fbpx
Сьогодні
Дата 11:03 05 Гру 2018

9 волонтерських ініціатив, до яких варто приєднатися просто зараз

Робити більше добрих і потрібних справ під силу кожному. До Міжнародного дня волонтера – підбірка проектів у різних напрямках

Зупинись і подумай: що саме в конкретний момент ти можеш зробити, аби в цій країні і суспільстві стало краще жити. Так описують свою мотивацію волонтери. За останні чотири роки рух волонтерства в Україні розвинувся у всіх напрямках суспільного життя і продовжує вирішувати нагальні проблеми.

Перелік з 9-ти волонтерських ініціатив – звісно, не вичерпний. Важливих проектів зараз, як мінімум, кілька десятків. Але, можливо, ви знайдете собі ініціативу до душі саме у нашому списку.

ДОПОМОГА УКРАЇНСЬКИМ ВІЙСЬКОВИМ

Проекти Фонду «Повернись живим»

Повернись живим

 

Фонд «Повернись живим» – один із найбільших фондів допомоги українським військовим у зоні АТО. Спеціалізується на технічному забезпеченні, насамперед, на нічній оптиці. Крім того, займається навчальними, медичними, психологічними та іншими проектами.

На зібрані кошти «Повернись живим» закуповує необхідне для військових обладнання (до прикладу, тепловізори, квадрокоптери і тепловізійні приціли), впроваджує програмні рішення для розвідників, навчає саперів, снайперів та артилеристів, лагодить фронтові автомобілі. За чотири роки роботи фонд допоміг армії на суму понад 125 мільйонів гривен. Завдяки небайдужим до ситуації на фронті людям, на передову відправили більше 1 000 тепловізорів і оптичних приборів, більше 500 планшетів з програмним забезпеченням для артилеристів, близько 60 машин, більше 40 квадрокоптерів і безпілотників для авіарозвідки.

За оцінкою експертів, опитаних Асоціацією благодійників України, за підсумками роботи в 2014 та 2015роках «Повернись живим» входить до числа благодійних і волонтерських проектів, які діють найбільш ефективно, публічно та прозоро. Крім того, за підсумками роботи в 2014 та 2016 роках ініціатива потрапила до списку найефективніших проектів, спрямованих на вирішення конкретних суспільних проблем, а за підсумками роботи в 2015 — до списку благодійних та волонтерських організацій, яким експерти особисто надають або надали б фінансову підтримку

Організатор: Фонд «Повернись живим»

Як приєднатися:

1) Підтримати фонд фінансово. Інструкція тут.

2) Допомогти можна не лише фінансово: Ви можете підвищити ефективність роботи, витративши всього 15 хвилин на день. Додавайтесь у друзі до Віталія Дейнега, всі подробиці в особистому повідомленні.

Facebook

 Проекти Армія SOS

 Проекти Армія SOS

Громадська ініціатива Армія SOS координує зусилля народу з допомоги військовим України. Волонтери організовують закупівлі необхідної амуніції, засобів захисту, зв'язку та розвідки, харчів та форми, доставляють їх безпосередньо на позиції та передають в руки бійцям на фронті.

Армія SOS займається виготовленням безпілотних літальних апаратів та розвідкою за їх допомогою, закупівлею та програмуванням планшетів для артилеристів, постачанням автотранспорту, радіорозвідувального обладнання, глушників для зброї та наданням різноманітної іншої допомоги.

Організатор: Волонтерська організація «Армія SOS»

Як приєднатися:

1) надати фінансову допомогу. Детальніше тут.

2) придбати екіпіровку та необхідні речі. Для цього необхідно звернутися до адміністраторів SUPPORT GROUP: [email protected]

Також допомогу можна передати в пунктах прийому допомоги Армії SOS.

Facebook

ДОПОМОГА ДІТЯМ

Проекти БФ "Таблеточки" з допомаги онкохворим дітям

Таблеточки 

БФ "Таблеточки" надає адресну, психологічну, паліативну допомогу та системно допомагає необхідними медикаментами 17 онковідділенням по всій Україні. 2500 дітей отримали допомогу фонду на суму понад 134 млн гривень.

Зараз  в роботі фонду є 13 проектів. Це: забезпечення ліками клінік та пацієнтів, волонтерство, лікування за кордоном, медичні витратні матеріали, медичне обладнання, препарати, не доступні в Україні, освітня програма, паліативна допомога, психологічна допомога, підтримка донорської програми, ремонт та покращення інфраструктури у відділеннях, амбулаторна квартира, медичні процедури, імпланти, (ендо) протези.

Детальніше про кожний проект можна подивитися тут.

Організатор: БФ "Таблеточки"

Як приєднатися:

Допомагати діткам можна по-різному:

1) допомогти фонду фінансово. Це можна зробити разово або ж регулярно. Інструкція тут.

Крім того, "Таблеточки" вже зараз входять у перелік фондів, благодійні смс до якого не обкладаються збоарами податків та операційних коштів. Детальніше, як допомогти кількома кліками на телефоні, читайте.

2) долучитися до волонтерського руху. Якщо у вас є бажання займатися з дітьми, фонд пропонує приєднатися до волонтерських занять, які проходять у відділенні хіміотерапії Центру дитячої онкогематології і ТКМ Охматдиту (3ий поверх), у відділенні токсикології Охматдиту, а також у відділенні дитячої онкогематології Київського обласного онкодиспансеру.

Волонтери проводять заняття з арт-терапії, майстер-класи, дні іменинника, дні краси для мам і пацієнтів відділень та інші активності.

Більше тут.

3) Донорство. Ніякі ліки і гроші не здатні врятувати людину, якій необхідне переливання донорської крові та її компонентів. Хіміотерапія, якою лікують дітей, діє таким чином, що вбиваючи злоякісні клітини, вона також ушкоджує кістковий мозок пацієнта, а це означає, що у хворого порушується вироблення всіх елементів крові: еритроцитів, тромбоцитів і лейкоцитів. Відновити їх можна тільки переливши відповідні клітини від донора крові. Ставши таким донором, ви можете врятувати життя багатьом людям.

Більше на сайті фонду.

Facebook

Проекти Фонду «Клуб добродіїв» з допомоги дітям-сиротам

Клуб добродіїв

«Клуб добродіїв» виступає проти жалості, адже сиротам потрібні знання, навички й можливості, а не співчуття. Окремий напрямок діяльності – це втілення заповітних бажань дітей, які залишилися без батьків. Фонд заснував першу в Україні «Школу волонтерів», головні цінності якої – відповідальність, робота на результат, новаторський та позитивний підхід до волонтерства.

Організатор: БФ «Клуб добродіїв»

Як приєднатися:

1) Відвідання дитячих будинків Київської області.

2) Волонтери ProCompetence (надання професійної допомоги – людина допомагає саме тим, чим займається професійно).

3) Наставництво (дружба з підлітком з дитячого будинку).

4)  Матеріальна допомога.

Підтримати Клуб Добродіїв можна, перерахуваши кошти на офіційний рахунок фонду:

БО «БФ «КЛУБ ДОБРОДІЇВ»

Код ЕДРПОУ: 40709504

р/с:

№ 26000053177737 (UAH)

№ 26002053167563 (USD)

No 26009053165580 (EUR)

в ПАТ КБ «ПРИВАТ-БАНК»

МФО: 321842

Призначення платежу: Благодійний внесок.

Більше тут.

Facebook

ЕКОЛОГІЯ

 #ЕкоМиколай

ЕкоМиколай

Еко Миколай – благодійна акція, яка розпочалася у "День переробки відходів #recycling_day_ua 15-го листопада і триватиме до 15-го грудня. Долучатися до акції можна, здаючи пластик та папір на переробку, роблячи пожертви для дітей, або ж передаючи для них подарунки до свят. В результаті вночі 19 грудня Святий Миколай, який тепер став еко і дбає не лише про діточок, а і про довкілля, принесе подарунки дітям із родин наших загиблих на Донбасі воїнів.

Організатор: ГО "Друге життя" у партнерстві з Мандри Ветеранок ГО "Центр Громадянської Активності"

Як приєднатися:

1) Приготуйте подарунки і принесіть 6-го грудня у Pizza Veterano (Київ вул Софіївська, 8) у проміжку із 19.30 до 23.30. Кажіть, що це подарунки для "Еко Миколая". Якщо ви не встигаєте, тоді зможете принести подарунки на завершальний івент 15-16-го грудня. Або пишіть в приват організаторам благодійної акції Сергій Волков та Lesya Moskalenko.

2) Здавайте свої посортовані відходи (пластикові кришечки, пляшки, папір) на 100% переробку в мережу пунктів в м. Київ. Під час здачі на переробу кажіть, що відаєте відходи "на Еко Миколай"  та беріть відмітку про кількість відходів.

3) Перерахувати будь-яку суму на цей рахунок

ГО «Друге життя» ЄДРПОУ- 40779896

р\р 26004052609654 КБ Приват Банк у м.Київ , МФО 300711

або номер карточки в ПриватБанку: 5169 3305 1333 7904 (Волков Сергій)

Призначення платежу:  Допомога проекту "Еко Миколай" 

4) Максимально поширити інформацію про благодійну акцію серед ваших друзів, однодумців та партнерів.

Facebook

ЧистоТак!

ЧистоТак

"ЧистоТак" – це рух за втілення роздільного збору сміття у Полтаві та Полтавській області. Кінцевими метою проекту є поява та надійна робота системи роздільного збору твердих побутових відходів зразка розвинутих країн світу, з якомога більшим відсотком переробки сміття.

Організатор: Ekoltava

Як приєднатися: Долучитися можна кількома кроками:

1) взяти у Ekoltava всі мультимедійні матеріали та розповсюдити їх у своїй громаді, школі, на роботі;

2) провести лекції, презентації у школах на тему поводження з відходами.  – під цей напрямок реально потрібні волонтери;

3) стати координатором всесвітнього дня прибирання у своїй громаді, селищі, місті та ініціювати прибирання з сортуванням відходів, організовувати еко фестивалі, покази екологічного кіно. Загалом – стати своєрідним екологічним амбасадором.

Пункти прийому вторсировини Полтави

Facebook

Проекти «Екодії»

Екодія

"Екодія"  об'єднує експертів та активістів навколо ідеї збереження довкілля через вплив на прийняття рішень. Вони ведуть боротьбу за енергоефективність, відновлювану енергетику, протидію зміні клімату, розвиток сталого транспорту і сільського господарства України.

 Організатор: ГО "Екодія"

 Як приєднатись:

1) Підтримати фінансово.

Ваш внесок допоможе зробити діяльність "Екодії" набагато потужнішою і помітною. Кожна наша дія спрямована на формування свідомого, відповідального та дбайливого ставлення українців до природних ресурсів і довкілля. Більше тут.

2) Підписатись на е-розсилку.

Якщо ти бажаєш підтримувати та пропагувати екологічний стиль життя, підписуйся на наші інформаційні канали (Facebook, Email-розсилка, Instagram) і ставай інформаційним агентом "Екодії".

Заповни коротку форму та отримуй актуальну інформацію про наші події та акції, а також іншу цікаву та корисну інформацію.

3) Приєднатись до волонтерської команди "Екодії".

Якщо ти хочеш брати участь в креативних акціях та флешмобах, організовувати екологічні кінопокази та фестивалі, поширювати екологічні знання, ​проводити свій час весело, цікаво, а головне – з користю, ставай волонтером "Екодії".

Заповни розширену анкету та стань волонтером/волонтеркою "Екодії". Волонтерська команда "Екодії" проводить різноманітні вуличні акції та флешмоби, бере участь в інформаційних турах Україною і масових заходах, організовує освітні заходи та інші еко-ініціативи.

ЗООЗАХИСТ

 Проекти UAnimals

UAnimals

Діяльність UAnimals розпочалася з масштабної боротьби проти експлуатації тварин у цирках. Рух об'єднав десятки тисяч людей, пропагує гуманне ставлення до тварин і виступає за заборону експлуатації звірів у сфері розваг. Найближчі заплановані акції:

 Chernihiv Animal Ads Day'18. Показ соціальної реклами про тварин: у суботу, 8 грудня у Чернігові вперше пройде Animal Ads Day – показ соціальної реклами про тварин. Зоозахисні ролики закликатимуть до гуманних взаємин із чотирилапими: не експлуатувати їх в індустрії розваг, не вбивати заради їжі чи хутра, усиновлювати із притулків. Інші ролики розкажуть про види тварин, які можуть повністю зникнути.

Організатори обіцяють обійтися без жорстоких докуменальних відео, тож вікових обмежень для відвідувачів немає. Вхід також вільний.

Дата: 8 грудня

Місце: Чернігів, коворкінг "Світогляд" (Пр-т. Перемоги, 108-а, 2-й пов)

Початок: 16:30

Деталі тут.

 ⚠️ Антихутряні пікети в Києві: у неділю, 9 грудня відбудеться акція «Криваве жлобство».

«В столиці можна знайти безліч крамниць, що пропонують своїм покупцям хутряні вироби. Прийшов час пояснити українцям просту істину. Хутро – це криваве жлобство! Годі носити на собі трупи та спонсорувати вбивство! Малюйте і друкуйте власні плакати та 9 грудня з 9:00 до 22:00 виходьте на одиночні пікет до найближчих магазинів хутра та крамниць, що продають такі товари. Завітайте на хутряні ярмарки!», – кажуть організатори.

Деталі тут.

⚠️ Акція до судового слухання по живодеру Святогору: 17 грудня об 11:45 відбудеться зоозахисна акція "Живодеру місце за ґратами!". Саме в цей час у Шевченкіському суді Києва (Дегтярівська, 31а) відбудеться чергове слухання по справі живодера Олексія Святогора. Є сподівання, що новий суддя Голуб не візьме самовідвід, як попередні судді.

Деталі тут.

 Організатор: UAnimals

Як приєднатися:

Брати участь в акціях, організованих UAnimals.

Facebook

 Проекти фонду «Сіріус»

собака

Фонд займається проведенням безкоштовних вакцинацій та стерилізацій, допомагає утримувати тварин у малозабезпечених сім'ях, надає притулок тваринам.

Організатор: БФ «Сіріус»

Як приєднатися:

1) Фінансово

Притулок «Сіріус» щодня годує, лікує, доглядає за майже 2400 тваринами. Він існує тільки на кошти меценатів і приватних благодійників, завжди буде вдячний за будь-яку матеріальну допомогу. Деталі тут.

2) Прихистити тварину

З приводу собак – можете звертатися до волонтера притулку Гордієнко Катерині – (067) 509 18 92. З приводу котів – Катерина (098) 387 97 84

3) Допомогти речами

Якщо ви хочете допомогти речами – ми завжди маємо потребу в теплих речах, медикаментах, кормі і ін. Список актуальних потреб притулку можна знайти в документі за посиланням.

Допомога в поїздках до притулку або передачі речей можна шукати в групі поїздок до притулку. Також можете звертатися до волонтера притулку Гордієнко Катерини – (067) 509 18 92

4) Стати волонтером

Якщо ви хочете допомогти руками – у фонді завжди знайдеться робота! Обробка собак і котів, колка дров, будівництво нових вольєрів, наповнення мисок водою, вигул – все це робота волонтерів.

Більше тут.

5) Стати корпоративним спонсором\меценатом

Якщо ви або ваша компанія хоче стати постійним спонсором або меценатом притулку Сіріус – звертайтеся до Мезінова Олександрі – (067) 656 70 98

6) Стати куратором\взяти під опіку

Не має можливості взяти хвостика додому? Але ви можете стати опікуном! Бути опікуном означає взяти на себе турботу (корм, лікування, догляд) про одну або кількох тварин в притулку.

7) Стати прийомною сім'єю для хвостика

Може, ви хочете спробувати, що таке мати собаку або кота, але не готові зробити остаточний вибір? Тоді варіант стати прийомною сім'єю – це саме для вас. Ви можете допомогти з соціалізацією і відходом з притулку тварині, взявши його додому до остаточної адопції іншою людиною.

Facebook

Більше про зоозахисні проекти читайте у матеріалі "Рубрики": Допомога чотирилапим. 12 українських зоозахисних ініціатив

145288

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: