fbpx
Сьогодні
Політика 21:34 14 Лис 2019

Основні депутатські орбіти у новій Верховній Раді: хто з ким однаково голосує (ІНФОГРАФІКА)

Хто з якою Тамарою ходить парою? Методом аналізу графів ми унаочнили зв'язки в парламенті з першого дня роботи до сьогодні. Тож хто до якої депутатської групи входить реально, а не на папері?

Українська політика перебуває зараз в унікальній ситуації абсолютного домінування однієї політичної сили. Експерти з самого початку роботи парламенту очікували, що досить швидко почнеться процес фрагментації монобільшості. Ці розмови посилилися останнім часом, коли все більше про себе заявляє умовна "група Коломойського". Також сьогодні вперше з'явилася ініціатива з виключення депутатки із провладної фракції.

Ми вирішили це проаналізувати вже зараз, коли Рада у рекордні строки проголосувала за державний бюджет. Для цього ми подивилися на схожість голосувань депутатів за фінальні версії законопроектів (друге читання, за основу та в цілому) з початку дев'ятого скликання по 14 листопада. Для кожного депутата ми виділили топ-3 "друга", з якими у них найбільш синхронні голосування. Це дозволило нам збудувати граф основних зв'язків між депутатами усіх фракцій та окремо депутатів "Слуги народу".

Верховна Рада аналіз графів голосувань депутатів

Натисніть, щоб збільшити

Фракція "Батьківщина" є ближчою до монобільшості, однак вона тільки вчора офіційно заявила про перехід в опозицію.

Фракції "Голос" та "ЄС" є найбільш дисциплінованими і схильними голосувати так, як голосують колеги по фракції. У меншій мірі це притаманно ОПЗЖ, з якою схожим чином голосують позафракційні представники Опоблоку.

На графіку помітно, що у "Слуги народу" є цілий "пояс" із позафракційних депутатів та депутатів групи "За майбутнє", які досить часто "посилюють" монобільшість.

А також, як виявилось, у фракції "Слуга народу" можна виділити умовне "ядро" та когорту депутатів, які можуть собі дозволити голосування у розріз основною позицією фракції, і це не лише близькі до Коломойського люди.

Слуга народу аналіз голосувань депутаські орбіти верховна рада аналіз графів

Натисніть, щоб збільшити

Візуалізація графів голосувань унаочнює зв'язки та міні-групи між депутатами. Збільшуйте кожен графік — знаходьте прізвище депутата і трьох його "найкращих друзів". 

15002

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: