fbpx
Сьогодні
Важливо 10:58 17 Бер 2022

Світові селебрітіс показали свої обличчя під час війни: хто зі знаменитостей підтримав Україну

Перші особи, письменники, музиканти і спортсмени — на боці України весь світ.

English version here

У чому проблема?

Війна в Україні триває вже три тижні. Кожен день йде за три. Ми радіємо нашим перемогам і підраховуємо втрати, рятуємо і рятуємось, допомагаємо і приймаємо допомогу самі. Ми стоїмо на своїй землі і нікому не збираємося її віддавати. Але кожному з нас дуже хочеться повернутися у звичайний світ. Туди, де є відпустки і концерти, прем'єри фільмів і видовищні спортивні змагання. Туди, де на перших шпальтах видань — новини з престижних літературних конкурсів, музичних фестивалей і модних показів. Все це обов'язково повернеться в наше життя. Нам лише потрібно триматися і робити все можливе для того, щоб наша Батьківщина впоралася з рашистською навалою.

Яке рішення?

Весь прогресивний світ зараз намагається допомогти Україні. Допомогти перемогти, вистояти. В Україну безперервним потоком йде новітнє озброєння, кошти і гуманітарні вантажі. Українців, які тікають від війни, готова прийняти величезна кількість країн. Не варто забувати і про інформаційну підтримку — у воєнні часи вона є важливою не менше за матеріальну. Перерахувати в одному матеріалі всіх тих, хто зараз говорить про Україну голосно на весь світ, неможливо. Розповідаємо про найвідоміших із них.

Перші особи світу не залишилися байдужими

Королева Іспанії Летиція

Королева Іспанії Летиція порушила королівський нейтралітет та підтримала Україну у російсько-українській війні. Вона одягнула вишиванку на благодійну зустріч Mutua Madrileña. В українській сорочці вона вийшла до преси та виступила з промовою.

герцог і герцогиня Кембриджські,

А представники Британської королівської родини, герцог і герцогиня Кембриджські, відвідали Український культурний центр у Лондоні та поспілкувалися з волонтерами, які допомагають українським біженцям. Принц Вільям та його дружина Кейт зустрілися з представниками української громади та волонтерами та підтримали Україну своїм вбранням: Кейт одягнула светр синього кольору, на ньому, а також на піджаку принца Вільяма можна було побачити синьо-жовті значки у вигляді прапору України з білим серцем у центрі. А батько Вільяма, британський принц Вельський Чарльз та його дружина герцогиня Корнуольська Камілла, відвідали український собор у Лондоні та помолилися за мир в Україні.

Письменники і письменниці проти "війни путіна"

Стівен Кінг

Американський письменник Стівен Кінг неодноразово говорив про своє ставлення до війни Росії проти України. Письменник спочатку висловив підтримку, одягнувшись у відповідну футболку. На ній було написано гасло I stand with Ukraine, тобто "Я підтримую Україну". Крім того, письменник вирішив не продовжувати контакти з російськими видавництвами.

Згодом король Кінг написав, що це війна путіна. Від його рук гинуть жінки та діти. Він наголошував на тому, що важливо, аби росіяни розуміли, що насправді відбувається, — треба зруйнувати стіну дезінформації. Кінг написав у твіттері "Україна зараз і Україна назавжди".

 Джоан Роулінг

Авторку "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг у твіттері запитала одна з її підписниць: яке заклинання директорка Гоґвортсу використовувала, щоб відправити статуї на захист замку. "Я думаю, нам необхідно це зараз в Україні", — написала вона і додала зображення київського монументу "Батьківщина-мати"

На що письменниця щиро відповіла: "Це один із тих моментів, коли я дійсно б хотіла використати магію. Я підтримую Україну!".

Більше того, Роулінг заявила, що збільшить пожертви до 1 мільйона фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу дітям в Україні.

"Я особисто підтримаю пожертву до 1 мільйона фунтів стерлінгів. Велика вдячність усім, хто вже долучився, ви даєте Lumos змогу виконувати важливу роботу для найбільш вразливих дітей в Україні", — зазначила авторка в реплаї до твіта благодійної організації Lumos.

Актори і акторки на боці України

селебріті підтримка україни

Бенедикт Камбербетч заявив, що хотів би прихистити в себе вдома українських переселенців. Про це актор сказав в інтерв'ю на червоній доріжці кінопремії BAFTA в Лондоні. Британський актор підтримав урядову програму своєї країни  Homes for Ukraine, яка дозволяє пропонувати житло українським переселенцям, які не мають родичів у Великій Британії. 

"Це справді шокуюче для європейців — перебувати за дві з половиною години польоту від України. Це те, що нависло над нами… Нам усім треба робити більше, ніж лише носити значки. Треба жертвувати кошти, треба тиснути на наших політиків, щоб вони створювали тут безпечну гавань для людей, які постраждали. Кожен має робити все, що в його силах. Потрібно, щоб якнайбільше людей добровільно надали притулок українцям, і я сподіваюся також узяти в цьому участь", — висловив свою думку Камбербетч.

Пенелопа Крус

Ще одна відома акторка Пенелопа Крус підтримала українських жінок на кінопремії в Санта-Барбарі. Під час своєї промови вона зі сльозами на очах та тремтінням в голосі згадала Україну, люди якої страждають від жахливої загарбницької війни, яку веде росія: "Так багато жінок у світі зараз проходять важкі випробування і жахи! Моє серце зараз з жінками України, їхніми дітьми, чоловіками, з усіма, хто страждає від цієї жахливої ситуації".

Дженніфер Еністон

Не стала стояти осторонь і Дженніфер Еністон. Зірка серіалу "Друзі" привітала українок з Міжнародним днем боротьби за права жінок, який відзначається 8 березня. До допису вона також додала реквізити чотирьох благодійних організацій, які допомагають українській армії, біженцям та жінкам.

Кейт Волш

А акторка Кейт Волш підтримала Україну у своєму відеозверненні.Також в інстаграмі вона написала: "Якщо ви, як і я, бажаєте допомогти народу України в його відважній боротьбі за демократію та мир, натисніть на посилання в описі мого профілю, щоб переглянути список способів пожертвування". Кейт Волш найвідоміша завдяки ролі докторки Еддісон Монтгомері в серіалах Шонди Раймс "Анатомія пристрасті", а також Медлін в серіалі "Емілі в Парижі".

Емілія Кларк

Матір драконів з нами! Акторка Емілія Кларк, відома за роллю Дейнеріс Таргарієн у популярному серіалі "Гра престолів", підтримала Україну і закликала долучитись до благодійних акцій, аби допомогти людям, постраждалим внаслідок війни.

"Моє серце розривається разом зі світом через тяжкі страждання, біль і горе, які переживають мільйони людей в Україні.

селебріті підтримка україни

Американська акторка українського походження Міла Куніс та її чоловік, актор Ештон Катчер, збирають гроші на допомогу Україні. За тиждень зборів їм вдалося зібрати вже $20 млн. Цю суму допомогли зібрати 56 тисяч людей. 

 "Ми хочемо розповісти вам про нашу кампанію на підтримку України, — розповів Ештон Катчер на відео на своїй сторінці в Інстаграм. — Ми зібрали понад 20 млн доларів менш ніж за тиждень. І я кажу «ми», тому що це всі ми разом. Деякі люди не мали коштів, щоб поділитися, але вони неймовірно постаралися, щоб розповісти про нашу роботу. Ми ще не закінчили. Наша мета — $30 млн доларів, і ми досягнемо цього".

А Міла Куніс закликала приєднуватися всіх своїх фоловерів і додала, що у пригоді можуть стати 5, 10 і 1000 доларів. "Це так багато для нас означає, тому що це приносить відчуття приналежності та здатності допомагати".

12 березня Ештон Катчер повідомив, що перша гуманітарна допомога для України уже дісталася на місце.

Всесвітньо відомі співаки і співачки теж з нами!

селебріті підтримка україни

Патті Сміт, яку називають "хрещеною мамою панк-року" опублікувала у своєму профілі в Інстаграм власний творчий переклад українського гімну англійською мовою.

"Це те, що я чула уві сні, і те, що цілими днями й ночами крутиться в моїй голові, як трагічний хіт. Сирий переклад гімну України, який народ співає крізь сльози нескорення", — написала Сміт. Дивіться тут, як звучить головна пісня України у версії Патті Сміт.

Британський співак Стінг

Британський співак Стінг на своїй сторінці в Інстаграм виклав відео із виконанням пісні Russians. Композиція була написана під час Холодної війни. Зокрема, в ній йдеться про загрозу ядерного удару, а також є рядок, у якому автор запитує росіян, "чи люблять вони своїх дітей", натякаючи на негативний вплив війни для обох сторін. На думку Стінга, нині пісня знову актуальна.

"Я рідко виконував цю пісню, відтоді як вона була написана, адже я ніколи не думав, що вона стане актуальною знову. Але у світлі кривавого та підступного рішення однієї людини вдертися до своїх мирних сусідів, пісня знову є закликом до людяності", – написав Стінг під постом.

"Для сміливих українців, що борються за свою країну проти жорстокої тиранії, а також для росіян, які протестують, всупереч арештам та ув'язненням. Ми, кожен із нас, любимо наших дітей. Зупиніть війну", – написав артист. Також він оголосив про збір допомоги під власним відео.

Тілль Ліндеманн

Вокаліст відомого німецького гурту "Rammstein" Тілль Ліндеманн допомагає українцям, які втікають від війни, на вокзалі у Берліні. Про це розповіла в Інстаграм киянка Анна Комм, яка виїхала з України в Берлін, коли на територію нашої країни вторглися російські війська.

За словами українки, вона зустріла артиста серед волонтерів на залізничному вокзалі Берліна, коли намагалася знайти тимчасове житло до наступного рейсу. Німецькі волонтери повідомили їй, що місць у столиці немає, і вона може зупинитися у наметі для біженців. І коли вона вже зовсім зневірилася, допомогу їй надав Тілль Ліндеманн. Соліст групи відвіз її до готелю, оплатив номер у готелі та дав 50 євро на вечерю.

До речі, раніше Ліндеманн скасував концерти гурту Rammstein у росії. Свої концерти також скасували Imagine Dragons, Franz Ferdinand, Іггі Поп, The Killers, Green Day, BrainStorm і багато інших. А учасники культового британського рок-гурту Deep Purple заявили, що хоч і є аполітичними, але підтримують Україну та повертають автограф колишнього прем'єр-міністра та президента рф Дмитра Медведєва, який вони отримали у 2011 році.

Медійні персони

Поки засновник SpaceX Ілон Маск надсилає в Україну станції супутникового інтернету Starlink, його мама бореться на інформаційному фронті. 73-річна Мей Маск заявила, що своєю відвагою ми надихаємо весь світ. Її сім'я зараз допомагає нам не лише словом, а й конкретними справами: Starlink в Україні працює на повну котушку.

селебріті підтримка україни

А ще 14 березня Ілон Маск викликав путіна на дуель: "Я викликаю "Володимир Путін" на поєдинок. Ставка — Україна", — написав він у твіттері. На перший погляд це виглядає по-дитячому, але ж ми всі пам'ятаємо, що Ілон – геній. Сподіваємося, зброя, яку обере Маск для "поєдинку" стане великою несподіванкою для кремлівського виродка.

селебріті підтримка україни

Думає про Україну і Опра Вінфрі: "Не знаю, як ви, але я не можу припинити думати про ці безглузді й безчесні атаки на українців. Оскільки навколо мене — комфорт і краса, я не можу не думати про страх і виснаження, які кожен із них відчуває. Ті, хто рятується втечею, ті, хто спить під землею, ті, хто ховається у підвалах. Обличчя жінок і дітей, батьків, які прощаються на залізничному вокзалі, чоловіків, які стали на захист демократії, ніколи раніше не тримавши в руках зброї. Весь цей час це глибоко торкає моє серце. Бачимо, як сім'ї змушені покидати свої домівки лише з найнеобхіднішими речами, або й узагалі з порожніми руками. Незнання того, що чекає попереду, показує нам, що насправді має значення".

селебріті підтримка україни

Відомий британський футболіст Девід Бекхем та його дружина, ексспівачка та дизайнерка Вікторія не тільки на словах виразили Україні співчуття, а й пожертвували дітям України 1,3 млн доларів.

Про це колишній спортсмен повідомив у своєму профілі в Інстаграм: "Ситуація в Україні справді несамовита… Матері змушені тікати разом із дітьми. Сім'ї — в розлуці. Дітей висмикують із ліжок, за одну ніч вони стали біженцями. Оскільки конфлікт в Україні триває вже другий тиждень, потреби сімей загострюються, а 7,5 мільйонів дітей зараз перебувають під загрозою", — сказав Бекхем.

Він додав, що вони з дружиною ініціювали збір коштів через власний благодійний фонд. Гроші буде передано ЮНІСЕФ на допомогу постраждалим від війни в Україні. "Будь ласка, приєднайтесь до мене в підтримці ЮНІСЕФ і додайте стільки, скільки можете. Дякую", — закликав Бекхем.

7
14385

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: