fbpx
Сьогодні
Міф: Одна і та сама рідина може важити по-різному у тарі та у вашій склянці
Отакої! Якщо вдома ви переллєте продукт із пляшки у стакан та зважите його, маса, прописана на пакованні, та цифри на вагах можуть відрізнятись. Проте це не означає, що виробник вводить вас в оману. Цьому є декілька причин:

  • – Коли продукт зважують на виробництві, до уваги беруть массу тари та самої продукції, тобто зважують не лише молоко у пляшці, а ще й масу самої пляшки, етикетки та кришки. Зверніть увагу на те, яку саме масу зазначено на упаковці: нетто — маса чистої продукції, чи брутто — маса продукту разом із тарою.

  • – Існує допустиме відхилення маси нетто, тобто чистої маси продукту. Це відхилення прописане у нормативних документах, і для продукту з масою нетто 300 грам відхилення може складати +-9 грамів.

  • – Ваги, що використовуються на виробництві — електронні. Вони сертифіковані і перевіряються щороку, тож можуть мати похибку лише на 1 грамм, на відміну від звичайних побутових вагів, де похибка може бути значно більшою.
Правда: Насправді вага продукту не відрізняється. Різниця може бути або в рамках допустимого відхилення, або через те, що ваші ваги недостатньо точні.
1746

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: