fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 09:38 28 Лют 2021

Як жити красиво: книги-гайди, що допоможуть кожному стати дизайнером

Хоча би трохи – у межах своєї оселі.

English version here

Фото Unsplash

«Ми всі дизайнери», – проголосив колись дизайнер Віктор Папанек. У 1970-х він написав кілька книг про дизайн продукції та відповідальне ставлення до навколишнього середовища, які стали класикою професійної літератури. Своєю фразою він мав на увазі, що кожна людина здатна змінювати світ навколо себе, додавати практичність та комфорт середовищу та розвивати свій естетичний смак. Видавництво ArtHuss підтримує такий підхід і друкує книги, що будуть зрозумілі кожному і надихнуть на відкриття дизайнерської жилки у собі, навіть якщо раніше ви не задумувалися про цю сферу. Ці книги знадобляться тим, хто планує робити ремонт, задумується про те, щоб пофарбувати стіни власноруч, тим, хто хоче зробити замовлення дизайнеру, а перед тим – з'ясувати свої смаки, або і тим, хто вже працює дизайнером інтер'єрів. 

1. «Життя в кольорі»

книги про дизайн

Авторка книги – дизайнерка текстилю Ребекка Етвуд, тож вона знає, які питання виникають у замовників і які найпоширеніші помилки роблять дім не гармонійним. У «Житті в кольорі» вона на практиці показує, як використовувати барви. Читачам проведуть екскурсію до кількох прекрасно оформлених будинків, щоб познайомитисяз найцікавішими способами використання кольорів і наповнити скарбничку натхнення для оздоблення власної оселі. «Колір впливає на настрій! Мені подобається, що він здатен створити середовище, у якому ви зможете почуватися як завгодно. В повсякденному житті існує дуже мало речей, які ми можемо контролювати, але наш дім — це простір, який ви створюєте самостійно», — розповідає авторка книги Ребекка Етвуд. Саме у цьому полягає мета її книги, показати, як за допомогою барвзмінити інтер'єр, аби він надихав.

2. «Життя з візерунком»

книги про дизайн

Ще одна книга Ребекки Етвуд, покликана допомогти читачам з'ясувати, як не перетворити візерунки на непоєднуваний візуальний шум. Смужки, горошок, клітинка, абстрактні кола та лінії – ці деталі можуть освіжити інтер 'єр або ж перетворити його на несмак. Проте авторка упорядкує цю інформацію: «Ця книга про те, як розповісти вашу історію за допомогою візерунків. Вона починається із основ, щоб ви зрозуміли особливості кольорів, шаблонів та текстур. Ми знайдемо у будинок та кімната за кімнатою, починаючи з вхідних дверей, обговоримо яку мету виконують візерунки у різних куточках оселі». Ребекка Етвуд показує інтер'єри, які розробили її улюблені дизайнери і пояснює, як знайти ваш візерунок, який би підкреслив неповторність домівки і розповідав вашу історію. 

3. «Своя оселя»

книги про дизайн

На перших сторінках книги авторка Джоана Ґейнс підкаже, як визначитися зі стилем будинку, вона розповість, які особливості мають бути у кожній кімнаті для того, аби вона була не просто красивою, але й функційною. Від передпокою, до кімнат, дитячої, офісу та навіть місця для зберігання. Для кожного закутка у домі є кілька доречних порад з організації простору, поєднання стилів та створення простору, у якому хочеться жити. Книга містить доречні поради завдяки багаторічному досвіду роботи, адже Джоана Ґейнс разом із чоловіком Чіпом Ґейнсом створили популярні телешоу Magnolia Homes, Magnolia Market та Magnolia Realty, у яких допомагали людям змінювати їхні оселі. Подружжя допомогло створити затишок не одній родині. Авторка вважає, що особливий домашній інтер'єр має відображати особистості й історії людей, які в ньому мешкають. 

4. «Щасливий дім»

книги про дизайн

Ця книга не лише про дизайн, але й психологічний аспект якісної та мотивуючої організації простору. Ребекка Вест пояснює, що ремонт – це стартова точка для успіхів: «Інколи незначних змін — розгрібання мотлоху, обмеження кухонного начиння до найважливішого — достатньо, щоб полегшити собі приготування їжі, але часом потрібні кардинальніші зміни. Ремонт, результатом якого стане зручна кухня, може зробити вашу мету — здорове харчування — більш досяжною! Якщо ви дійсно візьметеся за ремонт, важливо окреслити свої довгострокові цілі в рамках проєкту, щоб зрештою ви не отримали просто красиву кухню, яка не буде для вас більш функціональною». Ребекка Вест розповість, як з невеликими зусиллями підлаштувати оселю під вас, щоб вона підтримувала ваші мрії, надихала і допомагала почуватиу безпеці. Авторка поєднує дизайн і психологію, в першу чергу акцентує увагу на тому, як за допомогою змін вдома можна покращити свій моральний стан чи підвищити мотивацію.

Навіть для тих, хто не планує ремонт, ці книги будуть цікавими, адже завдяки якості видань та безлічі кольорових ілюстрацій, вони надихають. 

Проте тематика видань ArtHuss не обмежується дизайном, там знайдете нон-фікшн про мистецтво, біографії художників, арт-дилерів, професійну літературу для творчих професій… А якщо ви шукаєте красивий і корисний подарунок до Міжнародного жіночого дня, книга «Жіноча компанія» заслуговує на увагу. Авторка книги Грейс Бонні об'їздила всю Америку, відвідала сотню підприємиць та мисткинь. Вона взяла інтерв'ю у жінок, які успішно розвивають власні бізнеси. Історії доповнені стильними портретами. «Жіноча компанія» зібрала під обкладинкою татуювальниць, адміністраторок, бізнесвумен, рестораторок, дизайнерок і цей список невичерпний. Різноманіття вибірки Грейс Бонні пояснила так: «Я хотіла представити мотивуючі і переконливі приклади з життя різних жінок, які займаються бізнесом. Аби інші жінки могли відкрити книгу на будь-якій сторінці і знайти там своє відображення».

книги про дизайн

Шукайте своє відображення у хороших книгах, будьте дизайнерами свого простору та життя.

Даруємо читачам "Рубрики" книжки з цієї добірки! Для цього треба взяти участь у розіграші на сторінці "Рубрики" у Facebook, допис тут:

Даруємо книжки на 8 березня! А з ними – натхнення 😉🌸Весна – ідеальний час для того, щоби перетворювати простір навколо…

Posted by Рубрика on Sunday, February 28, 2021

Партнерська публікація

Переходьте сюди, якщо хочете розмістити свою рекламу на сайті "Рубрика"

3740

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: