fbpx
Сьогодні
Небайдужа 08:10 09 Тра 2021

День матері: 10 способів привітати маму. Навіть якщо ви не поруч

З огляду на події цього карантинного року, багато хто з нас відзначатиме це свято далеко від найрідніших жінок — мам та бабусь. Але ніщо не може зашкодити донести до них ваші почуття навіть на відстані. Це питання творчості в тих обставинах, що у вас є.

English version here

Міжнародний День матері (Mother's Day) відзначається офіційно у багатьох країнах світу більше ста років, але по факту, шанування матерів існує стільки, скільки є матері. Зі словом "мама" ми починаємо пізнавати цей світ, встаємо на ноги і дорослішаємо, радіємо і сумуємо, пишаємося своїми досягненнями і зализуємо рани. Мама — це та, кого ми любимо більше за всіх на світі, і кого часом, не усвідомлюючи того, можемо випадково образити… Мама — це та, хто готова заради дитини на жертву і на подвиг. Тільки мами можуть так безумовно любити і прощати, бути з нами і в горі, і в радості, здатні кинути всі найважливіші справи і бігти на край світу, якщо нам потрібна допомога. Тільки мама може забути про всі непорозуміння і відкрити обійми для своїх дітей у будь-який час, лікуючи і відновлюючи лише силою своєї любові.

День матері — це щорічне нагадування про те, що потрібно відволіктися від усіх буденних справ і оточити свою маму любов'ю, на яку вона заслуговує. Цей день присвячується також усім поколінням матерів — бабусям, прабабусям, мачухам, а також прийомним матерям та жінкам-опікунам — усім тим, хто дарує своїм дітям любов, турботу, добро, ніжність і ласку.

Насправді, де б не знаходилися наші мами — поряд чи за сотні і тисячі кілометрів, більшість з них просто хочуть спілкуватися зі своїми дітьми і проводити час з сім'єю будь-яким можливим способом. Тож найкращий подарунок на День матері, який ви можете зробити своїй мамі, — це ваш час і персональна увага, якщо не особисто, то за допомогою телефонного дзвінка або відеочату.

То як привітати маму з її святом?

1. Мамо, я тебе люблю!

10 способів привітати маму

Певно, ви бачили на вулицях свого міста багато зізнань у коханні до дівчат, написаних крейдою на асфальті. Але жодні умовності не утримують вас від того, щоб написати ці слова для своєї мами. Попросіть дітей допомогти вам, хай вони теж візьмуть участь у написанні картини під вікнами мами або бабусі, намалюють тротуарною крейдою веселку, квіти і напишуть разом з вами сердечне послання, якому ваша мама і всі мами навкруги будуть радіти цього ранку.

А якщо мама не поруч — просто скажіть їй, що любите її. Повірте, вона оцінить. 

2. Подайте мамі сніданок у ліжко

10 способів привітати маму

Якщо ви живете разом, почніть свій день з правильної ноти, з'явившись у дверях маминої кімнати з тацею, повною святкових смаколиків або з будь-якою її улюбленою стравою для сніданку. У випадку, коли ви не можете зробити це особисто, замовте каву і сніданок у найкращому місцевому закладі з доставкою на час, коли мама зазвичай прокидається.

На День матері (особливо якщо він її перший) найкращій подарунок коханій жінці від чоловіка буде те, чого вона так відчайдушно жадає: кілька годин безперервного сну. Віримо, в цей день тато прекрасно впорається і зі сніданком, і з розвагою для малечі, щоб дозволити молодій мамі добряче виспатися. Не забудьте, що для мами кожен день — це день матері, тож майте це на увазі 😉

3. Привітайте маму від всієї родини

10 способів привітати маму

Ідей для подарунків, пов'язаних із сім'єю, може бути безліч. Родинний портрет, замовлений у художника, персоналізований колаж, інтер'єрний календар з днями народження всіх членів родини, подушка з іменами дітей, браслет чи каблучка з гравіюванням. Навіть проста кружка для чаю чи кухонна дошка зі словами любові або "фірмовим" виразом вашої мами чи бабусі може принести їм неабияке задоволення і будуть нагадувати про цей приємний день під час кожного користування.

4. Вихідний не для праці, а для краси

10 способів привітати маму

Ваша мама запланувала на неділю генеральне миття вікон? Це справа не святкова. Сьогодні (і не лише!) хтось інший може взяти на себе відповідальність за приготування або подачу їжі, прибирання, миття посуду і прання. Організуйте замість цього для мами візит до перукаря, запишіть її на спа-процедури, запросіть додому майстра манікюру і педикюру. Зміни у зовнішності здатні надихати і повертати жагу до життя. А ще мама буде щиро вдячна, якщо ви зробите все можливе для того, щоб замовити для неї сеанс оздоровчого чи релакс-масажу. 

5. Завітайте з мамою на виставку тюльпанів

10 способів привітати маму

Прийшов сезон тюльпанів і чи не в кожному місті України саме в ці дні можна насолоджуватися морем квітів. Подаруйте мамі Голландію, запросивши відвідати її найближчу виставку тюльпанів. Щороку в цих українських локаціях висаджують тисячі цибулин тюльпанів, і не лише висаджують, а створюють неймовірні квіткові композиції:

  • Парк "Співоче" (в минулому – Співоче Поле, місто Київ) (геолокація)
  • Кропивницький Дендропарк (геолокація)
  • Тюльпанове поле в селі Мамаївці (Чернівецька область) (геолокація)
  • Тюльпанове поле в селі Магала (Чернівецька область) (геолокація)
  • Волинська Голландія (Волинська область) (геолокація)
  • "Тюльпанова веселка" в місті Миколаїв (геолокація)
  • Долина тюльпанів (с. Чукалівка, поблизу Івано-Франківська) (геолокація)
  • Долина диких тюльпанів (село Надітичі, Миколаївського району, Львівської області) (геолокація)

Якщо поряд з вашим містом немає подібної локації або через карантин ви не зможете відвідати виставку та побачити красу квітучого килима, здійсніть подорож онлайн: минулого року Співоче поле у Києві зробило онлайн-презентацію ювілейного тюльпанового різноманіття. Також можна відвідати віртуальні тури у найбільш приголомшливі сади світу, наприклад, сад Клода Моне в Живерні, Нормандія та знаменитий англійський сад Кью, а ще Кекенхов в Амстердамі, у якому щороку квітне більше 50 000 тюльпанів!

6. Організуйте сімейну фотосесію

сімейна фотосесія

Чи давно ви робили сімейне фото? Найміть фотографа, щоб зробити знімки, які колись стануть сімейною реліквією. Чим більше поколінь мам будуть присутніми на фото, тим краще. Час так швидко минає, скористайтеся можливістю зібратися разом, поки всі ваші рідні живі та здорові і можуть сфотографуватися поруч із вами.

7. Подаруйте мамі майстер-клас

10 способів привітати маму

Мама завжди була вашою найбільшою вболівальницею, тож зараз саме час показати їй такий самий рівень підтримки. Подумайте, про яку навичку, ремесло або проект завжди мріяла або хотіла спробувати ваша мама, і подаруйте їй таку можливість. Приготувати страву високої кухні або зробити вишуканий десерт, освоїти різьблення по дереву чи зробити тест-драйв на крутому авто, сплести родинний оберіг, виступити на сцені, опанувати танець живота — навчатися новому зараз досить легко, достатньо записатися на професійний майстер-клас. Завітайте на бажаний захід разом і проведіть день, підбадьорюючі один одного, навчаючись танцювати, ліпити з глини, малювати або ще чомусь, що ви оберете.

8. Придбайте квитки в театр

10 способів привітати маму

Ви можете піти на спектакль або мюзикл — у багатьох містах навіть проводяться театральні вистави під відкритим небом. Але якщо ви, як і раніше, з підозрою ставитеся до походу в театр і можливого скупчення людей, команда Theatre.love підготувала для вас підбірку 27 українських театрів, вистави яких можна подивитися онлайн!

9. Наведіть лад у саду та на городі

Наведіть лад у саду та на городі

Садівники знають, що початок травня, на який припадає День матері — ідеальний час для посадки насіння та розсади. Відвідайте місцевий розплідник і запропонуйте мамі вибрати нові квіти або саджанці для свого саду, а потім допоможіть їй посадити їх; виїжджайте всією сім'єю до мами у село або на дачу, аби разом покопатися в землі. Кожен раз, коли мама буде бачити посаджені вами рослини, які підростають і набираються сил, вона буде згадувати про особливий день, коли вона отримала від вас подарунок, дарування якого продовжується кожного дня! Якщо ви зовсім далекі від городніх робіт і відчуваєте себе у ситуації "сад та город" геть безнадійно, ви завжди можете звернутися за допомогою до мами, яка залюбки навчить вас і розсаду пікірувати, і дерева обрізати, і картоплю висаджувати.

10. Забронюйте поїздку на вихідні

10 способів привітати маму

День матері — один з найкращих днів, щоб бути імпульсивним! Забронюйте поїздку на вихідні для вас з мамою до симпатичного готелю типу "ніч та сніданок" у місті, яке вона завжди хотіла відвідати. Що може бути прекраснішим, ніж безтурботне пробудження в омріяному місці, сповненому з самого ранку приємних несподіванок? Після сніданку можна одразу ж відправитися на пішохідну екскурсію, щоб оглянути місцеві пам'ятки. Гарна погода, мальовничі парки і вулички, запашна кава та десерт у затишній кав'ярні замість звичайного буденного обіду обов'язково зроблять цей день більш насиченим, а десятки світлин і відео, відзнятих вами на прогулянці, будуть нагадувати мамі про цю маленьку і неочікувану пригоду ще багато років. 

Лайт-варіант — пікнік на природі. Ми впевнені, що будь-якій мамі сподобається провести час, гріючись на сонечку і насолоджуючись свіжим повітрям, з її улюбленими стравами і коханими людьми. 

10 способів привітати маму

День матері — день любові і пробачення

На жаль, не завжди і не у всіх гарні стосунки з мамою. То може, прийшов час для примирення? Якщо ви були у сварі, подзвоніть або завітайте до мами з відкритим серцем. Навіть якщо саме вона була неправою, не чекайте слів вибачення, просто згадайте себе маленьким, хвилини, коли ви тримали маму за руку і ця тепла надійна долоня була найкращою опорою і захистом у вашому житті. Адже, ймовірно, непорозуміння між вами були не завжди, усе можна виправити — варто лише зробити бодай один крок назустріч один одному.

1687

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: