Екорішення

Екологічна косметичка: як обрати засоби, які не шкодять довкіллю

Якщо ви розумієте, що косметика потребує оновлення, шукайте альтернативи, пробуйте, підтримуйте тих виробників, які підтримують ідеї захисту довкілля та етичного виробництва.

  • Категорія: відходи
  • Проблема: забруднення довкілля
  • Рішення: Екологічна косметика

Екологічна косметика — це засоби, для виробництва яких використовують компоненти, що не шкодять довкіллю.

5 перших кроків

  1. Реорганізуйте косметичку та визначте, які засоби потребують заміни.
  2. Шукайте позначку "cruelty-free", вона означає, що виробник не тестує косметику на тваринах, не завдає їм шкоди та не вбиває їх. 
  3. Купуйте органічну косметику. Це продукти, виготовлені з використанням природних інгредієнтів. 
  4. Косметика має складатися з компонентів, отриманих етичним шляхом. Це ті інгредієнти, які збирають у відповідальний та екологічно сталий спосіб. 
  5. Підтримуйте місцеве етичне виробництво. Це не лише підтримає економіку країни, заохотить подальше виробництво та бізнес, але і краще відобразиться на стані довкілля.

Детальніше

Екологія та проблеми довкілля — це не щось далеке і не лише багатотисячні мітинги, дорогі міжнародні конференції та виступи Грети Тунберг. Це те, що відбувається у нашому повсякденні, проявляється у найдрібніших його деталях: від молока, з яким ви п'єте каву вранці до зубної пасти, якою чистите зуби перед сном. Вміст вашої косметички із засобами догляду за собою теж може багато розказати про ваш вплив на довкілля. 

Якщо ви розумієте, що косметика потребує оновлення, шукайте альтернативи, пробуйте, підтримуйте тих виробників, які підтримують ідеї захисту довкілля та етичного виробництва. Наприклад, LUSH або Lumene, а серед українських брендів такими є Moon&Rune, Dushka, Zelena та інші. Звісно, вам потрібно буде докласти трошки більше зусиль, свідомості та часу, щоб знайти більш екологічні опції косметичних продуктів, але хіба воно того не варте?

Зробити вашу косметичку більш екологічною не так складно, як здається. Просто це потребує часу, як і будь-які якісні зміни.

Джерело: Рубрика

Свіжі дописи

  • eРубрика

Віртуальна речниця МЗС Вікторія Ші: необхідність воєнного часу чи спосіб відвернути увагу?

Першого травня Міністерство закордонних справ опублікувало вітальне слово нової консульської представниці. Нею виявилась цифрова особа… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Що відбувається

Eurovision 2024 Ukraine: meet Jerry Heil and alyona alyona

From talented vocalist Jamala to entertaining performer Verka Serducka, Ukraine has always offered strong and… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Корисності

У кого є ревінь, той має обід, або що приготувати з румбамбару: сім рецептів на всі смаки 

Пироги, джем, салат, соус до мʼяса і навіть борщ — усе це можна приготувати з… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Здоров’я

“Відчувається, ніби ти перед телевізором із десятком сюжетів, і при цьому потрібно щось робити”: що таке РДУГ і чому це не про виховання?

“Рубрика” поспілкувалась з експерткою Центру когнітивно-поведінкової терапії Олександрою Омельченко про прояви РДУГ — розладу дефіциту… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Корисності

Журналістика рішень працює: 10 найкращих статей “Рубрики” у квітні

Рішення інклюзії, підтримки, захисту довкілля та взаємодопомоги: “Рубрика” зібрала десять кейсів, які українці втілювали цього… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Корисності

Рецепти пасок з різних регіонів: смачні святкові рішення

“Рубрика” зробила добірку давніх рецептів пасок, якими поділилися жительки різних регіонів України. Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.