fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 10:04 15 Гру 2022

Екорішення: екологічні звички на роботі

Завдяки перетворенню звичайного офісу на екологічний скорочується не тільки шкода, яку ми завдаємо планеті, а й грошові витрати.
  • Категорія: енергоефективність
  • Проблема: засміченість, повторне використання, зміна клімату
  • Рішення: Сталі звички на роботі

Сталі звички — це поведінка, спосіб дій, схильність, що стали для людини звичними, постійними та дозволяють робити власний побут більш дружнім до планети.

5 перших кроків:

  1. Встановіть прилади обліку споживання води, використовуйте водозберігаючі насадки на крани — вони можуть значно скоротити витрати води;
  2. Запроваджуйте електронний обіг документів — це не тільки прискорить роботу, але й дозволить зекономити місце в офісі;
  3. Вимикайте електричні прилади, коли не використовуєте їх, це дозволить заощадити майже 200 кВт на рік;
  4. Використовуйте ноутбуки замість стаціонарних комп'ютерів, вони заощаджують більше електроенергії;
  5. Проводьте онлайн зустрічі замість очних: це дозволить менше подорожувати по роботі й не залишати за собою додатковий вуглецевий слід.

Детальніше: 

Аналізувати шкоду, якої планеті завдають спроби великих корпорацій заробити більше, почали архітектори. У 1993 році, на Всесвітньому конгресі архітекторів, вперше були сформульовані пріоритети, яких необхідно дотримуватися при будівництві офісних будівель: енергоефективність, незалежність від централізованих мереж і екологічність свого архітектурного середовища.

Цікаво, що завдяки перетворенню звичайного офісу на екологічний скорочується не тільки шкода, яку ми завдаємо планеті, а й грошові витрати. Зробити офіс екологічним можуть і самі співробітники.

Зробити офіс зеленим можна, почавши з малих кроків. Офісні відходи необхідно розділяти на три категорії: папір, пластик і скло. Замініть одноразовий посуд на скляний або порцеляновий. Варто обирати вироби з переробленого матеріалу. Не використовуйте в офісі побутову хімію, що містить хлор і хлорорганічні сполуки, а також фосфати й фосфонати.

Пам'ятайте, що найдієвіший спосіб перетворити ваш офіс в екологічний — агітація співробітників. Нехай всі ваші працівники дізнаються, що сучасний світ повинен бути зеленим.

Джерело: WWF

21

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: