fbpx
Сьогодні
Корисності 12:15 25 Бер 2020

День без м'яса на карантині: як вижити веганам та вірянам?

Скучили за улюбленим фалафелем на карантині? Приходимо вам на допомогу: сидіти вдома — це не вирок вашому харчуванню! Зібрали заклади, що готують вегетаріанські та веганські страви і зараз працюють з доставкою у Києві (деякі — по всій Україні!) в одному матеріалі

Якщо з будь-яких міркувань ви відмовилися від споживання продуктів тваринного походження (ви — вегетаріанець/веган, дотримуєтеся Великого посту або просто вирішили таким чином "розвантажити" організм") карантин — не привід зраджувати собі. Іншими словами, карантин карантином, а ваше харчування має залишатися здоровим! Тож роблячи закупи на період самоізоляції, краще не забувати про овочі та фрукти.Та якщо ви все ж про дещо забули або просто скучили за улюбленою веганською пастою — на допомогу приходять сервіси доставки.  

Усе більше закладів вводять у свої меню рослинні опції, деякі — розробляють цілі веганські меню на період Великоднього посту. Також кількість суто веганських та вегетаріанських закладів у столиці постійно збільшується, асортимент їхніх пропозицій розширюється. Вже можна не відмовляти собі в тортах, цукерках чи зефірках під час посту, радувати себе піцою, бургером чи хот-догом і при цьому твердо заявляти: "Я — веган". Завдяки службам доставки та їхнім спеціальним пропозиціям до карантину стало легше залишатися вдома у цей період, але далеко не всі заклади харчування співпрацюють з Glovo чи Uber Eats. Хтось має власну службу доставки, хтось працює лише в режимі TAKE AWAY. Щоб розібратись, де замовляти рослинну їжу найближчі кілька тижнів, пропонуємо наступну підбірку. Для любителів рослинної їжі вона стане у пригоді і у "мирний" час — врешті-решт, це непогана добірка київських закладів, що мають веганські та вегетаріанські опції у меню! 🙂

🥦 Веганські/вегетаріанські заклади

Fenkhel.vegan  — веганський ресторан, що знаходиться у центрі Києва, та пропонує своїм гостям корисні та збалансовані страви, боули, десерти – заявляє: "Турбота — це коли тобі швидко доставляють смачну їжу додому" та пропонує замовляти у них суперфуди та суперстрави з доставкою  додому. Обіцяють, що їхні кур'єри в масках та рукавичках здійснюватимуть доставку на приватних авто!

Замовлення можна робити за телефоном: 0 (98) 328 85 52 з 10.00 до 23.00.

Fenkhel.vegan

Fenkhel.vegan

Orang + utanвегетаріанський сендвіч-бар з великим асортиментом страв та напоїв власного виробництва та веганськими позиціями у меню, де заявили, що переходять у режим роботи TAKE AWAY. Також в закладі для зручності працює опція доставки власним кур'єром, UberEats та Glovo. Замовлення приймають через соцмережі та за телефоном: 0 (67) 990 69 10 з 10.00 до 22.00. Orang+utan відповідально підходить до здоров'я працівників та гостей у цей небезпечний період та регулярно дезінфікує всі поверхні та провітрює приміщення, персонал працює в масках та перевіряє температуру.

Orang + utan

Orang + utan

Супкультурамережа здорової та екологічної альтернативи фаст-фудам — веганські та вегетаріанські супи в їстівних стаканах. Заклади мережі, на жаль, припинили свою роботу на час карантину, але пропонують усім охочим поласувати на обід їхніми супами та робити замовлення за телефоном 0 (63) 801 89 03 чи в інстаграмі за 24 години до бажаного часу отримання замовлення та від десяти супів, тоді їхні кур'єри з радістю доставлять вам гарячі страви додому чи в офіс.

Супкультура

Супкультура

Коло — ще один заклад з повноцінним веганським асортиментом пропонує обирати страви з їхнього меню та перед замовленням уточняти наявність тих чи інших позицій за телефоном: 0 (98) 756 45 13. Доставку здійснюють самостійно або через додаток GLOVO.

Коло

Коло

🥧 Якщо захотілось солоденького…

Sereda vegan point — маленька затишна кав'ярня з веганськими десертами в центрі міста на час ізоляції працює в трьох напрямках:⠀

  • на Прорізній, 10 — як поінт видачі замовлень з собою з 11.00 до 19.00 щодня
  • на доставку Києвом (центр та Поділ безкоштовно) — цілих тортів та порційних шматочків пішими, вело- та авто- кур'єрами
  • на доставку по Україні пакунків зефіру, брауні, конопляних галет — того, що може пережити дорогу

Замовлення приймають через приватні повідомлення у Фейсбуці та за телефоном: 0 (63) 957 20 17.

Sereda vegan point

Sereda vegan point

B12 candybar  — секретна веган-кондитерська на Подолі підійшла до питання з доставкою тортів дуже відповідально: дівчата самі доставляють свої десерти на власному авто у певні дні (27 березня з 15.00 до 20.00, 28 березня з 13.00 до 20.00 та 3 квітня з 15.00 до 20.00). Замовлення можна робити напередодні за телефонами: 0 (96) 573 25 39 та 0 (93) 983 48 93. Доставка по Києву вартуватиме 75 грн або безкоштовно при умові замовлення на суму від 500 грн.

З актуальним асортиментом можна ознайомитись в інстаграмі закладу.

B12 candybar 

B12 candybar

🥗 Заклади з пісним меню чи опціями

Vapiano паста-піца бар цьогоріч також розробили для своїх гостей пісне меню та працюють в режимі TAKE AWAY: приходьте у заклад, робіть замовлення та отримуйте його через 10 хв. Обрати страви з пісного меню можна тут.

Vapiano

Vapiano

Menya Musashi  — мережа закладів зі справжнім японським раменом пропонує доставку з обох своїх закладів (пр-т Бажана, 1е – м. Осокорки та  пр-т Перемоги, 26 — м. Політехнічний інститут) за допомогою сервісу GLOVO. Також на Осокорках працює послуга TAKEAWAY: замовлення можна зробити за телефоном: 0 (67) 995 25 25 з 11.00 до 21.30.

Menya Musashi  

Menya Musashi

Tiger — ресторан з тайською лапшою, бійонд бургерами та коктейлями також розробили пісне меню для своїх гостей та співпрацюють з UberEats і Glovo. З 12.00 до 21.00 доступна послуга TAKEAWAY. Телефон для замовлень: 0 (99) 003 00 84.

Tiger

Tiger

Il Molino  — мережа демократичних ресторанів італійської кухні пропонує робити замовлення своїх пісних позицій декількома способами:

  • за номером телефону 0 (44) 222 44 44
  • на сайті
  • у додатку il Molino Bonus
Il Molino  

Il Molino

Very Well Cafe — мережа міських кафе з простою і зрозумілою їжею та акцентом на італійську кухню працюють лише в режимі їжі на винос. Замовлення приймаються за телефонами:

  • вул. Леваневського, 2а, тел. 0 (97) 457 08 25
  • Дніпровська набережна, 26Ж, тел. 0 (67) 731 08 26
  • вул. Хрещатик/Заньковецької, 15/4, тел. 0(73) 044 20 11
Very Well Cafe

Very Well Cafe

Тайський привіт  — ресторан тайської кухні радує своїми пісними стравами з 12.00 до 23.00 з безкоштовною доставкою в радіусі 1 км від закладу! Також приймаються замовлення з собою за телефоном: 0 (50) 845 55 05 та за допомогою служб доставки UberEats, Glovo, Raketa.

Тайський привіт

Тайський привіт

Заклади сім'ї Tarantino family приймають замовлення майже в усіх своїх ресторанах через сайт. Пісні меню можна обрати та замовити з "Муракамі" (цілодобово), "Руколи" (з 11.00 до 23.00), "Хачапурі і вино", "Компоту" (з 9.00 до 22.30), та "Тарантіно" (з 12.00 до 22.30).

Заклади сім'ї Tarantino family

Заклади сім'ї Tarantino family

Справжнім гурманам пропонуємо скуштувати якомога більше пісних пропозицій від закладів столиці та залишати свої відгуки на сайті кампанії "Здорово Їмо".

Здорово Їмо

Фото: zdorovojimo.com.ua

Авторка статті: представниця кампанії "Здорово Їмо" Андріана Федевич

Партнерський матеріал

12220

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: