fbpx
Сьогодні
Небайдужа 12:10 10 Гру 2019

5 цитат від сміливих жінок на TEDxKyivWomen, що варті поширення

7 грудня на TEDxKyivWomen 2019: Bold+Brilliant в Fedoriv hub пролунало п'ять виступів від соціально-активних та небайдужих жінок. "РУБРИКА" послухала їх, надихнулась та передає вам месенджі у стилі "call to action"

БУДЬ ЧЕСНИМ З СОБОЮ: історія довжиною в 15 років

марина круть

Почалось все з виступу бандуристки Марини Круть. Тендітна дівчина чуттєво доторкнулась до бандури та зал завмер, слухаючи її пісні з міні-альбому Albino. Марина розказала, як не вступила до університету та в 19 років поїхала в Китай заробляти гроші на те, щоб займатись музикою. 

Чому не вступила до ВНЗ? Тому що була чесною сама з собою. Це і був її головний меседж. 

марина круть

"Кожна творчість неможлива без чесності. Моя чесність перед собою сталась уперше, коли я свідомо не вступила до ВНЗ. Щось всередині, що я зараз називаю душа, підсказало мені, що не треба слухати жорстокий голос соціуму, оточуючих, близьких, своє его, що кричить про червоний диплом, про перемогу на конкурсах. Я вирішила послухати свою душу та піти ва-банк. На сьогодні я об'їздила 10 країн, де я з гордістю кажу – Hello, my name is Maryna Krut, i'm from Ukraine, in my hand ukrainian traditional instrument called bandura. Цього б не сталось, якби я не слухала голос душі. У кожного з нас є щось особливе, душа, слухайте її частіше". 

НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ: 

"Кожна людина, як би вона не падала, все одно людина"

Ольга Макар

Координатор проекту "Молодь за мир" Ольга Макар розповіла, як провела ніч на вокзалі, рятувала дідуся у під'їзді, і близько 10 років готує бутерброди та опікується безпритульними. 

Поки Ольга розповідала історії безпритульних, в залі чулося шмигання носом, а на очах жінок були сльози.

оля макар

Оля дала декілька порад, як поводити себе з безпритульними: 

📌 Зупинитися. Помітити людину.

"Іноді зупинитись соромно, важко, непідходящий момент, думаєш, що в інший момент, але не сьогодні. У мене був бездомний друг Діма, щойно випустився з інтернату. Зустріла його одного разу та зробила вигляд, що я його не помітила. Через два дні я роздавала їжу та дізналась, що Діми вже немає, він опинився не в тому місці, не в той час. Не думайте, що момент може бути непідходящий".

📌 Запитати ім'я, тоді людина стає соціальною. 

📌 Можна прийти наступний раз, принести речі, бутерброди. 

📌 Ми можемо стати мостом між їхнім світом та нашим. Мостом, який в їхньому житті зруйнований. 

Ольга Макар

Ольга з чоловіком запросили безпритульних на своє весілля. Кожен з них приніс їм подарунок. Одна жінка принесла власноруч зшиту подушку, "щоб все життя сиділа на колінах чоловіка". 

ДОНОРСТВО КРОВІ В УКРАЇНІ:  

"бабуся на колінах просила перехожих здати кров для хворого онука"… 

Ірина Славінська

Ірина Славінська, засновниця проекту "Донор.UA" та керівниця відділу донорства та безпеки крові у Центрі громадського здоров'я України каже, що "немає донорської крові – життя в Україні закінчується". 

Ірина розповіла, як в Україні популяризувати ідею безоплатного і добровільного донорства в Україні. Зараз "Донор.UA" – єдина автоматизована система донорів крові. Це єдиний сайт, де донори знаходитимуть всю інформацію про донорство, але роботи багато, адже система ще не працює досконало. 

Ірина просто одного разу подумала, чи хоче бути частиною проблеми, чи частиною рішення. Внаслідок потужної роботи на сьогодні завдяки проекту вдалось врятувати 3000 життів. 

"За 20 хвилин людина може врятувати життя (зайти на сайт – https://donor.ua/,все дізнатись про здачу крові, здати кров)", – каже Ірина. 

НЕ БІЙТЕСЬ ТА БУДЬТЕ СМІЛИВИМИ:

як навчитися любити себе

Яніна Соколова

Телеведуча та автор проекту "я, Ніна" Яніна Соколова виступала четвертою, при попередніх проникливих виступах, люди в аудиторії плакали. Соколова розповіла про боротьбу з раком та соціальні проекти, а також про те, як не боятись.

📌 Навчитися любити себе 

"Треба проживати кожен день як останній та розуміти те, що ніхто вас не підтримає у критичний момент так, як ви себе самі підтримаєте. Варто навчитися дружити з собою. Мій найкращий друг – сама я, і мені дуже добре із самою собою. Великий кайф бути самодостатнім та бути чесним із самим собою. Коли ти впевнений у собі, то страх розуміє, що вам не по дорозі". 

📌 Правильне оточення та команда

"Ваш проект повинен мати соціальну мету, корисний компонент, щоб можна було на пальцях перерахувати ваші чесноти. Соціальний компонент і команда – це важливо.  Є частина людей, які вселяють в нас зневіру. Є такі, з якими нібито треба дружити. Я навчилась оточувати себе тими, хто любить мене. Життя розставляє пріоритети. Якщо серед таких людей немає тих, хто готовий з тобою гори звернути, то, значить, ти для них не цінний".

📌 Авантюра та сміливість

"Наша стратегія – це стратегія переможців. Я хочу, щоб ви нічого не боялись. Щоб ви виробили постулат – "Не сци". Все що я починаю – це авантюра, але я впевнена у результаті на 100 відсотків. У цьому житті треба стрибати, а парашут відкриється згодом. Сміливі ідеї та сміливі люди завжди будуть під критикою суспільства. Якщо ви робите справу, то йдіть уперед". 

ЧАС БУТИ НЕБАЙДУЖИМИ ТА АКТИВНИМИ

Марина Хромих

Марина Хромих – громадська діячка та учасниця ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" розповіла про напади на активістів, про потужну роль Катерини Гандзюк у боротьбі за чесність, справедливість та Україну. 

Треба не бути байдужими – основний меседж Марини Хромих. Наводимо декілька її порад: 

📌 Треба навчитись нести відповідальність за галочку, яку ставимо на виборах

📌 Не боятись

📌 Не жалітись

📌 Не розводити руками

📌 Не мовчати

📌 Вірити в силу свого слова

9750

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: