fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 11:44 08 Січ 2023

Не зрізати, а виростити: ялинка на подвірʼї

У 2020-му році лише у Києві продали понад 500 тисяч ялинок, а правильно утилізували тільки 14 тисяч. Решта просто потрапила на смітники та звалища.
  • Категорія: рослини
  • Проблема: надмірна вирубка дерев
  • Рішення: ялинка в горщику

Ялинка на подвірʼї — екологічна альтернатива встановленню зрізаного чи штучного дерева вдома на новорічні свята. Одне дерево буде радувати вас багато сезонів поспіль. 

5 перших кроків

  1. Купіть рослину у перевіреного продавця. 
  2. Оберіть максимально сонячне місце для висадки вашої рослини. Ліпше не купувати саджанець взимку, а зробити це весною або літом. 
  3. Активно поливайте дерево.
  4. Забезпечте легкий підкислений ґрунт.
  5. Регулярно оглядайте рослину на наявність шкідників та хвороб.

Детальніше

У різдвяний період ми продукуємо на 1 мільйон тонн більше відходів, ніж зазвичай. Це пов'язано з пакуванням подарунків, приготуванням більшої кількості їжі, численними гірляндами, ялинковими іграшками та самими ялинками. З утилізацією цих відходів також є проблема.

Наприклад, у 2020-му році лише у Києві продали понад 500 тисяч ялинок, а правильно утилізували тільки 14 тисяч. Решта просто потрапила на смітники та звалища. Крім цього, тисячі дерев щороку вирубують незаконно. Це означає, що нові на заміну їм не садять теж. 

Для висадки краще купити рослину весною або влітку. Якщо ви будете вирощувати рослину у контейнері або купуватимете рослину просто з ґрунту, слід робити це до або після активної фази росту. Тобто купуйте деревце впродовж березня-початку квітня або впродовж жовтня-листопада. Варто купувати більш зрілу рослину, а не маленьку, адже хвойні ростуть досить довго. Якщо вже наступну свою новорічну ялинку ви хочете виростити власноруч, слід купити більше дерево.

 Джерело: Рубрика

11

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: