впевнені, що місто відвідала снігова людина.

📍  Як дивитися: Затишним вечором, увімкнувши всі вогники-гірлянди в домі.

Ідеальне Різдво

🎥   Ідеальне Різдво (2016)

Сім'я Феберів дуже молода і у них попереду перше спільне Різдво. Подружжя запросило на цю різдвяну зустріч усіх своїх рідних. Головні герої хочуть організувати найідеальніше Різдво на Землі. Пара починає підготовку до святкування. Вони вирішили все робити тільки разом – від вибору ялинки, готування святкового частування до веселих різдвяних жартів і танців. Вони вірять, що всім на їх святі буде дуже весело і гості залишаться задоволені. Та як виявилось, у кожного з героїв фільму своя мрія і своє бачення такого чудового і сімейного свята, як Різдво.

📍  Як дивитися: Посміюючись із самих себе — хіба ж не всі ми трошки Фебери?

Любіть Куперів

🎥   Любіть Куперів (2015)

Шарлотта Купер вирішила зібрати за святковим різдвяним столом усіх членів своєї родини. А це цілий клан — чотири покоління. І так вийшло, що саме напередодні свята гості потрапляють у різні ситуації: в сумну, смішну, а хтось і зовсім в абсурдну. Зрештою за вечерею розгортається справжній сімейний скандал. Та до того ж є непрохані гості. І за всією метушнею спостерігає ще один член сім'ї — пес Рекс. Він взагалі має власний погляд на те, що відбувається.

📍  Як дивитися: Обійнявши власного песика або принаймні іграшку. Запитати після перегляду його думку про фільм. Отримати радісний лизьк у носу.

Корона на Різдво

🎥   Корона на Різдво (2015)

Еллі Еванс — молода дівчина, яка після смерті батьків змушена дбати про молодшу сестру і брата. Робота покоївки не приносить їй бажаного доходу, і борги продовжують накопичуватися. На додачу до всіх її проблем, Еллі звільняють з роботи в переддень Різдва. Однак це дарує їй можливість спробувати себе на новій посаді гувернантки. Незважаючи на те, що працювати доведеться далеко від дому та сім'ї, Еллі погоджується, оскільки у неї просто немає іншого вибору. Ось тільки дівчина навіть не підозрює, що її новим місцем роботи виявиться справжнісінький замок, а працювати вона буде не будь-де, а у справжній королівській сім'ї…

📍  Як дивитися: Без скептицизму. Дозвольте собі побути наївними. 

Напередодні Різдва

🎥   Напередодні Різдва (2014)

Весела історія, яка відбулася напередодні Різдва. Хтось підкидає під торговий центр красиву коробку, всередині якої співробітники виявили цуценя і записку, у якій просять віддати його в добрі руки. Колеги по роботі не можуть з'ясувати, хто буде стежити за щеням і кидають жереб… А в цей час одинока матуся намагається зробити найкраще Різдво для своїх двох дітей. Не вистачає тільки дива.

📍  Як дивитися: Шукаючи світлого настрою серед сірих буднів. Тут ви його знайдете.

Ельф

🎥   Ельф (2013) 

Багато років тому грайливий малюк сховався в мішку Санта-Клауса і вирушив на далекий Північний Полюс. Опинившись серед ельфів, бідний хлопчисько був усиновлений одним з них, отримав ім'я Бадді і через роки намагається затвердитися в складному світі чарівних істот. Одна проблема – надто вже він високий і помітний, щоб стати справжнім ельфом… Вирішивши відправитися на пошуки свого справжнього батька, Бадді перевертає усе своє життя догори дригом.

📍  Як дивитися: Відкритим серцем! Повірте у Санту та його Майстерню на Північному Полюсі хоч на ці півтори години. Для ще більшого занурення — приготуйте макарони а-ля Бадді (ви зрозумієте, про що ми).

Янгол у сусідстві

🎥   Янгол у сусідстві (2012)

Це історія маленької дівчинки, яка мріє про повноцінну сім'ю: про батька для себе та чоловіка для своєї мами. Працюючи над шкільним завданням написати твір на тему "Моє неможливе різдвяне бажання", Олівія Мід швидко помічає, що відбувається щось незвичайне. Бажання збуваються. Вона переконана, що відповіді пов'язані з таємничою жінкою, яку вона вважає ангелом. Незабаром вона виявляє, що таємнича жінка, Елсі Вейбрайт, не ангел і в неї багато секретів. Але хіба у неї є відповідь, як виконуються різдвяні бажання?

📍  Як дивитися: Із вірою у великі і маленькі дива, навіть якщо всьому знайдеться логічне пояснення.

Втрачене Різдво

🎥   Втрачене Різдво (2011)

У переддень Різдва в Манчестері з'являється дивний загадковий чоловік. Він не пам'ятає ні як його звуть, ні де він знаходиться, ні що там робить. На куртці, у яку він одягнений, є тільки ім'я — Ентоні. Незабаром до виявленого імені він віднаходить у собі унікальну здатність. Одним доторком руки він безпомилково визначає, що втратили люди, і допомагає їм знайти. Хто він і чому опинився в Манчестері на Різдво через рік після того, як у маленького Гуса в автокатастрофі загинули батьки? І чи всі втрати він в змозі повернути?

📍  Як дивитися: З думками про те, яку суперсилу хотіли б мати ви, і що б ви робили, якби мали здатності головного героя.

Старий Новий рік

🎥   Старий Новий рік (2011) 

Герої фільму – жителі міста, які ніколи не сплять. Нью-Йорк у період новорічних свят переплете життя кількох героїв: помираючої в лікарні літньої людини, секретарки, що вирішила здійснити дані собі обіцянки, продюсера знаменитого новорічного шоу на Тайм Сквер, людини, яка взагалі ненавидить це свято. Всього 8 історій, персонажі яких пов'язані один з одним родинними, дружніми чи іншими зв'язками. Їх об'єднує одне — вони всі мріють про те, що саме в цю ніч їх мрії здійсняться.

📍  Як дивитися: З мріями про Нью-Йорк! Гарний фільм на вечір.

Скасувати Різдво

🎥   Скасувати Різдво (2010)

У Санта Клауса великі проблеми: сучасні меркантильні діти більше не вірять у нього. Щоби зберегти свою "посаду", Санта вирушає до приватної американської школи. Всього за місяць він повинен відродити дух Різдва і переконати юних циніків у тому, що він, Санта, насправді існує.

📍  Як дивитися: Запитайте себе, на якому рівні дух Різдва наразі у вас вдома. Після перегляду фільму виправляйте ситуацію!

Пес, який врятував Різдво

🎥   Пес, який врятував Різдво (2009)

Зевс, Лабрадор і колишній поліцейський пес, що втратив здібність гавкати. У притулку його знаходить Джордж Банністер, який придбав Зевса в якості різдвяного подарунку й хорошої сторожової собаки для будинку. Діти дуже зраділи такому "різдвяному подарунку", але мама категорично проти собаки. Посперечавшись, сім'я вирішує залишити собаку на Різдво. А в переддень Різдва, коли сім'я Банністерів їде до бабусі, собака залишився сам удома. У цей час пара грабіжників, Тед і Стюї вдираються до будинку, гадаючи, що в будинку нікого немає, але на них чекала несподіванка…

📍  Як дивитися: Якщо у вас є собака — ви і самі знаєте. Якщо ні — приготуйтеся, можливо, ви захочете завести собі чотирилапого друга. Чудовий фільм для дітей та сімейного перегляду.

Різдвяна казка

🎥    Різдвяна казка (2008)

Французький фільм про непросту родину. 

Сімейство Віллар збирається на Різдво: Джунон і Абель, їхня дочка Елізабет і її син Пол, Генрі з подругою, Іван з дружиною Сільвією і їх маленькими синами, а також кузен Саймон. За шість років до цього Елізабет заплатила борг за Генрі і зажадала, щоб він ніколи не приїжджав більше у дім їхніх батьків. Пол у 16 років мав серйозні проблеми з психікою. Джунон дізналася, що потребує трансплантації кісткового мозку, інакше їй залишилося жити кілька місяців. Зрозуміло, що членам сім'ї є про що поговорити…

📍  Як дивитися: Поціновуючи хороше європейське кіно. До французького фільму пасуватиме, до речі, і французьке вино. Гарний грудневий вечір вам гарантовано!

Чотири Різдва

🎥   Чотири Різдва (2008) 

Зробити неймовірне! Побувати в 4-х різних місцях за один святковий день, і при цьому, щоб ніхто не здогадався? Нереально — скажете ви! Ну… так і є.

Закохана пара, Бред і Кейт, намагаються зустріти Різдво разом зі своїми батьками, але справа ускладнюється тим, що і його, і її батьки в розлученні, тому їм потрібно за один день встигнути в чотири різні місця…

📍  Як дивитися: Пригадуючи всі свої місії "відвідати всіх родичів на свята". Посміюючись.

Мільйон на Різдво

🎥   Мільйон на Різдво (2007)

Батько сімейства і троє його дітей переїхали з Лос-Анджелеса в Едмонтон. Тут у них немає ні грошей, ні друзів, ні різдвяного духу. Так трапилося, що їх мати не зможе прилетіти вчасно, тому різдвяні покупки доведеться робити без неї. І настрій починає бути більш різдвяним, коли 12-річний Брайан і його 6-річна сестра Мері знаходять в одному з магазинів величезну кількість грошей. З цього моменту і починаються пригоди…

📍  Як дивитися: Думаючи про те, що би зробили ви…

Ласкаво просимо або сусідам вхід заборонений

🎥   Ласкаво просимо або сусідам вхід заборонений (2006)

У маленькому північноамериканському містечку напередодні Різдва один з жителів вирішив прикрасити свій будинок ілюмінацією, яку можна було б побачити з космосу. Це не припало до душі жителям цього містечка і особливо його найближчому сусідові. Проте врешті-решт протиборчі сторони відкривають для себе справжню цінність Різдва.

📍  Як дивитися: Прикрашаючи власне помешкання вогниками! Може, вас не буде видно з космосу, але принаймні буде видно з вулиці 😉

Привіт сім'ї!

🎥   Привіт сім'ї! (2005)

Родина Стоунов відзначає різдвяні свята. У глави сімейства Келлі Стоуна і його дружини Сібіл п'ятеро дітей. На цей раз їх улюблений син Еверетт Стоун приводить в будинок свою наречену Мередіт. Дівчина гарненька і успішна, але всі виявляються проти її союзу з Евереттом.

📍  Як дивитися: Після стресового дня, чекаючи на доставку їжі додому.

Ноель

🎥   Ноель (2004)

Життя героїв переплетуться найнесподіванішим чином напередодні Святвечора, коли всім хочеться бути поряд з близькими і коханими, щоб розділити радість від свята Різдва. Але навіть тоді, коли ми подорослішали, нам так хочеться вірити, що чудеса ще можливі в цьому житті. Особливо сильно це бажання виникає, коли все навколо виблискує різнокольоровими вогнями, а люди готуються до свята. Ось і героям фільму, щоб знайти своє щастя, доведеться постаратися подивитися на своє життя іншими очима, повіривши, що все в цьому житті не випадково.

А ще в стрічці вас чекає неймовірний акторський склад!

📍  Як дивитися: Подивіться цей фільм у Святвечір разом з близькими!

Поганий Санта (2003) і Поганий Санта 2

🎥   Поганий Санта (2003) і Поганий Санта 2 (2016)

Віллі – незвичайний Санта-Клаус. Раз на рік на Різдво він разом зі своїм напарником грабує черговий універмаг. До того ж, у минулому він відсидів у в'язниці, був не один раз одружений, а нині Віллі – злісний бабій і пияк. Він по-справжньому поганий, нестерпний Санта! Але знайшовся хлопчина, який все-таки в нього повірив. І Віллі доведеться творити справжні чудеса, щоб цього разу довести задумане до кінця! А в другій частині Віллі запланує ще одне пограбування.

📍  Як дивитися: Уявляючи в ролі Санти себе. Ви були б хорошим чи поганим Сантою?

фільм Інтуїція

🎥   Інтуїція (2001)

Джонатан Трейгер під час передріздвяної метушні випадково знайомиться з Сарою Томас. Молоді люди обидва купили одну і ту ж пару рукавичок. Зустрівшись посеред нью-йоркської юрби, вони раптом розуміють, що їх непереборно тягне один до одного. Джонатан і Сара проводять чудовий вечір разом, хоча у кожного з них є постійний партнер. І коли настав час прощатися, Джонатан пропонує Сарі обмінятися телефонами, однак дівчина не погоджується. І тоді вони вирішують випробувати долю: вона пише свій номер телефону в книзі, а він — на банкноті. Книгу здають букініста, а купюру розмінюють. Молоді люди впевнені: якщо їм судилося бути разом, то вони обов'язково зустрінуться знову…

📍  Як дивитися: Шукаючи романтики. Наодинці або з партнером/кою. Зі смачною їжею. У затишку дому.

Як Грінч украв Різдво

🎥   Як Грінч украв Різдво (2000)

У казковому містечку Хторвіль, де мешкають хтори, готуються зустрічати Різдво. У передсвятковому настрої всі хтори бігають по крамницях, купуючи подарунки для рідних, готують вдома святкову вечерю. Та лише він, ображений з дитинства, ненавидів це свято, і намагався всіляко напакостити хторам. Але маленька дівчинка, на ім'я Сінді, вірила, що глибоко в душі, він залишився добрим, і таки вона мала рацію…

📍  Як дивитися: Рекомендуємо до перегляду всім, хто зневірився у Різдві і зовсім не відчуває святкового настрою. Допоможе 🙂

Сім'янин

🎥   Сім'янин (2000)

Доля в образі чорношкірого Санти ставить перед Джеком непростий вибір. Він може бути президентом інвестиційної компанії, жити в розкішній квартирі, їздити на останній моделі "Феррарі" і при цьому залишатися холостяком. А може стати сім'янином, але працювати продавцем автопокришок, купувати одяг у супермаркеті і їздити на мінівені.

Якому ж варіанту він віддасть перевагу?

📍  Як дивитися: Подумати, а що би обрали ви?

Сім'я напрокат

🎥   Сім'я напрокат (1997)

Кетлін і її семирічна донька Зої мріють про власний будинок. І в переддень Різдва вони випадково знайомляться з Семом, багатим і симпатичним хлопцем, у якого "горить" угода з мексиканським бізнесменом Ксавьером Дель Кампо, тому, що той не любить холостяків. А Сем, як на зло, холостяк. Він пропонує Кетлін і Зої зобразити за хорошу плату його сім'ю. Все б пройшло "як по маслу", але Зої вирішила, що Ксав'єр — її ангел-охоронець, який поверне їй батька. Ангел чи Ксав'єр насправді чи ні, але Сем і Кетлін полюбили один одного.

📍  Як дивитися: Усією сім'єю, обійнявшись під одним пледом. 

Подарунок на Різдво

🎥   Подарунок на Різдво (1996)

Шварценеггер в ролі недолугого тата. Як, ви ще не дивилися?

Жахливо зайнятий на роботі батько постійно спізнюється на сімейні заходи. Після чергової "неявки" на виступ власного сина по карате він обіцяє купити йому на Різдво супер іграшку — Турбомена і, природно, серед різдвяних клопотів благополучно забуває про обіцянку. І ось починається гарячкова гонка за згаданою іграшкою в самий останній день. Але аж надто багато бажаючих, а іграшок залишилося всього нічого.

📍  Як дивитися: Сміючись, як же іще!

Диво на 34-й вулиці

🎥   Диво на 34-й вулиці (1994)

Маленькі діти щиро вірять у дива і завжди чекають найчарівнішого свята року. А шестирічна Сюзан, у якої немає тата, не вірить, що Санта Клаус – справжній чарівник, адже мама давно відкрила дівчинці його "секрет". І хоча Сюзан, як і всі діти, складає свій різдвяний список для Санти, вона не розраховує отримати бажані подарунки в житті: новий будинок, тата і маленького братика.

📍  Як дивитися: Дивіться, якщо хочете зловити трохи ретро-атмосфери. Уе класика різдвяних фільмів, а отже, безпрограшний вибір.

Несплячі в Сіетлі

🎥   Несплячі в Сіетлі (1993) 

Пізно вночі радіо доносить голос маленької дитини, яка шукає маму. Сотні жінок зі всієї країни відгукуються на цей заклик, і лише одна з них розуміє — батько дитини та вона — призначені один для одного, нехай навіть між ними сотні миль. І не біда, що вона заручена, а її новий обранець ще не знає про неї. Його єдина і далека чекає і шукає його, закохавшись з першого звуку його голосу.

📍  Як дивитися: У романтичному настрої!

Кучерява Сью

🎥   Кучерява Сью (1991)

Дія картини розгортається в Чикаго. Головні герої фільму — чоловік на ім'я Білл Денсер і дев'ятирічна дівчинка Кучерява Сью. Вони бездомні, і зовсім не родичі, однак Сью вважає Білла своїм татом. Але і він веде себе як справжній батько, і робить все можливе, щоб дівчинка завжди була добре одягнена і нагодована. Іноді навіть, щоб заробити трохи грошенят, парочка йде на різного роду афери. Одного разу вони інсценують наїзд машиною на Білла, і таким чином знайомляться з милою і красивою дівчиною Грей Еллісон. Дуже сильно злякавшись, Грей, щоб спокутувати свою провину, пригощає Білла і Сью хорошее вечерею. В той момент вона навіть уявити собі не могла, наскільки сильно ця зустріч змінить її життя…

📍  Як дивитися: Дивіться ввечері. А як буде ніч, встаньте на ліжку і заспівайте гімн — прямо, як маленька Сью. (Постарайтесь не пере будити всіх сусідів).

Сам удома

🎥   Сам удома (1990) і Сам удома-2 (1992)

Справжня різдвяна класика! І як люди раніше без неї жили? Ми вже встигли звикнути, що без цього фільму не обходяться жодні зимові свята. Зізнайтеся, що ви теж із задоволенням передивитеся обидві частини цієї неймовірно смішної історії ще раз. 

Ну що, давайте анонсуємо цю нестаріючу комедію хором, адже навіть тільки після перегляду нашої підбірки ваш настрій стовідсотково вже встиг покращитися. Отже: "Одного разу численне галасливе американське сімейство відправляється з Чикаго в Париж на різдвяні канікули, але в метушні зборів забуває найменшого сина вдома самого…"

📍  Як дивитися: Як і тисячу раз до того! Можете разом з акторами повторювати їх репліки. Можете навіть зіграти кілька сцен вдома, якщо дивитеся не самі 😉

Святкового вам настрою! І пам'ятайте, що в першу чергу, його ми створюємо самі 🎄❄️️

5579

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: