fbpx
Сьогодні
Дебати 20:52 19 Кві 2019

Хто виграв конкурс капітанів? Реакція соцмереж на дебати і головні тези

«Кіт в мішку» VS «Вовк в овечій шкурі». Що сказали кандидати у президенти, та які оцінки посипалися?

Фото Reuters

Старт дебатів. Ведучі кинули монету – виступати першим протягом дебатів випало Володимиру Зеленському, а чинному президенту – парирувати йому.

Попри дві встановлені сцени, Порошенко першим кроком перейшов зі "своєї" сцени на Зеленського. "І треба було дві сцени ставити?", питає Зеленський. Далі наводимо ключові змістовні уривки з виступів дебатуючих:

Зеленський: "Ми зібрали стадіон, відчуваю себе Вакарчуком. Чи міг я уявити, що я, простий хлопець з Кривого Рогу, буду боротися за крісло президента? У 2014-му я був за пана Порошенка, але я помилився. Існує два Порошенки – перший прекрасний оратор, спеціаліст, фінансіст, на всьому знається. А коли камери виключаються – з'являється Петро другий. Я не політик, я проста людина, яка прийшла зломати цю систему. Я результат помилок Петра Олексійовича".

Порошенко: Право українського народу – знати, а що саме збирається робити кандидат в президенти воюючої країни? Як перемагати ворога, а не розповсюджувати російські фейки? Ми стоїмо перед зовнішніми викликами, які вимагають від президента мужності і сили, міжнародного досвіду. Як кандидат в президенти збирається утримувати міжнародну коаліцію, бути Головнокомандувачем?

Зеленський: (зачитував з листочку, як "питання від народу") Як так вийшло, що Україна є практично найбіднішою країною при найбагатшому президентові за всю історію? Чому підпалювачів магазину "Рошен" знайшли за 4 години, а підпалювачів військових складів та підривачів машини Шеремета не можуть знайти кілька років. Чому ніхто не сидить за Іловайськ та Дебальцеве. Чому за 5 років ми так і не знаємо імена вбивць на Майдані?… Чому не покарані прибічники Януковича? Чому не знято недоторканність з депутатів?

Порошенко: Ми бачимо позицію тотальної некомпетентності. Всі ці відповіді я давав на прес-конференціях. Винні за Іловайськ та Дебальцево – Путін і російська агресія. А ви (до Зеленського) ховалися від армії і не отримували повісток.

Зеленський: Я йду на один термін, і через 5 років буде інший президент. Тримаю кулаки, щоб вашого оточення в політиці не було. Всі люди, які порушать закон – чи Свинарчуки, чи Коломойський – сядуть за грати. Всі канали належать олігархам. Як і шановному пану Президенту.

Порошенко: Перше, що стоїть перед нашою державою – потреба миру. Ми маємо закінчити війну. Не в Києві лежить ключ від війни, і не на колінах повзти до Путіна, нам треба захищати мову, берегти державу і націю.

Зеленський: У Петра Олексійовича було дуже багато досягнень: Безвіз, Томос, Армія, Мова. Але мені здається, що чомусь всі ці досягнення ви записали тільки собі. Я вірю, що ми зможемо прийти і зламати цю систему. Я кажу, як проста людина: ви забрали в нас найголовніше – 5 років.

Порошенко: Пропоную, щоб зараз дискусія була продовжена на Суспільному мовленні. Крім голослівних звинувачень, ми не почули нічого щодо стратегії, напрямків і кроків. З ваших відповідей зрозуміло, що ви поки що живете минулим, продовжуєте лінію, почату каналом, і який надав вам все – охорону, юридичний супровід, щоб ви захопили нашу країну. Ви – не Голобородько. Ви є головний провідник олігархів. Оновлення треба і можна зробити під час парламентських виборів, але не президентських.

Остання репліка Зеленського: Рівність всіх перед законом, зняття недоторканності, медицина. Якщо немає нормальних зарплат, то який сенс усіх оголошених реформ? Де нормальні дороги? Щодо війни – я зроблю все, щоб її закінчити.

Остання репліка Порошенка:  Вони не бачать, що зроблено за 5 років. Маємо об'єднатися, щоб повернути Крим в Україну, щоб захистити український Донбас, захистити Україну від популізму і російських фейків, не допустити олігархату.

Эти дебаты не изменят ничего. Для Порошенко они были важнее и нужен был нокаут, его не произошло совсем. Видимо,…

Posted by Кирилл Вишняков on Friday, April 19, 2019

Дебати на Олімпійському ввійдуть в історію як яскравий ораторський батл, де було місце для конкуренції аргументів і…

Posted by Olexiy Minakov on Friday, April 19, 2019

На місці Порошенка на питання "так-ні" я б спитав у Зеленського: чи готові ви після цього піти зі мною на дебати на…

Posted by Ostap Yarysh on Friday, April 19, 2019

В кожного має бути друг, який зіпсує кадр)Вся суть дебатів в одному фото!

Posted by Ostap Yarysh on Friday, April 19, 2019

Не дебати, а типовий баттл

Posted by Петро Олещук on Friday, April 19, 2019

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=875530466117580&id=100009819038635

Понял, чего не хватало на стадионе: – за спиной Зеленского – Коломойского, который бы отвечал на все вопросы лично; – за спиной Порошенко – Ахметова, который бы отвечал на все вопросы лично.

Posted by Александр Билинский on Friday, April 19, 2019

У фан-зоні Порошенка відчутно більше людей.Під сценою розгорнули велий прапор і багато людей просто загорнуті у…

Posted by Roman Romaniuk on Friday, April 19, 2019

То тільки мені здається, що кандидат Зеленський відповідає як на «Розминці» в КВН?

Posted by Olha Strelyuk on Friday, April 19, 2019

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2674845339227420&set=a.455082777870365&type=3

Ну что же. Стадионные дебаты закончены.Перед началом Порошенко получил два плюсика – доминирование в количестве…

Posted by Роман Шрайк on Friday, April 19, 2019

Почему я считаю, что ничья, хотя я ожидал, что Зеленский с треском проиграет.ПАП взял свои баллы опытом, уверенностью,…

Posted by Sergey Naumovich on Friday, April 19, 2019

Ну шо? Ви лишились задоволені перетворенням політичного інструменту дебатів на дитячу суперечку "мій папа наваляє твоєму?"

Posted by Олександр Равчев on Friday, April 19, 2019

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3157720190920732&set=a.187153797977401&type=3

31168

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: