fbpx
Сьогодні
Урбан 08:55 17 Лис 2019

Придумані і створені студентами: 9 безкоштовних коворкінгів в університетах

Як не парадоксально, але в українських закладах вищої освіти часто ніде повчитися. В гуртожитку шумно, в бібліотеці і аудиторіях – немає вай-фаю. То куди йти? Ініціативні студенти беруть справу в свої руки і створюють вільні робочі простори.

Студентський простір Belka / Фото з Facebook

До Міжнародного дня студентів «РУБРИКА» зібрала коворкінги, які створювались силами студентів (власні внески, гранти, конкурси,  пошук інвесторів), та є результатом зусиль і бажання молоді мати вільний та комфортний простір для роботи, навчання і творчості.

KNUTE HUB у КНТЕУ

Адреса: Київ, вул. Кіото, 19, корпус Б (Б-405)
Графік роботи: з 09:00 до 17:30
Вхід: вільний для студентів та викладачів
Час створення: 2018 рік
Опис: "KNUTE HUB" – сучасний коворкінг-центр, який відкрили в Київському національному торговельно-економічному університеті. У ньому студенти та викладачі зможуть проводити лекції або практичні заняття, а також відпочивати у вільний час. Користування ресурсами центру є безкоштовним для студентів та працівників вишу.

Новостворений коворкінг об'єднує 6 різних зон – 3 робочі зони, залу відпочинку, конференц-залу та зону для переговорів. Наприклад, локація для зустрічей дозволяє проводити презентації, лекції та майстер-класи для 70 учасників. Вона облаштована проектором, аудіосистемою та фліпчартом. Еко-зона призначена для відпочинку, читання книжок, роботи з планшетами та ноутбуками.

Paragraph в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника

Адреса: Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 57
Графік роботи: треба уточнювати
Вхід: вільний
Час створення: 14 листопада 2018 року відкрився як студентський коворкінг-простірна базі  читального залу суспільних наук Прикарпатського національного університету, трансформація у молодіжний центр– 12 серпня 2019 року
Опис: Paragraph – перший молодіжний центр Івано-Франківська, створений студентами для потреб молоді, але відкритий для всіх охочих. Місія–  створити платформу для розвитку молоді Івано-Франківська через неформальну освіту, змістовне дозвілля та підтримку молодіжних ініціатив.

Paragraph – місце зустрічі, роботи і відпочинку, проведення лекцій, презентацій, тренінгів і майстер-класів, змагань та перегляду фільмів, можливість отримати персональні консультації та менторство для успішної реалізації молодіжних ініціатив.

Facebook

Іnstagram

Сайт 

Лунотека, КНУ ім. Т. Шевченко

Адреса: Київ, пр-кт Глушкова, 4г
Графік роботи: пн. – пт. З 9:00 до 18:00
Вхід: вільний
Час створення: 2017 рік
Опис: Лунотека – комфортний коворкінг на факультеті радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Створений компанію ЛУН.ua та Студентським парламентом ФРЕКС у 2017 році.

Має два поверхи. На першому знаходиться оpen space із кріслами-мішками та зоною відпочинку. На другому – робоча зона. Вміщує 70 людей.

Задекларована місія – популяризація українських продуктових IT-компаній. Працювати у коворіингу можна абсолютно безкоштовно.

Facebook

NAU HUB в НАУ

Адреса: Київ, вул. Гарматна, 53
Графік роботи: відкритий лише під час заходів, можна бронювати
Вхід: вільний (безкоштовно)
Час створення: 2016 рік
Опис: NAU HUB – це місце, куди сходяться всі найкращі ідеї і найкращі люди країни і світу заради розвитку кожного студента і працівника НАУ. «Місце сили для всіх, хто живе, навчається і працює в Національному авіаційному університеті або біля нього. Місце свободи розуму, місце народження ідей», – кажуть творці простору.

NAU HUB – це простір неформальної освіти, креативу і критичного мислення; резиденція технологічних проектів членів Наукового товариства НАУ.

Facebook

Платформа "Острів" в КНУБА

Адреса: Київ, вул. Волинська, 9/21
Графік роботи: 24/7 – для резидентів, для інших – вхід під час заходів
Вхід: вільний (безкоштовно)
Час створення: 2016 рік
Опис: Платформа Острів – локальний осередок неформальної культури, науки та креативних практик, який об'єднує різні організації та підтримує місцеві таланти.

Заходи, що тут проводяться, передусім орієнтовані на студентів-архітекторів, але їх може відвідувати будь-хто. "Острів" розрахований на аудиторію до 120 людей
Facebook

KMArt Yard / KMArt Space у Києво-Могилянській академії

Адреса: вул. Іллінська, 9 (вхід через прохідну НаУКМА, Волоська, 8/5)
Графік роботи: пн. – пт. з 15:00 до 19:00
Вхід: вільний (безкоштовно)
Час створення: 2015 роки
Опис: KMArt Yard – платформа для реалізації спільних культурних, освітніх, мистецько-інтелектуальних проектів.

Для кого: студенти НаУКМА, випускники НаУКМА, "могилянці" за цінностями. Цінності: свобода, відповідальність. Амбітна мета проекту – об'єднати всю могилянську спільноту. Під словом «могилянець» розуміються не лише студенти і випускники Могилянки, а й людей, які розділяють могилянські цінності.

У KMArt yard вдень можна попрацювати, пограти у настільний футбол, влаштувати або відвідати майстр-класи і лекції, а ввечері — прийти на показ фільму чи концерт.

Facebook 

"Вежа" в КПІ

Адреса: Київ, пр-кт Перемоги, 37 к1
Графік роботи: пн. – пт. з 14:00 до 22:00; сб. з 12:00 до 22:00
Вхід: вільний (безкоштовно)
Час створення: 2014 рік
Опис: спільними зусиллями студентів, аспірантів і викладачів у атмосферній вежі на території КПІ відкрили коворкінг та арт-простір.

Ремонт приміщення оплатила адміністрація КПІ, а меблі та обладнання придбали на кошти, виграні у конкурсі Idea-X від Nescafe. На даху вежі відкрили художню галерею та оглядовий майданчик, а в прилеглих приміщеннях — робочий простір і лекторій на 30 місць.

У "Вежі" регулярно влаштовують майстер-класи, перегляди фільмів, виставки та інші події. Внутрішній дворик, де раніше знаходилася парковка, став зеленою зоною для відпочинку.

Facebook

"Білий простір" у Києво-Могилянській академії

Адреса: Київ, вул. Іллінська, 9
Графік роботи: вт. – сб. з 11:00 до 19:00
Вхід: вільний (безкоштовно)
Час створення: 2014 рік
Опис: у вересні 2014-го завдяки зусиллям двох студенток сіре приміщення перетворилося на затишний коворкінг, який вміщає до 30 людей. На оформлення засновниці витратили 150 годин. Робити ремонт допомагали друзі, родичі, просто небайдужі. Волонтери приносили гроші, дарували меблі та книжки, допомагали фарбувати.

У "Білому просторі" можна відпочити, попрацювати за комп'ютером, є Wi-Fi та розетки. Можна безкоштовно влаштувати власний івент, яка буде цікавою для студентів. Концепт дизайну вигадали у процесі: білий – це колір чистоти і починань, це — tabula rasa, де студенти можуть засновувати свої проекти.

Facebook 

Belka в КПІ

Адреса: Київ, пр. Перемоги, 37 (4-а зала Научно-технічної бібліотеки ім. Денисенка НТУУ "КПІ")
Графік роботи: пн. – пт. з 14:00 до 22:00; сб. з 12:00 до 22:00
Вхід: вільний (безкоштовно)
Час створення: 2014 – 2015 роки
Опис: студентський простір Belka – відкрита платформа для індивідуальної та командної роботи студентів НТУУ "КПІ". Це відкрита платформа для продуктивної роботи студентів, як індивідуальної так і командної. На базі простору функціонує лекторій, проводяться конференції та хакатони. Основна спрямованість коворкінгу – IT-сфера.

Facebook 

14495

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: