fbpx
Сьогодні
Свята 12:55 18 Гру 2019

Що робити в грудневому місті: 10 ідей

Фото unsplash.com

Грудень – час магії і чудес, але про це легко забути у передріздвяній та передноворічній біганині, у завалі дедлайнів та з падінням температури до того рівня, коли залишати свою фортецю з ковдр і подушок вдома зовсім не хотітиметься (і часом так і варто зробити). Але грудень буває всього раз на рік і якщо проґавите його зараз, до наступного чекати буде ще довго! Тож дозвольте собі відчути магію грудневого міста вже зараз і…

1. Ідіть дивитися на ялинку у вашому місті!

Так, давайте спочатку поговоримо про найбільш очевидні – але від того не менш потрібні! – речі. Швидше за все, її вже встановили і прикрасили (а якщо ні – то до Дня Святого Миколая точно все буде готово!) і вона лише чекає на вас та ваші про неї коментарі. Сподобається вам цьогорічне убрання ялинки чи ні – це вже не так має значення, як сам похід з метою поглянути на неї. А в разі чого – то ви матимете власну ялинку вдома, щоб не повторювати помилок міського великого святкового дерева 🙂

різдвяний ярмарок

2. Відвідайте різдвяний ярмарок!

А може і не один, а краще і не один раз! Різдвяні ласощі і гарячі напої, приємні запахи кориці, печених яблук, гарячого вина, музика, вогні навколо – що ще потрібно для гарного настрою у звичайний грудневий день? Якщо у вашому місті є більше, ніж один різдвяний ярмарок, відвідайте кожен (чи скільки захочете) і складіть особистий рейтинг ярмарків – аби мати змогу радити їх друзям та знайомим, а ще просто тому, що це цікаво.

3. Гайда на ковзанку!

Навіть якщо ви не вмієте кататися на ковзанах – беріть з собою близьких і друзів (хтось із них точно вміє це робити і, напевне, з радістю навчить інших, а як ні – то принаймні добре посміється) та не бійтеся стати на лід! Звісно, будьте обережні та адекватно оцінюйте власні сили, але хіба не приємно буде навчитися чомусь новому і весело провести час у гарній компанії? Вдягайте рукавички, беріть з собою фотоапарат миттєвої фотографії та приготуйтеся до кількох годин, які напевне залишуть по собі приємні спогади ще на довгий час!

4. Вперед у театр!

При чому це може бути не лише театр як такий, а і опера, балет, філармонія, концерт – що би не було вам до смаку. Пам'ятаєте, як у дитинстві нас водили на різдвяні та новорічні вистави, і яке свято це тоді було? Не бачу жодних причин, чому не пронести цю чудову традицію і до свого дорослого життя. Що може бути магічнішим, ніж Лускунчик або концерт з різдвяними гімнами у холодний сніжний вечір? А що може покращити просто холодний і зовсім не сніжний вечір, як не вони ж? Якщо ви маєте дітей, племінників чи племінниць, похресників чи похресниць, молодших братів чи сестер – обов'язково відкрийте їм трохи цієї магії – тепер ваша черга! 🙂

5. Випийте какао або глінтвейн у затишному місці!

Це може бути кафе, повз яке ви щовечора повертаєтеся з роботи додому, нове місце, до якого ви се ніяк не зберетеся сходити вже півроку, або давно улюблений вами заклад. Є щось особливо приємне в тому, щоб з холоду зайти у тепле, затишно освітлене приміщення і випити там гарячого шоколаду чи ще чогось гарячого і незмінно корисного для гарного святкового настрою. І від кожного нового відвідувача, який проходитиме повз вас, віятиме вуличним холодом, грудневим морозом, навколо миготітимуть святкові гірлянди, гратимуть різдвяні пісні – те, що треба.

кафе

6. Знайдіть приємне місце поруч із домом.

Особливо приємно мати змогу зайти кудись на чашку какао або на повноцінний сніданок у вихідний десь зовсім поруч із вашим домом. Щоб не обов'язково було їхати кудись у центр, якщо ви там не живете. Натомість знайти щось цікаве і затишне поруч – це така приємність вранці піди снідати кудись, не долаючи величезного шляху, але при цьому покинувши власну кухню! До передсвяткового настрою одразу додасться сто балів – гарантовано!

Просто гуляйте

7. Просто гуляйте.

Не бійтеся холоду. Як кажуть скандинави, не буває поганої погоди, буває не підходяща одежа. Вдягайтеся тепліше і гайда гуляти морозними вулицями! Чомусь особливо приємно робити це ввечері, коли денне світло тане на горизонті і починає запалюватися світло – наше, людське, у теплих вікнах будинків, на прикрашених вулицях, у гірляндах на деревах. При чому ваша прогулянка може бути гарною як у центрі міста, так і в спальному районі, куди ви повертаєтеся додому. Навіть коротка прогулянка із горням чогось приємно-гарячого у долонях зможе сильно підняти вам настрій!

8. Грайте у сніжки!

А ще робіть янголів у снігу! Якщо нам пощастить цього грудня на сніг, то ви просто зобов'язані це зробити, скільки би років вам не було! І навіть якщо вранці, розчищаючи машину від снігу, ви кляли його, як могли, все одно – спробуйте згадати, як це – радіти снігу. Гадаю, ми всі це вміємо і всі можемо добряче з нього повеселитися, якщо лише дамо собі таку можливість. А чому би і не дати, правда ж? Коли, як не зараз?

9. Їжте мандарини прямо на вулиці.

Це, звісно, вже для дуже сміливих, бо хто ж наважиться на таке? Отак взяти, почистити мандаринку прямо надворі, коли дивляться інші люди, і з'їсти її. Мандариновий запах на морозі – це взагалі, здається, особлива категорія щастя. А ще краще – поділітья мандаринками з людьми поруч. Робіть добро, коли можете (це вже не тільки промандарини), допомагайте іншим, грудень – справді час див, і у наших силах творити їх як для себе, так і для інших.

10. Зустріньте снігопад.

Коли починає сніжити, усі біжать до вікна, милуються снігом, (здебільшого) радіють. Та мало коли хтось біжить зустрічати його надвір – а дарма. Пам'ятаєте, як ми робили це раніше, коли були дітьми? як же можна сидіти вдома, коли почався сніг?! Добре, що тепер, коли ми дорослі, ми можемо вийти під перший снігопад хоч серед ночі. Уявіть лише, яка тоді панує краса, ще і коли навколо – ні душі, і ви – перший, хто порушує рівненьке полотно снігу на землі. Привітайте зиму, привітайте диво самі.

8820

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: