fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 13:25 27 Січ 2023

Маленька перемога над пластиком: трубочки для напоїв зі стебел жита й очерету

Соломинка з жита розкладається орієнтовно за 3 місяці, соломинці з очерету потрібно 6-8 місяців.
  • Категорія: відходи
  • Проблема: одноразовий посуд, переповнені сміттєзвалища
  • Рішення: Екологічні трубочки

Трубочки з жита та очерету можуть стати чудовою екологічною альтернативою пластику, адже вони швидко розкладаються без шкоди для довкілля.

5 перших кроків

  1. Перш за все, відмовтеся від пластикових трубочок та кришечок у персональному вжитку. Найкраще брати напої у власну чашку.
  2. Якщо ви власник закладу, знайдіть представлені на ринку екологічні альтернативи. Такі як трубочки з жита та очерету від Yes Straws чи подібні.
  3. Замініть пластикові трубочки екологічними аналогами.
  4. Використані трубочки збирайте та компостуйте, щоб пришвидшити їх розкладання.
  5. Діліться успіхами з колегами-підприємцями та агітуйте їх переходити на екологічні трубочки.

Детальніше

"Yes Straws" — це українська компанія, яка виготовляє трубочки для напоїв зі стебел жита й очерету. "Ми позиціонуємо це як одноразову екологічну альтернативу, яку можна викидати в органіку, компостувати. Соломинка з жита розкладається орієнтовно за 3 місяці, соломинці з очерету потрібно 6-8 місяців. Якщо я, наприклад, цю соломинку викину, і вона потрапить у ґрунт — вона стане йому своєрідним підживленням, тому що це органічна частина. Ми не використовуємо жодних хімічних сполук для обробки, тому що людина вживає через соломинку напої. І якщо це, наприклад, теплий напій, соломинка не виділяє ніяких шкідливих речовин", — пояснює Олеся.

Трубочки з жита й очерету однаково безпечні як для людини, так і для навколишнього середовища. Єдина різниця між ними — це діаметр і пропускна здатність: "Очерет можна ділити на фракції за розмірами: ми ділимо на такі класичні, як пластикові трубочки, є спеціальна фракція для смузі, і є навіть для такого виду напоїв як bubble tea. Жито так не можна поділити на фракції, воно має один діаметр, універсальний. У нас є щось легеньке, класичне і дешевше, і відповідно, є позиція, яка міцніше, щільніше і більш універсальна".

Крім того, такі трубочки мають переваги перед іншими аналогами. На відміну від металевої, таку трубочку не потрібно завжди носити з собою і чистити — після вживання її можна просто викинути. На відміну від паперових, очеретяні або житні трубочки НЕ розмокають і не деформуються ні від вологи, ні від температури.

Джерело: Рубрика

10

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: