fbpx
Сьогодні
Актуально 18:56 14 Чер 2019

Медведчук купив ZIK: з телеканалу йдуть ведучі, реакція соцмереж

Соратник кума Путіна Віктора Медведчука Тарас Козак купив телеканал ZIK і створив медіахолдинг за участі каналів «112 Україна» та NewsOne.

Про це йдеться в прес-релізі «112-го каналу».

Таким чином, Козак об'єднав свої три телеканали — ZIK, «112 Україна» та NewsOne — у медіахолдинг під назвою «Новини». Генеральним продюсером цього холдингу став Олексій Семенов, який займав таку ж посаду на телеканалі «Прямий», який пов'язують з екс-президентом Петром Порошенком.

 

медиаходинг новини

Низка топ-менеджерів медіахолдингу ZIK вже заявили, що звільняються через нового власника. Так, з каналу ZIK звільняються керівниця департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан, шеф-редактор новин телеканалу Роман Недзельський, закриває свою програму автор та ведучий Вахтанг Кіпіані, також про звільнення повідомила головна редакторка ІА ZIK Тетяна Вергелес.

"Мій ЗІК закінчився. Звільняюся", – написала Тетяна Вергелес.

"За 9 років роботи мене безліч разів перепитували, чи Медведчук купив ZIK. І це завжди було неправдою. Але ось це сталося – Тарас Козак, поплічник кума Путіна, власник ZIKу. Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут роботу. Дуже не хочеться, щоб на репутації проукраїнського телеканалу медведчуки торували собі шлях до влади. Сумно", – повідомила Ольга Мовчан.

"Дорогою на презентацію книги "Справа Василя Стуса" дізнався новину, що адвокат Стуса Медведчук купив телеканал, на якому понад 6 років виходила програма "Історична правда-ZIK". Ми зробили близько 500 випусків. Як автор і ведучий програми повідомляю, що передача закривається. Медведчук – це ворог моєї країни, вбивця і минулого, і майбутнього", – написав Вахтанг Кіпіані.

Дорогою на презентацію книги "Справа Василя Стуса" дізнався новину, що адвокат Стуса Медведчук купив телеканал, на якому…

Posted by Вахтанг Кіпіані on Friday, June 14, 2019

"Офіційно – телеканал ZIK тепер належить Медведчуку. А я – завтра видаю в ефір останній випуск тижневика "Деталі" і йду шукати роботу. Я багато разів спростовував інформацію про продаж каналу раніше, бо офіційно керував каналом менеджмент Петра Димінського. З цими людьми у мене були домовленості про невтручання в новини і тижневик, і я дякую, що цих домовленостей було дотримано. Ми могли робити новини і підсумкову програму так, як бачила їх редакція", – зазначив Роман Недзельський.

Офіційно – телеканал ZIK тепер належить Медведчуку. А я – завтра видаю в ефір останній випуск тижневика "Деталі" і йду…

Posted by Roman Nedzelskiy on Friday, June 14, 2019

Змушений припинити співпрацю з каналом ZIK. Причини зрозумілі. Дякую колегам за плідну співпрацю.

Posted by Сергій Рахманін on Friday, June 14, 2019

"шок, ZIK тепер у медведчука. Нацрада тим часом лишається заблокованою!", – пише журналістка Оксана Романюк.

"Сама жесть ж почнеться, коли Медведчук стане депутатом Ради", – коментує ситуацію журналістка Христина Бердинських.

Всё. ZIK теперь тоже телеканал друга кума Путина Медведчука. Канал купил его бизнес партнер, нардеп Тарас Козак….

Posted by Kristina Berdynskykh on Friday, June 14, 2019

"Остання жирна крапка щодо каналу ZIK. Тарас Козак то давній корефан Віктора Медведчука, який його поставив управляти західноукраїнською митницею в часи Кучми, коли сам Медведчук очолював АП, а його молодший брат – львівську податкову. Було тоді багато скандалів про тиск на бізнес, через який нібито так наповнювали бюджет СДПУ(o). І тиск на тих, хто підтримував Ющенка. За часів Ющенка, на відміну від молодшого брата Медведчука, який виїхав з України, Козак навіть спромігся отримати посаду вже на митниці в Києві. Козак не полишав надії увійти і у велику політику, до того лише був депутатом облради Львівської. І врешті всякими відомими способами і подарунками, в т.ч, будівництвом церкви, взяв один львівський округ і прийшов у ВР, де його в обійми прийняв Опоблок.
А от 18 січня 2018 року був одним з 36 депутатів, які голосували проти Закону про визнання українського сувернітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Про редакційну політику каналів , на які він вже має вплив, відомо багато. Що ж, ZIK , велкам, до компанії", – пише журналістка Мар'яна П'єцух.

Остання жирна крапка щодо каналу ZIK.Тарас Козак то давній корефан Віктора Медведчука, який його поставив управляти…

Posted by Mariana Pietsukh on Friday, June 14, 2019

До портрету нового власника zik.Інцидент трапився в 2013му, коли активісти смсками вимагали проголосувати за відставку…

Posted by Mariana Pietsukh on Friday, June 14, 2019

"Вимкніть ще один телевізор – в країні стане одним зомбоящиком Медведчука більше. Соратник Медведчука Тарас Козак 14 червня 2019 року став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу ZIK – компаній "Міст ТБ" і "ТРК "Нові комунікації". На Козака вже записані 112 і NewsOne. Так що видать ще один канал транслюватиме кума Путіна нон-стоп. Разом з Козаком на ZIK зайде майстер "інформаційних пєльмєнніц" Семенов, який до того творив 112 і NewsOne. Короче, спеціально для Тараса Козака звучить радісна пісня Jerry Heil Охрана Отмєна", – пише The Newsroom.

охрана отмена

У працівників телеканалу ZIK з'явився привід для п'ятниці. Хтось святкуватиме, хтось питиме з горя.Перші – через воз'…

Posted by Oleksii Bratushchak on Friday, June 14, 2019

https://www.facebook.com/vadms/posts/2780668975308792

Доповнення до вчорашнього посту про політичну джинсу.Сьогодні подєльнік путінського кума, нардеп від "Опоблоку" Тарас…

Posted by Helgi Sharp on Friday, June 14, 2019

Раніше медіахолдинг ZIK (телеканал та інформаційне агентство) належав родині українського бізнесмена і політика Петра Димінського.

До медіа-холдингу "ZIK" належать телеканал ZIK та інформаційне агентство ZIK («Західна інформаційна корпорація»).Телеканал ZIK вперше вийшов в ефір 1 вересня 2010 року. Він ходить в мережу національного цифрового мовлення Т2 і транслюється по всій території України.

Зазначимо, що Тарас Козак є депутатом Верховної Ради від фракції «Опозиційний блок», на дострокові парламентські вибори він йде за списком «Опозиційної платформи — за життя» Медведчука, Бойка і Рабіновича.

28576

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: