fbpx
Сьогодні
Розмова 13:27 09 Жов 2018

Як створити дизайнерський монобренд і підкорити Інстаграм. Історія DARI CO

Засновниця і «серце» бренду Дар'я Авраменко поділилася з «Рубрикою» інсайдами успіху

Сторіз з цими купальниками і боді регулярно отримують щонайменше тисячі реакцій і сотні тисяч переглядів. Український бренд DARI CO стрімко зросли в Інстаграмі завдяки вправному веденню і підтримці блогерів. Їх ідея – концептуальний одяг під кредо "індивідуальність у деталях". Ніякої масовості, пошив лише під замовлення або дуже малими серіями. В результаті їхні футболки, шорти, лонгсліви, боді і купальники сидять на фігурі ідеально. Ми розпитали СЕО DARI CO Дар'ю Авраменко про "закулісся" амбітного бренду.

На фото:Дар'я Авраменко

– Бути дизайнером в Україні і відкрити свій монобренд – це важко?

– Так, дуже важко. Колосальна праця, яка в перший час особливо нікому і не потрібна – ідея, яку ти намагаєшся втілити, переконавши при цьому всіх навколо в її важливості. Донести свої цінності, ідею одягу та свого бренду. Викликати бажання у людей носити це, купувати і розуміти. Зараз час цілковитого надлишку всього – пропозицій, інформації, ідей. Тому потрібно прикладати в тисячу разів більше зусиль для розвитку своєї справи, дарувати більше емоцій – живих і справжніх. Я рада, що у мене є надійна команда, яка дуже мені допомагає і вірить в нас кожен день.

– Як вийшло знайти свою нішу в сфері моди і завоювати лояльність аудиторії?

Все почалося, звичайно ж, з великої кількості помилок і промахів. Моя перша колекція була повним провалом. Купальники були технічно складними, і виробництво вимагало набагато більше зусиль, ніж сьогодні. Моделі підходили хіба що для маленьких дівчат, зростом як я – 160 сантиметрів. Я зрозуміла тоді, що багато чого доведеться змінити.

Ми знайшли своє місце в сфері завдяки ідеальній посадці, в першу чергу, і доступній ціні. Наш перший шоурум був суміщений з офісом, це викликало незручність для клієнтів під час примірки. Але для нас був один плюс – ми чули кожного – його зауваження, сумніви, плюси і мінуси кожної деталі. Ось так, завдяки кожному, хто прийшов до нас, знайшов наш шоурум десь на третьому поверсі офісного комплексу, ми виросли з невеликого проекту в справжній бренд з іменем і філософією.

Ми чуємо клієнтів, не боїмося з ними спілкуватися, знаємо чим вони живуть. П'ємо чай і ділимося досвідом ведення власної справи. Забути про слово "неможливо" – ось вам перша порада.

– Наскільки відчутний попит на якісний дизайнерський одяг і як це позначається на створенні ваших нових колекцій?

Попит є у всьому – український ринок відкритий для брендів, люди хочуть купувати гарний одяг, який підкреслює індивідуальність. Мас маркет магазини це вже не круто, навколо безліч подібних образів. Зараз кожен шукає щось нове, свою віддушину. Особливість і унікальність речі грає куди більш важливу роль сьогодні – круто вийти на вечірку, і не побачити таке ж плаття на іншій дівчині. Саме попит формує наші колекції – чути клієнта і давати йому те, що потрібно. Цього літа, наприклад, ми досягли того, що був дефіцит на червоний купальник Lifeguard, який купила Лера Бородіна. Люди записувалися в онлайн чергу, як за сумкою Hermes.

Лера Бородина.jpeg

Засновниця Oh My Look! і G.Bar Лера Бородіна

– Яка філософія бренду DARI CO?

Відповім коротко: філософія бренду – це ідеальна посадка виробу; доступна ціна; висока якість; DARI CO – одяг, який стане основою вашого капсульного гардероба – ось чотири кити, які створюють бренд. Саме вони стали основою кожного нашого творіння і продовжують вести нас за руку.

Наша місія – впровадити такі цінності як комфорт і природність, жіночність та сексуальність, елегантність і надійність. Зручний крій, гармонія лаконічності та легкості. SMART, SEXY, IN LOVE – все це закладено в ДНК продукції бренду DARI CO.

– Що означає концептуальний одяг?

Речі з історією – не з твоєю, а з тією, яку вона несе ще з моменту створення. Куртка косуха – ось ідеальний приклад концептуального одягу. Всі читали сотні історій про її створення і місії. Я вже говорила про те, що і сама вкладаю в вироби DARI CO живу історію, не порожню красиву розповідь, а життєвий приклад.

– Де відшиваються всі речі і скільки етапів займає розробка нової моделі?

Все відшиваємо на власному виробництві, в Україні, в Київській області. Якщо зовсім не встигаємо, співпрацюємо з підрядниками, які вже перевірені роками. Процес пошиття постійно потрібно контролювати, щоб уникнути бракованих моделей. Своє, навіть невелике виробництво, хоч пропорційно і додає проблем, але дає можливість розробляти нові моделі, контролювати якість, впроваджувати ідеї і бачити їх реалізацію.

Розробка нового виробу – це окремий бізнес процес, який комбінує творчість, стратегію, економіку, креатив. Все починається з концепції – формування ідеї, яка в кінці повинна стати бажаною для покупця. Всі колекції лежать суворо в рамках слогана бренду "Ближче до тіла" – ми точно не почнемо створювати туфлі "лодочки"…

Розробка складається з: визначення продукту, потім визначення концепції лінійки – ескізи, продумка конструкції. І третій етап – впровадження всіх задумів у справжню колекцію. Створення лекал, підбір тканини і фурнітури, створення семплів, які ми всією командою міряємо і обговорюємо, і після створюється еталон – зразок, який тиражується в повноцінну колекцію.

– У вас в Інстаграм більше 84 тисяч підписників. Це вражає. Робите ставку саме на маркетинг і продажі "онлайн"? Чи виправдовує це себе?

У нас вже 98 тисяч підписників. Нам особисто пишуть багато лідерів думок, з якими раніше ми мріяли працювати. Але справа не в кількості підписників.

Так, звичайно, ми робимо акцент на онлайн продажі – колись ми так починали. Але зараз я повністю за нові технології і їхній стрімкий розвиток – вони зберігають наш час: потрібно вкладати менше зусиль, а отримувати більший результат.

В якості експерименту ми одного разу вирішили зробити доставку з приміркою. Адже багато дівчат дуже зайняті і не можуть витрачати час на відвідування шоурумів. Можливість приміряти досить інтимну річ, як купальник, в комфортних умовах, дозволяє зробити усвідомлений вибір, який після буде дійсно радувати. Потім клієнти, вже знаючи свій розмір, просто замовляють все онлайн, паралельно приділяючи час особистому життю, розвагам і саморозвитку.

Ми в DARI CO намагаємося вибудовувати довгострокові відносини, щоб люди отримували від нас більше, ніж вони віддали. Це все дуже себе виправдовує – задоволений не тільки наш клієнт, ми самі відчуваємо себе з кожним днем ​​краще. Ми робимо любов з клієнтом.

– Чи варто українському бренду співпрацювати з блогерами та зірками в Інстаграмі? І чи важливо мати особисті знайомства з лідерами думок для просування бренду в соціальних мережах?

– Звичайно, варто. Але потрібно розуміти, що найчастіше це комерційна історія. Вони надають послугу, ти за неї платиш. Не лінуватися промоніторити роботу блогера – чи підходить аудиторія, чи віддається людина своїй справі сповна. Але можна працювати і з мікро-інфлюенсерами, які можуть принести багато в вашу справу.

Особисті знайомства – це завжди круто, легко можна заговорити з цікавою людиною, зробити їй подарунок і після тримати зв'язок. Так я знайома з багатьма дівчатами, які розповідають в своїх соціальних мережах про мій бренд, а головне – носять вироби DARI CO в житті. Одного разу, зовсім випадково, я так познайомилася з ідеальним для себе копірайтером. Ще одного разу я писала Айтен Новрузовій, і вона погодилася випити зі мною чашечку кави. Коло знайомств може бути абсолютно несподіваним – ми вже можемо бути заочно знайомі з половиною світу.

– Розкажи забавну чи надихаючу історію, що трапилася під час роботи.

– Одного разу була ситуація з моделлю купальника Nikita. Це модель із зав'язками на шиї, які красиво оголюють живіт і підкреслюють груди. Одна клієнтка виставила фото, на якому купальник був одягнений задом наперед, що спричинило за собою зміну вирізу – з трикутної форми на форму котячого ока. Все ж це виглядало дуже сексуально. Тепер клієнти діляться на дві групи – які носять купальник правильно, і ті, які знаходять його нові форми.

Модель купальника Nikita

Модель купальника Nikita

DARI CO:

18
3497

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: