fbpx
Сьогодні
еРубрика 14:45 28 Сер 2020

Допомога ветеранам: Міністерство у справах ветеранів створило чат-бот в Telegram. Навіщо?

У чат-боті Telegram або Facebook Messenger ветерани та їхні родичі зможуть отримати довідкову інформацію, яка може їх цікавити

English version here

Фото: Pixabay

Міністерство у справах ветеранів створило спеціальний чат-бот, в якому можна отримати інформацію про те, як отримати статус ветерана, куди звернутися за допомогою з лікуванням або реабілітацією, в тому числі соціальної та професійної; інформацію про житло і землі та багато іншого.

Чат-бот доступний в Facebook Messenger і Telegram (@minveteraniv_bot).

У пресслужбі Мінветеранів розповіли, що чат-бот розроблений на основі нейронних мереж і технологій машинного навчання. Це означає, що кожне звернення в сервіс допоможе структурі підвищити ефективність надання допомоги.

Допомога ветеранам: Міністерство у справах ветеранів створило чат-бот в Telegram

Яку інформацію можна отримати в чат-боті? 

Чат-бот простий у використанні та вся інформація об'єднана на одній платформі й розділена на блоки: 

Надання статусу 

  • як отримати статус УБД?
  • як отримати статус особи з інвалідністю внаслідок війни?
  • які мої дії в разі втрати посвідчення?

Лікування та реабілітація 

  • протезування
  • санаторно-курортне лікування
  • психологічна реабілітація
  • безкоштовні ліки

Пільги та знижки 

  • навчання
  • проїзд
  • житлово-комунальні послуги
  • соціальна і професійна реабілітація — інформація про трудові права та гарантії

Житло і земля 

  • як я можу отримати земельну ділянку?
  • як я можу отримати житло?

Інформація для членів сімей загиблих 

  • пільги на медичні послуги, навчання, житлово-комунальні послуги та на житло

Меморіальна робота і вшанування пам'яті загиблих 

  • пам'ятні та святкові дати, нагороди та відзнаки, увічнення пам'яті та поховання

Взаємодія з громадськими проєктами 

  • інформація про конкурси, проєкти та керівні органи

 

Навіщо потрібен чат-бот? 

З огляду на те, що суспільство часто сприймає багато з того, що робить влада, критично, у багатьох може виникнути думка: «Для чого створювався чат-бот, якщо всю потрібну інформацію можна знайти на сайті або дізнатися, зателефонувавши до довідкового центру?». 

Питання цілком логічне, але є розумне пояснення. Останнім часом багато компаній користуються чат-ботами з кількох причин. По-перше, він економить час — в діджитал-світі ми звикли відразу отримувати відповіді на питання, що цікавлять нас. Чат-бот повністю задовольняє цю потребу, спрощуючи не тільки способи пошуку цієї інформації, а й даючи моментальну відповідь на запит. Більш того, згідно з  дослідженнями, які проводив Google, 65% користувачів вважають за краще писати в компанії, а не дзвонити, уникаючи особистого спілкування. До того ж таке листування з ботом зводить нанівець людський фактор — помилки та непорозуміння між працівником кол-центру і клієнтом. 

Зробити бот набагато простіше, ніж зробити сайт. Розробка обходиться авторам набагато дешевше, оскільки на відміну від сайту, бот не вимагає створення фронтенду. Це означає, що створюючи чат-бот в будь-якому месенджері, інтерфейс розробляти не потрібно. Він ні до чого, коли бот створюється на готовій базі, навігація якої в багато разів зручніше, ніж навігація сайту. 

Тобто, створюючи чат-бот, можна заощадити час багатьох людей, трудові ресурси та гроші, адже не потрібно наймати телефоністів і утримувати цілий кол-центр, беручи на себе витрати на зарплати, податки, орендну плату за офісні приміщення, комуналку і т. д. Для створення чат-бота не потрібно мати особливих навичок або наймати команду розробників, які будуть писати й обслуговувати сайт — в тому, щоб створити бот, може розібратися будь-який охочий. 

Тому, з огляду на всі переваги, чат-боти в месенджерах дійсно є більш зручним способом комунікації, швидшим і доступнішим. Різке зростання їх кількості — новий тренд. 

Так, незадовго до релізу додатка для ветеранів, Міносвіти запустило чат-бот для абітурієнтів на сайті, а Мінцифри — бот «Кіберпес» в Telegram та Viber, який був створений для боротьби з булінгом в інтернеті.

1560

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: