fbpx
Сьогодні
Рішення 09:03 01 Бер 2022

"Русский корабль, иди нахуй!": як український бізнес допомагає сьогодні війську та цивільним

Перед обличчям ворога об’єдналися всі. У єдності — наша сила!

English version here

Війна завжди швидко виявляє, хто свій, а хто чужий. Хтось із бізнесменів із початком бойових дій зачинив свої магазини до кращих часів, хтось не погребував нагло задрати ціни. Але є й ті, хто разом з Армією робить все для того, щоб Україна вистояла.

"Сьогодні кожен з нас — воїн, — сказав Президент України. — Воїн на своєму місці". Наші ЗСУ дають відсіч російській навалі на лінії вогню. Учасники тероборони допомагають боронити свої міста. Медики рятують поранених, оперують і приймають пологи у бомбосховищах. Журналісти і користувачі соцмереж цілодобово працюють на інформаційному фронті. Волонтери і небайдужі люди миттєво реагують на сотні соціальних і гуманітарних проблем.

До порятунку країни підключився і український бізнес. 

В Маріуполі пекарні спекли 10 тонн хліба та підвозять воду мешканцям. Підприємці об'єдналися, доставляють продукти армії та в торговельні мережі.

бізнес допомога війна

У Києві півтори доби тривала комендантська година — всі магазини були зачинені. Після її закінчення пекарня "КиївХліб" стала безкоштовно роздавати людям хліб.

Мережа міні-маркетів "Мікс Март" запустила волонтерську програму "Мікс Март Поміч". Хлопці і дівчата з власної ініціативи взяли на себе постачання їжі для військових та цивільних людей по Києву, які зараз не можуть дістатися до магазинів. Тільки за перший день програми 1200 киян отримали підтримку. 

бізнес допомога війна

Мережа KFC відкрила кухні для приготування їжі для військових госпіталів, територіальної оборони, військовим та іншим нужденним. МсDonald's теж оголосив, що в тих регіонах, де це безпечно для співробітників, він видаватиме їжу місцевій владі, яка, у свою чергу, розподіляє її туди, де вона необхідна.

Під бомбосховища надала підвали своїх магазинів мережа супермаркетів "АТБ". До того ж, щоб забезпечити безперебійне постачання продуктів харчування до своїх магазинів, компанія "АТБ-маркет" сформувала перелік опорних магазинів, де буде сформовано максимально повний асортимент продуктів харчування та товарів першої необхідності. Адресу найближчого до вас опорного магазина можно знайти на офіційному сайті в розділі "Новини".

бізнес допомога війна

У Києві агропромислова компанія МХП безкоштовно роздавала м'ясо "Наша ряба". Цілу машину роздали за годину. Давали по 2 пачки філе та по пачці м'яса в маринаді. У компанії кажуть, що й надалі готові передавати продукти "Наша Ряба" безкоштовно тим, хто цього потребує найбільше. Це в першу чергу Збройні сили України, Територіальна оборона, лікарні та біженці. Заявки можна відправляти на електронну адресу [email protected].

Вам скажуть велике дякую, якщо в листі буде вказано:

  1. назва підрозділу/організації/громади
  2. адреса
  3. контактна особа та телефон
  4. можливість самовивозу
  5. орієнтовна кількість продукції
  6. бажаний вид продукції (охолоджена/заморожена)

Це значно прискорить обробку інформації та зворотній зв'язок. 

Херсонський салон штор "Ампір", маючи обладнаний швейний цех, допомагає нашим пораненим воякам, які зараз перебувають у лікарнях, з одягом. Вони взялися шити елементарний одяг для них: футболки, шорти, одноразові сорочки. Із відповідними для цього тканинами та робочими руками салону допомагають містяни, до яких через соцмережі звернулася власниця бізнесу.

Мобільні оператори "lifecell", "Київстар" та "Vodafone Україна" надаватимуть послуги абонентам, які не мають грошей на рахунку. Також оператори ввели власні санкції проти агресора — вони заблокували доступ до своїх мереж для абонентів РФ та РБ.

бізнес допомога війна

Проблеми із готівкою актуальні зараз для кожного. Величезні черги біля банкоматів побачили і у "Сільпо". Тепер в магазинах цієї мережі супермаркетів на касі можна зняти готівку. Ліміт збільшено до 6000 гривень. Карта — Mastercard. Розклад роботи супермаркетів на сторінці "Сільпо" оновлюється щодня. Під час протиповітряної тривоги супермаркети не працюють, усі працівники переходять до бомбосховищ. Після відміни тривоги магазин відкривається і продовжує роботу.

Монобанк створив дуже просту сторінку англійською мовою для тих, хто хоче допомогти Українській Армії у війні з Росією. Приймають платежі з будь-якої карти світу. Також на цій сторінці можна платити з України. Посилання для переказу коштів тут

Ну і як же без моральної підтримки — тепер всі карти в гаманцях Apple/Google Pay клієнтів Монобанку виглядатимуть так:

бізнес допомога війна

 Якщо не хочете чекати, поки дизайн завантажиться автоматично, додайте свою карту в Apple/Google Pay заново.

Наші люди непереможні! В єдності — наша сила!

Рубрика:
Кейси
1939

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: