fbpx
Сьогодні
Відеорепортаж 14:55 01 Вер 2021

Школярі в космосі: український проект буде співпрацювати зі Space X Ілона Маска та NASA

Під Києвом розпочалось будівництво нового міжнародного дитячого наукового центру

English version here

Гарна новина до 1 вересня! Досі школярам, які беруть участь у наукових конкурсах МАН, доводилось збирати купи пилу у старих конференц-залах, а організаторам — шукати місця, де можна було б зібрати та розмістити дітей. 

Виходили із ситуацій по-різному, проте кожного разу — це стрес як для викладачів та кураторів, так і для самих школярів. Але із початком навчального року все має змінитись, адже масштабне будівництво на території колишнього парку "Вимпел" у Пущі Водиці вже розпочалось. Серед сосен, у дуже живописній місцевості Мала академія наук розбудовує Міжнародний центр наукової творчості  за підтримки уряду та ЮНЕСКО. Але це не єдина всесвітньо відома організація, яка братиме участь у діяльності центру. Тут будуть задіяні фахівці MILSET — Міжнародного руху за науково-технологічне дозвілля, CERN — Європейського центру ядерних досліджень, і навіть НАСА та компанії Space X. Це проект "Школярі в космосі", про створення якого Президент МАН Станіслав Довгий отримав повідомлення одразу на конференції. 

А крім цього — 12 нових лабораторій, сучасний комплекс для проживання іноземних гостей та безпрецедентний для України та світу розмір дитячого наукового простору.

Як пов'язані школярі із космосом, коли завершиться будівництво центру та ще одна цікава подія: закладання капсули часу з листами у майбутнє, яку відкриють аж через 30 років — у сюжеті "Рубрики"

Дивіться тут:

2196

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: