fbpx
Сьогодні
Корисності 16:57 25 Чер 2021

ТОП-10 книг з Книжкового Арсеналу для тих, хто приймає рішення

Поради психологів, футуристів, феміністок, барист та навіть Біла Гейтса у нашій новій добірці видань, що побачили світ у 2021 році!

Фото: Книжковий Арсенал

Приймати рішення, беручи за основу чужий досвід — найкраще, що може зробити молодий підприємець, сучасна успішна жінка, досвідчений менеджер, студент або будь-хто інший. А зробити це правильно, дізнатись про вдалі кейси та знайти влучні поради простіше за все у книжках. З приводу проведення Х Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал" ми підготували для вас добірку книг, що стануть у пригоді кожному творцю рішень!

"За межами піраміди потреб. Новий погляд на самореалізацію", Скотт Кауфман

  • Рік видання: 2021
  • Видавництво: Лабораторія

Скот Кауфман — психолог, ведучий подкасту The Psychology Podcast, автор колонки Beautiful Minds для видання Scientific American, переглядає погляди на піраміду Маслоу, розкриваючі ті питання, які свого часу не зміг розкрити автор цієї теорії. 

Книжка вчить, як реалізуватися у такий спосіб, щоб ставити певні значно важливіші цінності вище за потреби власного егоїстичного Я. І стати таким чином більш усвідомленим та щасливим.

"Як відвернути кліматичну катастрофу. Де ми зараз і що нам робити далі",  Білл Гейтс

Як відвернути кліматичну катастрофу. Де ми зараз і що нам робити далі,  Білл Гейтс

  • Рік видання: 2021
  • Видавництво: Лабораторія

Гейтс уже понад 10 років займається дослідженням питань зміни клімату, він об'їздив увесь світ та спілкувався з десятками експертів з хімії, фізики, біології, політології, фінансів та екології. Ця книжка — квінтесенція його здобутків, план Гейтса по запобіганню екологічній катастрофі, кінцева мета якого — зменшення викидів вуглекислого газу в атмосферу до нуля. 

"Netflix і культура інновацій", Рид Хастингс, Ерін Мейер

  • Рік видання: 2021
  • Видавництво: Vivat

Коли будуєш величезного контент-продукуючого гіганта, рішення потрібно приймати щосекунди. Netflix з цією задачею успішно справляється — співробітники відомої на весь світ компанії ефективно виконують свої функції, і саме в людях, на думку авторів Рід Гастінгс та Ерін Маєр, секрет успіху гіганта. Книга містить массу порад щодо створення компанії та корпоративної культури та лаштунків роботи стримінгових сервісів.

"Що я знаю про роботу кав'ярень. Реалії бізнесу від власника мережі 3fe Coffee", Колін Гармон

  • Рік видання: 2021
  • Видавництво: Наш Формат

Збираєтесь відкривати кав'ярню, але зовсім не розумієтесь на цьому бізнесі? Або ж вже давно маєте власну, але досі не знаєте про всі підводні камені у цій сфері? Вивчити все, що потрібно знати, ви зможете на досвіді Коліна Гармона. Він розповість про найпоширеніші проблеми кав'ярень, про те, чому 98% добре звареної фільтр-кави — це насправді вода та навіть про обмеження, які може спричинити… Молоко!

Автор похитне ідилічне уявлення про кав'ярневий бізнес, але разом із тим покаже об'ємну картинку, де є ще вибір локації, пошуки персоналу, сервіс, нюанси заварювання тощо.

"Геополітика", Дмитро Донцов

  • Рік видання: 2021
  • Видавництво: Фоліо

Відчути на дотик дух боротьби українців за незалежність можна, якщо взяти до рук твори Дмитра Донцова, видатного українського мислителя і публіциста ХХ сторіччя – "Культура примітивізму", "Нарід-бастард", "Шевченко і патріоти", "Що таке "українізація" України?", щоденникові записи "Рік 1918, Київ" та інші. Всі вони зібрані у виданні "Геополітика", що побачило світ у 2021 році. Думки та погляди, що спіткали українців ще 100 років тому, актуальні й дотепер. Які з них застосовувати у сучасному житті — вирішувати вам.

"Людинократія. Створення компаній, у яких люди — понад усе", Гері Гемел, Мікеле Заніні

  • Рік видання: 2021 
  • Видавництво: Лабораторія

Як компаніям стати креативними, гнучкими, сучасними? Книга Гері Гемела, консультанта з питань менеджменту з 30-річним стажем, розкаже, як створити децентралізовану людиноцентричну організацію, тобто таку, у якій людський внесок є найбільш акцентованим, з мінімальним формалізмом, новим перерозподілом відповідальності, динамічністю та відчуттям власного ком'юніті всередині компанії. 

"Червона таблетка. Поглянь правді у вічі. Книга для інтелектуальної меншості", Андрій Курпатов

  • Рік видання: 2021
  • Видавництво: Book Chef

Андрій Курпатов — геній сучасності, і це зовсім не перебільшення. Психолог, психотерапевт та футуролог, який передбачив четверту світову війну з комп'ютерами — як вам таке поєднання? Книги Курпатова переповнені науковими знаннями, які подаються у легкій для розуміння формі, з цікавими аналогіями та влучним гумором. Нове видання "Червона таблетка. Поглянь правді у вічі" навчить розуміти поведінку й мотиви інших людей та взаємодіяти з ними для досягнення цілей. Питання про сенс життя перестане мучити вас, бо ви зрозумієте, чого хочете насправді і яким чином зможете цього досягти.

"Мапа думок", Тоні Б'юзен

  • Рік видання: 2021
  • Видавництво: Видавництво Старого Лева

Справжнісінька книга-рішення, яка навчить планувати робочий тиждень, готуючись до іспиту, кар'єрних змін чи вирішуючи конфліктні ситуації? "Мапа думок" — це найавторитетніший і найдоступніший посібник зі складання мап думок, що ґрунтується на п'ятдесяти роках дослідження і вдосконалення мап думок їхнім винахідником Тоні Б'юзеном. Книга стане корисною студентам, підприємцям і творчим людям з усього світу.

"Вигорання. Стратегія боротьби з виснаженням удома та на роботі", Емілі Наґоскі, Амелія Наґоскі

  • Рік видання: 2021
  • Видавництво: Клуб Сімейного Дозвілля

Чи не найпопулярніша проблема серед міленіалів — вигорання. Особливо це стосується жінок, які "зупиняють коня на скаку" на роботі, а потім "входять у палаючу хату". Це книга для тих, кому набридли стереотипні поради для "щасливої жінки" та для тих, хто нарешті хочуть зупинитись та видихнути. 

"Репутаційний антистрес", Сергій Біденко, Ірина Золотаревич

Репутаційний антистрес

  • Рік видання: 2021
  • Видавництво: Yakaboo

«Стратити» конкурента можна, якщо вщент розбити його репутацію, а на її захист та відновлення доведеться витратити не тільки чимало коштів, а й купу часу. Проте запобігти цьому можна, якщо мати навички системного захисту бізнесу від кризи ще до її виникнення та вміння бути стійкими й сильними під час таких випробувань. Саме цього у своїй книжці навчають Сергій Біденко та Ірина Золотаревич. На сторінках вони діляться практичними рекомендаціями з тими, хто вже має досвід репутаційних криз, і тими, хто поки що з ними не стикався.

У «Репутаційному антистресі» можна знайти навіть покроковий план побудови захисту від нових криз та створення власної системи реагування на репутаційні ризики. 

📚 Дивіться більше в нашій Книжковій поличці

4446

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: