Корисності

Що створюють на Донбасі? Історія “Гік Бункеру” з Краматорську

Як живе і чим займається креативний простір на Донеччині

Не формулою Штайнмаєра єдиною. Життя на Донбасі триває, і є ініціативи, які не тільки створюють приклади успішних рішень, а й вирішують проблеми інших.

Краматорчанин Сергій Гаков завзята і заряджена духом технологій людина. З однодумцями він створив "Гік Бункер" – креативний простір Краматорська і тепер керує цією освітньою техно-лабораторією.

Головне завдання створювати креативні продукти. Передусім, співпрацювати зі школами і враховувати їхні потреби. Наприклад, сьогодні в розробці комплект для арифметики – вивчення частин, відсотків і дробу.

Основна ідея – універсальність, яскравість, тактильність. Елементи розміщені у коробці, з ними можна працювати як на столі, так і на дошці. Все створюється на обладнанні "Освітньої техно-лабораторії" за один робочий день, у повністю автоматичному режимі. 

А от проводять експерименти з новою комплектацією гри "Світ без обмежень", яку розроблено спеціалістами Центр розвитку майбутнього та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, для використання в освітніх програмах інклюзивних класів нової української школи. Комплекти виготовлялися з екобезпечних та антиалергенних матеріалів, методом #3dдрук на обладнанні компанії 3D.Farm.

До "Гік Бункеру" звернулись викладачі Краматорської ЗОШ з ідеєю зробити окрему зону з розвиваючими іграми на логіку для відвідувачів молодіжних фестивалів технічного спрямування. Ідею підтримали і надали декілька комплектів матеріалів, у т.ч. набір "Світ без обмежень". Щоб збільшити вмотивованість у проходженні пунктів гри, шкільним командам з робототехніки запропонували різні заохочення.

Склав головоломку – отримай цукерку. Головоломка – це кубик з трьох абсолютно однакових частин, які не так просто складаються та розбираються. Кожен куб – символізує одну з сталих цілей ООН, та має додаткові позначки. 

Прочитав, що зашифровано шрифтом Брайля – отримай сувенір. Для молоді це дуже просте завдання. Їх алгоритм дій: погуглити, що це за точки, знайти відповідь – є спеціальний додаток, використати додаток у телефоні, який за допомогою камери зчитує точки та формує відповідь, у т.ч. в аудіальну. 

Зараз розробляють контейнер для мозко-пазлу та електронною частиною посібника.

Це така собі учбова модель мозку людини, яку розробили для техно-лабораторії інженери компанії 3D.Farm. Про всі учбові "фішки", застосування та реплікації цієї моделі вони розповідають на своїх пабліках, зараз така модель відправляється на тестування в "польових" умовах, в одну зі шкіл партнерів. Впровадженні таких проектів здійснюється за напрямком діяльності Програми ООН із відновлення та розбудови миру "Громадська безпека та згуртованість".

Свіжі дописи

  • eРубрика

Віртуальна речниця МЗС Вікторія Ші: необхідність воєнного часу чи спосіб відвернути увагу?

Першого травня Міністерство закордонних справ опублікувало вітальне слово нової консульської представниці. Нею виявилась цифрова особа… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Що відбувається

Eurovision 2024 Ukraine: meet Jerry Heil and alyona alyona

From talented vocalist Jamala to entertaining performer Verka Serducka, Ukraine has always offered strong and… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Корисності

У кого є ревінь, той має обід, або що приготувати з румбамбару: сім рецептів на всі смаки 

Пироги, джем, салат, соус до мʼяса і навіть борщ — усе це можна приготувати з… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Здоров’я

“Відчувається, ніби ти перед телевізором із десятком сюжетів, і при цьому потрібно щось робити”: що таке РДУГ і чому це не про виховання?

“Рубрика” поспілкувалась з експерткою Центру когнітивно-поведінкової терапії Олександрою Омельченко про прояви РДУГ — розладу дефіциту… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Корисності

Журналістика рішень працює: 10 найкращих статей “Рубрики” у квітні

Рішення інклюзії, підтримки, захисту довкілля та взаємодопомоги: “Рубрика” зібрала десять кейсів, які українці втілювали цього… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Корисності

Рецепти пасок з різних регіонів: смачні святкові рішення

“Рубрика” зробила добірку давніх рецептів пасок, якими поділилися жительки різних регіонів України. Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.