fbpx
Сьогодні
Спецпроект 16:07 09 Сер 2018

Найбільший коворкінг і лабораторія робототехніки. На що здатна самоорганізація студентів

«Рубрика», як інформаційний партнер премії Social Project Awards, публікує тексти конкурсантів про свої соціальні проекти. Восени стартує відкрите голосування за кращу ініціативу у кожній з номінацій

ЛунотекаНайбільший вільний коворкінг у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка з'явився завдяки активним студентам. Він знаходиться на факультеті радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем (РЕКС) і має назву «Лунотека».

Як все починалося

Ідея проекту зародилася дуже давно, коли ми, команда Студентського парламенту факультету РЕКС, мріяли про вільний простір для відпочинку та розвитку студентів. Спочатку за підтримки компаній FozzyGroup, STUD-POINT та Genesis, а також за сприяння Сектору працевлаштування студентів та аспірантів КНУ у листопаді 2016 року був відкритий невеличкий, але такий затишний «Vault 33» у стилі популярної комп'ютерної гри «Fallout» (зізнаюся, моя улюблена гра зі шкільної лави).

Але місця було мало, а нас багато, тому ми розпочали пошуки більшого простору для втілення мрії. І він знайшовся: технічне приміщення поверхом вище, що вже давно не використовувалося й потребувало ремонту.

Одного вечора, незадовго до Нового року, нам пощастило зустрітися із співзасновником компанії «ЛУН.ua», випускником нашого університету, Андрієм Мімою.

Разом ми вирішили, що в цьому приміщені розташується інноваційний перший в КНУ двоповерховий коворкінг.

Початок 2017 року був для нас гарячим, адже разом із дизайнером ми активно обговорювали, яким же має стати цей сміливий проект.

Для того, щоб краще уявити, що на нас чекає в недалекому майбутньому, створили навіть 3Д модель.

У квітні розпочалися роботи в приміщенні, якому судилося стати майбутнім найпопулярнішим в університеті коворкінгу. А 5 вересня відбулося відкриття.

Лунотека

До

Лунотека

Після. Так виглядає "Лунотека" зараз

Можливості та ідея Лунотеки

Найчастіше я спілкуюся з майбутніми ІТ-шниками. У той час, коли ринок технологій перенасичений пропозиціями, молодим спеціалістам іноді важко зорієнтуватися, де і як краще розпочати свій кар`єрний розвиток.

Місія Лунотеки – показати, що ринок українського ІТ – це надпотужна структура, яка має безліч перспектив і яку варто розвивати разом.

Саме тому вагому частку нашої щотижневої програми становлять лекції й презентації українських продуктових ІТ компаній. Запрошуємо ми до себе й відомих стартаперів-випусників – вони надихають майбутніх Джобсів та Масків діяти.

Ми мотивуємо наших молодих спеціалістів креативити, створювати власні продукти та стартапи, або ж працювати в продуктивних компаніях.

Лунотека

Лунотека не відстає й у розвагах: у будь-який час студенти можуть відпочити на кріслах-мішках та пограти в настільні ігри. А по вечорам у нас настільні ігри, клуби ораторського мистецтва та навіть літературні вечори (так, технарі дуже цікаві люди).

Не випадково наш коворкінг називають одним з найтепліших місць корпусів КНУ на ВДНГ: достатня кількість обігрівачів, а ще завжди гарячий чай зустрічають гостей Лунотеки.

Лунотека

Лунотека – це затишний коворкінг для студентів, які прагнуть дізнатися щось нове. Тут ти можеш не тільки працювати над проектами , а й реалізовувати сміливі ідеї.

До нас приходять навчатися, розвиватися та просто розважатися з друзями. Приходьте й ви 🙂 Лунотека відкрита кожного буднього дня з 9:00 до 18:00. Вхід вільний завжди.

Ми у соціальних мережах: 

FacebookInstagramTelegram

Web: lunoteka.knu.ua

лабораторія робототехніки та мікроелектроніки «Relab»Вільна лабораторія робототехніки та мікроелектроніки

Другий наш проект – перша в КНУ імені Тараса Шевченка вільна лабораторія робототехніки та мікроелектроніки «Relab» на факультеті РЕКС. Її було відкрито у вересні 2017 року. Відтоді ця платформа стала можливістю для тих, хто хоче навчатися, розвиватися, знаходити однодумців та колег, реалізовувативласні ідеї та стартапи.

Спільними зусиллями Студентського парламенту та адміністрації факультету за підтримки компаній Віаком, Melexis, EPAM було створено невелику, але потужну платформу для навчання та розвитку.

Мікроконтролери, набори компонентів, вимірювальне устаткування та обладнання для паяння й навіть 3Д принтер – усе це у вільному доступі для вмілих рук.

лабораторія робототехніки та мікроелектроніки «Relab»

Кожного буднього дня в лабораторії працюють зацікавлені студенти, до команди яких може приєднатися будь-хто, хто хоче чомусь навчитися.

лабораторія робототехніки та мікроелектроніки «Relab»

До нас заходять молоді випускники, що працюють у галузі високих технологій та навіть учні старших класів Українського фізико-математичного ліцею.

Зараз ми маємо чудову нагоду розширити нашу лабораторію та навіть створити ще одну, адже наш проект лабораторії робототехніки та альтернативної енергетики «SmartRex» переміг у конкурсі «Громадський бюджет» в категорії великих проектів та має бути реалізований протягом 2018 року. Завдяки цьому ми зможемо закупити необхідне обладнання на суму до 2 млн гривень.

лабораторія робототехніки та мікроелектроніки «Relab»

Telegram

Тільки разом з однодумцями ми можемо досягти більшого

Бути активістом в Україні не так просто, проте від цього не менш цікаво. Потрібно просто робити добро, а потім воно обов'язково повернеться до тебе.

Головні люди, які надихають мене рухатися вперед – це наша команда. Разом з однодумцями, друзями та колегами ми можемо досягти всіх цілей і навіть більшого.

Проте це ще не все. Кажуть, що іноді доля потребує помічників. Сьогодні ви можете стати помічником для того, щоб наш коворкінг розвивався й надалі. Переходьте за посиланням та голосуйте за проекти у Конкурсі соціальних інціатив: Лунотека Smart Rex.

Майбутнє з нами вже сьогодні!

Нагадаємо, що до 29 серпня активісти з усієї України можуть подати заявку на другу щорічну премію соціальних проектів Social Project Awards. Після закінчення прийому заявок триватиме онлайн-голосування, де кожен може віддати голос за три проекти. «Рубрика» запрошує номінантів премії розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

117
6688

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: