fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 14:35 24 Січ 2023

Щоб ялинка дожила до весни: як дбати про зелену красуню до висадки у ґрунт

Щорічно в Україні перед новорічними святами вирубують понад 5 мільйонів ялинок.
  • Категорія: рослини
  • Проблема: ялина в горщику вʼяне не дочекавшись висадки
  • Рішення: Турбота про ялинку в горщику

Ялинка в горщику стала чудовою альтернативою вирубці новорічних дерев, але не всі вони доживають до весни, щоб мати можливість "переселитись" в ґрунт.

5 перших кроків

  1. Купуйте ялинку за кілька днів до свята, щоб вона якомога менше часу залишалася в теплій і сухій квартирі.
  2. У квартирі недостатня вологість повітря, тому дерево час від часу доведеться обприскувати водою.
  3. Постарайтеся не вносити ялину з морозу відразу в теплу квартиру: дайте дереву акліматизуватися на балконі, а вже потім переставте в кімнату. 
  4. У приміщенні постарайтеся поставити дерево у найбільш прохолодне місце, не ставте дерево біля батареї.
  5. Як тільки на дереві почнуть з'являтися свіжі зелені гілки, це означає, що дерево прокинулося, поставте його на балкон або, якщо це можливо, винесіть на вулицю. Найкращий час для пересадки ялинки — кінець квітня або початок травня.

Детальніше

Щорічно в Україні перед новорічними святами вирубують понад 5 мільйонів ялинок. Майже третина з них — 1 770 000 дерев — не продається і згодом викидається на смітник. Також слід пам'ятати, що вирубка багатьох дерев проводиться незаконно, і, звичайно, ніхто не висаджує нові саджанці. Таким чином, ліс просто вбивається, щоб потім відправитися на звалище. Багато хто вважає, що вибір в сторону штучної ялинки сприяє збереженню природи. Така прикраса прослужить не один рік, а її установка може стати такою ж новорічною традицією, як і прикрашання. Для того, щоб така прикраса покрила збитки, які підприємства завдають природі під час їхнього виробництва, спалюючи викопне паливо і викидаючи в повітря відходи, ялинка повинна прослужити не менше 20 років. Крім того, її необхідно правильно утилізувати: якщо ви хочете позбутися від штучної ялинки, викидати її потрібно в контейнер для пластику.

Чудовою альтернативою стали ялинки в горщиках. Різдвяна ялина може прожити до 500 років, якщо її висадити в землю. Новорічне дерево в діжці обійдеться трохи дорожче зрубаних — ціна дерева стартує від 300 гривень за півметровий саджанець. Щоб дерево не загинуло в домашніх умовах, потрібно дотримати кілька простих правил по догляду за ним.

Джерело: Рубрика

86

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: