fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 10:35 17 Бер 2021

5 навичок сучасної людини та що читати, щоб їх опанувати

English version here

Сучасне життя щоденні виклики. Шалений ритм та насиченість подіями іноді збивають з пантелику і важко зрозуміти, як все осягнути та привести до ладу. Тож які навички потрібні нам сьогодні, щоб бути зібраними, ефективними та головне щасливими?

Пропонуємо добірку книжок, які відповідають на це запитання. Вони допоможуть краще почувати себе у сучасному світі.

#1 Емоційний інтелект

Метод великого пряника

Спочатку про емоційний інтелект говорили лише психологи, потім тема стала все частіше обговорюваною в різних інформаційних ресурсах. А сьогодні емоційний інтелект це гнучка навичка номер один, яку хочуть бачити роботодавці у співробітниках.

Емоційний інтелект це здатність розуміти та керувати власними емоціями. Джил Хессон, викладачка, тренерка, експертка з гнучких навичок, у книжці-гайді "Кишенькова книжка емоційного інтелекту" розповідає, як розвинути емоційний інтелект та стати кращими комунікаторами, більш свідомими та контролювати власні настрої та почуття.

Покращення ЕІ впливає не тільки на професійне спілкування та кар'єру, а й на якість життя загалом, рівень задоволення ним та ваше самопочуття вдома, на роботі, в суспільстві. 

Джил Хессон вмістила поради буквально у вашу кишеню. Авторка пояснює кожну базову емоцію та пропонує вправу, яка допоможе із нею впоратися. Теоретичний матеріал з розуміння емоцій поєднаний з практичними блоками. Тож, кожна теза ілюструється прикладом і ви одразу бачите, як вона реалізується у життєвих ситуаціях та що з цим робити.

Книжка буде корисна всім, хто хоче розпочати усвідомлене ставлення до своїх емоцій, розвинути емпатію та навчитися застосовувати ці навички щодня на інтуїтивному рівні.

#2 Обізнаність

Як ходити до музею

Навчання тренд останніх років, новий must have для образу успішної людини. Онлайн-курси, тренінги, додаткові освіти це все стало вже звичними атрибутами не тільки студентів, що тільки набувають знань, а й успішних людей, тих, хто вже відбувся у житті, підприємців, досвідчених фахівців.

"Як ходити до музею" Йохана Ідема це своєрідний курс із сучасного мистецтва та відвідування музеїв. Це 32 поради, які допоможуть розбиратися у мистецтві, але не тільки. Насправді ці поради вчать не лише спостерігати за картинами та мати уявлення про що вони. Книжка вчить по-іншому дивитися на світ, краще його розуміти, усвідомлено звертати увагу на все, що нас оточує, й дивитися іншими очима на тих, хто поряд. Крім того, після порад Йохана Ідема стає зрозуміліше, як працюють наша увага, допитливість, сприйняття тощо.

Серед інсайтів, якими ділиться автор: Як боротися з болем в "музейних" ногах? Як відрізнити добре мистецтво від поганого? Як ставитися до оголеності в музеї?

Йохан Ідем пояснює, яке значення має мистецтво сьогодні, як пов'язані сучасні тренди із творчістю давніх майстрів та чому культура та інновації невіддільні у сучасному світі.

#3 Мотивованість

Самомотивація

Мотивованість ця навичка стосується не лише кар'єрних змагань, як часто пишуть у бізнес-літературі. Найперше вона про вибудовування щасливого життя, про стан та думки, що просотуватимуть усі сфери вашої діяльності, які будуть здатні приносити задоволення.

Андро Донован вчить буквально закоханості у власне життя. Андро Донован відома тренерка-фасилітаторка, досвідчена консультантка з лідерства та самопрезентації.

Методика Андро відрізняється перш за все індивідуальним підходом. Тому найперше, що вона рекомендує у книжці визначити свої істинні цінності, саме те, що є важливим для вас, та усунути те, що є нав'язаним ззовні.

Експертка вважає, що для мотивованості, щоденного бажання діяти потрібне справжнє натхнення. Тому книжка "Самомотивація" допомагає правильно налаштувати власний внутрішній голос на персональне зростання. Практичні вправи, що пропонує Андро у кожному розділі, допоможуть усунути ті емоційні бар'єри, які нас стримують та спрямують вам на шлях залученості у власне життя та підвищення продуктивності. 

"Самомотивація" Андро Донован це своєрідна стратегія із визначенням головної, цінної саме для вас, мети у відповідності до вашої картини світу. І така стратегія допоможе отримати бажане життя.

#4 Концентрація

Сила забування

Концентрація це навичка, від якої залежить успіх будь-якої справи, щоденна рутина та тривалі наші плани. Натренувати її допоможе унікальна методика Майка Байстера.

"Сила забування" — це своєрідний гайд по перетворенню забування на корисну навичку з концентрації та розвитку пам'яті, яка допомагатиме досягати цілі. 

У "Силі забування" автори пропонують 6 інструментів, зокрема спеціальні ігри, вікторини, які допоможуть за допомогою корисного забування "натренувати" agile-мислення, продуктивність, сконцентрованість та вміння долати щоденні фактори, що відволікають, викликають стрес або навіть депресію. 

Це незвичайне керівництво створив Майк Байстер — відомий американський математик, людина-калькулятор, педагог та автор методики Brainetics — особливої системи тренування мозку. У написанні книжки також взяла участь Крістін Лоберг —  письменниця, яка створила низку бестселерів, що відзначені у списках New York Times, Wall Street Journal, Amazon та USA Today, викладачка письма у Каліфорнійському університеті. Вона перетворила "математичну" мову науковця Байстера на цікаву та зрозумілу широкому загалу.

Книжка буде корисна всім, хто бажає напрацювати навички з зосередженості та вдумливості та покращити свою ефективність.

#5 Ефективність

Метод великого пряника

Книжка Романа Тарасова "Метод великого пряника" новий погляд на саморозвиток та підвищення власної ефективності. Роман Тарасов маркетолог, бізнес-тренер та консультант. На основі спостережень з кейсів, над якими він працював, Роман радить, як вибудувати взаємовідносини із самим з собою, аби сконцентрувати та скерувати сили у правильному напрямку. Він аналізує кейси крізь призму нейробіології, а також ділиться інсайтами, як в умовах обмежених знань, часу та можливостей втілювати найамбітніші плани у життя. Один із секретів стратегії, що пропонує експерт, сила маленьких кроків та вміле керування власними органічними ресурсами. Отже, метод великого пряника це простий, "нетравматичний" й водночас ефективний метод досягнення цілей.

Даруємо читачам "Рубрики" книжки з цієї добірки! Для цього треба взяти участь у розіграші на сторінці "Рубрики" у Facebook, допис тут

🙋‍♀️ Розігруємо книжки маст-ріди для сучасної людини! 🙋‍♂️Разом з видавництвом Фабула відшукали 5 книжок, які…

Posted by Рубрика on Wednesday, March 17, 2021

Партнерська публікація

Переходьте сюди, якщо хочете розмістити свою рекламу на сайті "Рубрика"

5481

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: