fbpx
Сьогодні
Спецпроект 18:03 30 Вер 2018

Мрія дошкільнят з Селидового Донецької області: басейн «Дельфінчик»

«Рубрика», як інформаційний партнер премії Social Project Awards, публікує тексти конкурсантів про свої соціальні проекти

Невеличне шахтарське містечко Селидове Донецької області. Саме тут у центрі міста у мікрорайоні «Сонячний» з 1979 року вже 39 років функціонує дитячий навчальний заклад «Роднічок» Селидівської міської ради.

Колектив працівників дитячого садка щодня прикладає чимало зусиль для розвитку розумних, активних, здорових громадян нашої країни. У дитсадку виховується понад 200 дітей, функціонує 10 груп, у тому числі одна логопедична для дітей з порушенням мови. Моє дитинство пройшло саме у цьому садочку і приємними спогадами залишилося в пам'яті відвідування всією групою басейну.

Але з 1993 року в цьому дитячому закладі припинив свою роботу плавальний басейн. І до цього дня проблема не вирішується. Всі ці роки діти не мають змоги займатися плаванням, тим самим покращуючи стан здоров'я.

Останнім часом все більше уваги в нашій країні приділяється темі здоров'я. Відкриваються нові корти, стадіони та фітнес-зали, але зовсім не розглядається проблема  будівництва та оновлення басейнів саме для дітей дошкільного віку. Відомо, що найважливішим змістом дошкільної освіти є залучення дітей до цінностей здоров'я. Саме в цьому віці закладається фундамент здорового способу життя. І найбільш ефективною оздоровчою дією є водні процедури та загартовування. Метою соціального проекту «Дельфінчик» є проведення реконструкційних робіт у приміщенні  для плавання: заміна вікон, утеплення фасаду, зробити підлогу з підігрівом та ін. На реалізацію цього проекту у дитячому навчальному закладі «Роднічок» м. Селидове необхідна допомога в першу чергу фінансового плану: залучення до нашої проблеми організацій, меценатів, доброчинців, які змогли б, можливо, частково профінансувати цей проект. Реалізація проекту дасть змогу дітям навчатися плавати, загартувуючись, розвиваючись, зростаючи здоровими та щасливими громадянами нашої країни. Це і є запорукою міцного суспільства. А головне, що назавжди в пам'яті вихованців дитячого садка залишаться теплі спогади про час проведений у басейні!

Місто Селидове є населеним пунктом із хорошим показником спортивних досягнень, тому необхідно підтримувати та розвивати ще у дошкільному віці цей потенціал. Головним завданням дорослих є  забезпечити належними умовами дітей для зміцнення здоров'я та зменшити відсоток захворюваності, особливо у зимовий період у вихованців цього закладу. Варто підтримати та проголосувати за цю ініціативу, здійснивши мрію дошкільнят з м. Селидового Донецької області. Щоденно 200 діточок, відвідуючи плавальний басейн, зможуть зміцнювати та покращувати своє здоров'я.

Сьогодні активісти по всій Україні готові та спроможні робити зміни у різних напрямках: культура, освіта, спорт та інше, долучаючи до реалізації спільних ідей доброчинців, громадські організації, громади. Бути активістом в Україні – це діяти, допомагати, реалізовувати, здійснювати, робити все заради процвітання свого міста, села, країни.

Підтримати проект у конкурсі соціальних ініціатив можна за посиланням.

Валентина Борульник, мешканка м. Селидове Донецької області, вчитель Селидівської загальноосвітньої гімназії, активіст ГО «Move» м.Новогродівка

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

3
3564

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: