fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 16:30 08 Січ 2023

Компостування у школах: новий тренд серед наукових проєктів

Боротися із засміченням планети, країни чи окремих населених пунктів допомагають прості правила — віддавати на переробку те, що перероблюється; компостувати ті відходи, що компостуються; використовувати речі повторно; звести до мінімуму користування одноразовими пластиковими виробами.
  • Категорія: місто
  • Проблема: органічні відходи, екологічна свідомість
  • Рішення: Компостування у школах

Компостування у школах — впровадження екологічних проєктів з компостування як практичної частини з курсу біології чи як позакласних занять для школярів.

5 перших кроків

  1. Дізнайтеся про досвід впровадження шкільного компостування в інших громадах.
  2. Підготуйте покроковий план впровадження пілотного проєкту та презентуйте адміністрації обраного освітнього закладу.
  3. Розрахуйте необхідні габарити компостера та залучіть майстрів до його побудови (простий компостер можна встановити власноруч).
  4. Підготуйте інформаційні матеріали та інструкції з компостування.
  5. Проведіть з дітьми ознайомче заняття, покажіть їм компостер, ознайомте з основними правилами його використання.

Детальніше

Забруднення навколишнього середовища через людську діяльність — один із головних факторів зміни клімату, погіршення екології, загрози тваринам та порушенню екосистем. Це глобальна проблема, але утворюється і на локальному рівні: лише в Україні у 2020 році загальний обсяг накопичених відходів склав 15 млрд 635,3 млн тонн. І це стосується кожного з нас.

Боротися із засміченням планети, країни чи окремих населених пунктів допомагають прості правила — віддавати на переробку те, що перероблюється; компостувати ті відходи, що компостуються; використовувати речі повторно; звести до мінімуму користування одноразовими пластиковими виробами. А ще популяризувати такий підхід.

Перші спроби компостування органічних відходів розпочалися в теперішньому Божківському ліцеї ще понад сім років тому. Вчителька біології та екології і керівниця екологічного клубу "Зелені вітрила" Надія Васюкова не тільки облаштувала зі своїми учнями компост на подвір'ї школи, а й організувала в селі учнівський пункт по збору вторинної сировини. А з початком діяльності комунальної установи "Агенція місцевого розвитку територіальних громад" ініціатива роздільного збору відходів і компостування в Новоселівській громаді отримала новий поштовх

 Джерело: Рубрика

568

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: