fbpx
Сьогодні
Промо 11:35 28 Тра 2020

Як чистити зуби собаці. Огляд снеків КЛУБ 4 ЛАПИ DENTAL

Дбайливі господарі знають, що чищення зубів собаці – обов'язкова процедура. Вона не менш важлива, ніж своєчасні щеплення, правильне харчування і прогулянки. Регулярний догляд за ротовою порожниною дозволяє уникнути багатьох проблем зі здоров'ям улюбленця.

Чищення зубів собаці. Необхідність чи примха?

Чи варто обтяжувати вихованця процедурою чищення зубів, впевнені далеко не всі господарі. Кісточок, сухариків, сухого корму, який гризе пес, недостатньо, щоб в пащі завжди був порядок.

Залишки їжі застряють між зубами, на них утворюється наліт, поступово формується зубний камінь. Він то і стає причиною більш серйозних неприємностей:

  • стоматиту, карієсу, пародонтозу;
  • запалення ясен;
  • несвіжого дихання;
  • поганого апетиту;
  • втрати зубів.

Спочатку проблему можна і не помітити, але поява неприємного запаху з рота і коричневий обідок на зубі біля ясен – перше, на що ви повинні звернути увагу. Це сигнал про те, що потрібно терміново вживати заходів щоб зберегти здоров'я улюбленця вашої родини.

Як часто чистити зуби собаці

Дорослим вихованцям потрібне щоденне чищення. Але про те, як складно чистити зуби собаці, власники чотирилапих знають на власному досвіді. Щоб тварина спокійно переносила процедуру, потрібно привчити її  до зубної пасти та щітки з раннього віку.

Цуценята народжуються беззубими. До чотиримісячного віку вони користуються молочними зубами, які змінюються на постійні до 6 місяців. Саме тоді і потрібно привчати песика до регулярного чищення щіткою з пастою.

Як правильно чистити зуби собаці?

Для чищення зубів варто приготувати нескладні пристосування. Зручно користуватися зубною щіткою з м'яким ворсом і анатомічно продуманою формою. Але якщо такої немає, підійде і щітка для дітей.

КЛУБ 4 ЛАПЫ DENTAL

Спеціальна зубна паста для вашого вихованця має аромат печінки, курки, риби. Замінювати її звичайною не варто – пес ковтає більшу частину пасти, а це може викликати неприємні наслідки для здоров'я.

Ще один необхідний девайс для догляду за вашим другом – масажна щітка-наперсток. Вона покращує кровообіг в яснах і активізує приплив корисних речовин.

Як собаці чистити зуби – справжня проблема, якщо вона не привчена до гігієнічної процедури з щенячого віку. Вихованця доводиться насильно утримувати, а господар ризикує бути покусаним.

Але уникнути насильства і перетворити гігієну пащі в веселе заняття нескладно, запропонувавши іграшку з відповідним маркуванням (Dental) – м'яч, кісточку, гумове кільце, яке можна довго гризти. Але особливий захват у песиків викликають жувальні снеки.

Що таке Club 4 Paws Dental Sticks і для чого він потрібен

Снеки для собак мають особливу форму. Очищуючий ефект виникає за рахунок механічного впливу на ротову порожнину.

КЛУБ 4 ЛАПИ DENTAL пропонує снеки для собак середніх і великих порід. Ласощі очищають зуби, запобігають формуванню зубного каменю.

Склад і переваги Club 4 Paws Dental Sticks

Особлива форма снеків і помірна жорсткість дозволяє без проблем чистити зуби собакам. Особливо подобаються палички вихованцям, які не справляються з твердими кісточками та іншими ласощами через похилий вік або проблем з ротовою порожниною.

До складу снеків входить протеїн, клітковина, жири, зола, рослинні екстракти, інші корисні інгредієнти. Смак натурального м'яса і апетитний аромат перетворює чистку зубів в задоволення для улюбленця. А німецька якість гарантує повну безпеку для здоров'я вашого вихованця.

Ароматні та смачні палички особливо ефективні при щоденному використанні. В упаковці знаходиться по 3 снеки. Залежно від величини чотирилапого друга ви можете вибрати Сlub 4 Paws Dental sticks (77 г) для середніх порід (Medium breeds) або Сlub 4 Paws Dental sticks (117 г) для великих (Large breeds).

КЛУБ 4 ЛАПЫ DENTAL

Для якісної гігієни ротової порожнини, видалення зубного нальоту досить, щоб чотириногий член вашої родини жував по 1 паличці в день.

КЛУБ 4 ЛАПИ: відгуки ветеринарів

Олег Крикун, власник ветеринарної клініки:

"До мене часто звертаються клієнти з питанням про те, як почистити зуби собаці, якщо вона чинить опір. Я вважаю, що кожен день гвалтувати не привчену до процедури з раннього дитинства тварину не варто, досить використовувати щітку та пасту раз на тиждень. Але додаткові засоби  для підтримки здоров'я зубів необхідні.

Снеки Club 4 Paws Dental Sticks – корисні й  улюблені собаками ласощі. Рекомендую давати його в ті дні, коли не проводиться чищення щіткою з пастою. Жування снеків допомагає видалити залишки їжі між зубами, видаляє наліт і масажує ясна. Я помітив, що моїм підопічним, які регулярно жують палички для зубів, набагато рідше доводиться знімати камінь, а багатьом ця процедура і зовсім не потрібна. "

Висновок

Піклуватися про домашніх вихованців нелегко, але дуже важливо. Кожному господарю собаки хочеться, щоб його вихованець був красивим, сильним, жив довго і залишався здоровим, а без регулярного чищення зубів домогтися цього мало кому вдається. Зубна щітка, паста, снеки повинні стати вашими постійними помічниками в догляді за улюбленцем сім'ї. Тоді він завжди буде тішити  здоров'ям і красою.

12307

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: