fbpx
Сьогодні
Що відбувається 19:30 07 Жов 2022

Понад 1,6 млн депортованих до росії українців та 800 000 кроків на авто для ЗСУ: хроніка подій 7 жовтня та рішення для перемоги

Сьогодні 226 день війни росії в Україні: розповідаємо про ключові події на фронті, в тилу та у світі, а також про головні рішення, які наближають нашу перемогу

English version here

КЛЮЧОВІ ПОДІЇ ДНЯ

Успіхи ЗСУ

📌 Учора сили ППО збили понад 20 ворожих безпілотників, серед них 15 — іранські шахіди.

Загалом росіяни використали вже 86 дронів-камікадзе. Понад 60% з них — знищені силами ППО. 

📌 Використання російськими військовими іранських безпілотників "Shahed-136" навряд чи суттєво вплине на перебіг війни в Україні, — вважають експерти американського Інституту вивчення війни. Аналітики зазначили, що ці безпілотники не призводить до ефектів, аналогічних від систем HIMARS, якими оперують ЗСУ.

📌 За минулу добу на півдні українські війська знищили 3 російські склади з боєприпасами.

📌 Авіація Сил оборони протягом доби завдала 11 ударів. Підтверджено ураження 8 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 3 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили два БпЛА та два гелікоптери ворога.

📌 Ракетні війська та артилерія за добу уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, понтонну переправу та комплекс РЕБ.

📌 Підтверджені втрати противника на півдні становлять:

  • 105 окупантів,
  • 8 танків,
  • 18 великокаліберних гаубиць "Мста-С" та "Мста-Б",
  • самохідна гармата "Півонія",
  • гармата-гаубиця 152-го калібру,
  • 4 міномети,
  • 15 одиниць бронетехніки.

Ще 6 одиниць ворожої техніки, серед яких танки, бойова броньована машина, гаубиця та радіоелектронна станція — суттєво пошкоджено.

📌 За даними британської розвідки, ЗСУ в Херсонській області атакують росіян на трьох напрямках — з боку Херсона, Снігурівки та вздовж правого берега Дніпра.

Також наступ українських бійців продовжує проривати лінію оборони противника в Луганській області.

На Донеччині по лінії Горлівка — Бахмут — Піски, де ворог активно намагається зламати оборону ЗСУ, значного успіху окупанти не мають.

📌 Переправи через Дніпро перебувають під повним вогневим контролем української артилерії. Правобережний плацдарм російських військ на Херсонщині зменшився на чверть лише за кілька днів

226 день війни

Скрін з відео 198 батальйон ТрО ЗСУ в Макіївці

🇺🇦 ЗСУ звільнили село Греківка на Луганщині, тривають важкі бої за інші населені пункти області. Також ЗСУ зайшли в село Макіївка, що на Луганщині.

📌 Інститут вивчення війни пише, що ЗСУ продовжують наступати на схід від Куп'янська. Мета — загрожувати окупантам у Сватовому (Луганщина) з північного заходу.

📌 Група Маріупольського Спротиву "Ї" повідомила про успішний підпал місця розквартирування російських офіцерів у Маріуполі.

226 день війни

🇺🇦 По обіді з'явилися кадри бійців ЗСУ з українським прапором в селищі Біляївка Херсонської області. ⬆️ Також повідомляють про звільнення селищ Подоли й Глушківка на Харківщині — на схід від річки Оскіл. Чекаємо на підтвердження Генштабу.

Злочини рф

📌 Вранці окупанти знову атакували Запоріжжя. Ворог вперше застосував тут безпілотники. Зруйновано об'єкти інфраструктури у двох районах міста. ​Одна з російських ракет впала у двір багатоповерхівки. Одна людина поранена.

Ближче до вечора — новий обстріл. На цей раз наші ППО збили три ракети над Запорізьким районом.

Обстріл Запоріжжя

Розбір завалів у Запоріжжі

📌 Кількість загиблих внаслідок вчорашнього терористичного удару по Запоріжжю зросла. Унаслідок обстрілу Запоріжжя загинуло 11 людей, Врятувати вдалося 25. Завали продовжують розбирати.

📌 Вдень росіяни провокативно обстріляли окупований Енергодар (Запоріжжя). У місті зникло електро- та водопостачання

Наслідки обстрілів рф в Нікополі

Наслідки обстрілів рф в Нікополі

📌 До Нікополя, Дніпропетровщина, прилетіло майже 40 снарядів. У місті пошкоджено кілька багатоповерхівок, більше 10 приватних будинків, господарські споруди, газони, електромережі та підприємство транспортної інфраструктури.

📌 Сьогодні вночі дрони-камікадзе атакували Миколаїв. Обійшлося без жертв та постраждалих. Також протягом доби обстрілювали Шевченківський та Баштанський райони області.

Обстріли Харківщини

Фото пожеж після обстрілів на Харківщині від ДСНС

📌 Минулої доби в Харківській області через ворожі обстріли сталося п'ять пожеж у трьох районах області. Найбільш інтенсивна — у Куп'янську. Палала виробнича будівля. Площа пожежі склала 900 кв. м. 

Окупанти завдавали ударів по Куп'янському, Чугуївському, Ізюмському районах. Відомо про 9 поранених.

📌 Сумщина. За вчорашній день було 9 обстрілів прикордонних населених пунктів. Понад 150 приходів. Сьогодні на Сумщині знову обстріли, є загиблий.

📌  На Донеччині росіяни вбили 2 мирних жителів у Бахмуті та Курдюмівці. У Святогірську виявили ще 7 цивільних, убитих росіянами під час окупації. 7 людей отримали поранення.

📌 До росії примусово депортували вже понад 1,6 млн українців. У багатьох із них відібрали документи, багато з них пройшли через фільтраційні табори окупантів, де над ними знущались і залякували.

📌 На Харківщині виявили вже 22 російські катівні. Найпоширенішими способами катування були пропускання електричного струму та сильне побиття. Є факти здирання нігтів та інші жахливі тортури — зокрема, з використанням протигаза для удушення.

📌 Україна офіційно визнала окупацію "Північних японських територій" росією. Проблема приналежності Курильських островів — територіальна суперечка між Японією та росією, яку Японія вважає неврегульованою з часу закінчення Другої світової війни.

Життя в умовах війни

📌 Відсьогодні набирає чинності Закон України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора. Акустичному насильству в маршрутках прийшов кінець!

226 день війни

📌 А в США надрукують фотокнигу "Невблаганна мужність: Україна і світ у стані війни". Для обкладинки обрали фото, зроблене пресофіцером полку "Азов" Дмитром Козацьким. ⬆️ 

📌 Польський національний оператор поштового зв'язку Poczta Polska знизив тарифи на доставлення усіх посилок EMS до України на 75%. 

Укрпошта повертається в деокуповані міста

Мобільне відділення Укрпошти

📌 Укрпошта повертається в деокуповані міста — у Лиман, Святогірськ та Ярову. Поки працюють лише автомобільні відділення. На базі Укрпошти планують розмістити Starlink для швидкісного інтернету та зв'язку.

📌 Рада ухвалила добровільний військовий облік жінок. Водночас жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, обов'язково беруться на військовий облік.

📌 Вперше в історії представники України здобули Нобелівську премію Миру. Її одержала організація "Центр громадянських свобод". На жаль, разом з українськими представниками премію присудили чомусь і білорусам з росіянами.

РІШЕННЯ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ

Підтримка іноземних партнерів

💡 Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, попри заяви рф про перехід ЗАЕС під її контроль, назвав атомну електростанцію українською й зазначив, що місію МАГАТЕ на ЗАЕС буде збільшено.

💡 Японія ввела нові санкції щодо 81 особи з росії, а також проти 9 компаній та організацій.

💡 Фінляндія виділила Україні дев'ятий пакет військової допомоги на суму майже 12 мільйонів євро. Задля безпеки про вміст пакета та графік надання допомоги не повідомляється.

💡 Франція розглядає можливість відправки Україні більше військового спорядження, зокрема партію САУ Caesar.

226 день війни

💡 Синьо-жовтий трамвай із написом "Україно, ми з тобою!" їздить вулицями Дюссельдорфа. Німецьке місто підтримує українців і припинило дружбу з москвою. Нове місто-партнер Дюссельдорфа — Чернівці.

💡 Під час концерту в німецькому місті Кіль зібрали 10 тис. євро для потреб зруйнованого росіянами ліцею №25 в Житомирі. Про це у Фейсбуці повідомляє громадська організація "Реновація 25 Ліцею".

226 день війни

📌 У Британії на аукціон виставили унікальні велосипеди в кольорах нашого прапора, щоб допомогти українцям. Аукціон має на меті зібрати кошти для благодійної організації Bikes4Ukraine. ⬆️ 

Українці, об'єднуємось! 

226 день війни

💡 Десятирічна Дарія Ворона з Первомайська на Миколаївщині обстригла своє волосся, щоб допомогти ЗСУ. Дівчинка із соціальних мереж дізналася про збір коштів на авто для військових і вирішила в такий спосіб допомогти українській армії.

226 день війни

Аби проїхати, водії мають сказати пароль

💡 У Кривому Розі шестеро хлопців збудували блокпост. Зупиняють машини та просять задонатити для Збройних сил України. За дев'ять днів вони назбирали 6 тисяч гривень, які вже передали у волонтерський фонд.

226 день війни

Юні швачки з Кропивницького за роботою

💡 А кропивницькі школярки шиють військовим шапки й балаклави. Роблять це після уроків. Долучаються й інші містяни. Тканину купують за гроші, які надсилають жителі різних областей.

226 день війни

💡 Керівники фермерських господарств Окнянської громади Одещини придбали чотири автомобілі для ЗСУ. ⬆️

226 день війни

Безхатьки виготовляють окопні свічки для ЗСУ

💡 У Житомирському міському центрі обліку бездомних осіб виготовляють окопні свічки для військових. За тиждень їх зробили майже дві сотні. Першу партію вже передали волонтерам.

💡 ​​Футбольний клуб "Динамо" профінансує відновлення зруйнованого відділення Чернігівської міської лікарні. Клуб та платформа UNITED24 підписали меморандум про співпрацю. У його межах клуб перерахує на лікарню 250 000 фунтів стерлінгів.

226 день війни
💡 З Одеси в Яремче: ветеран на протезі йде пішки, аби зібрати на авто для ЗСУ. Житомирянин Олександр Швецов (на фото вище) порахував, що здолати доведеться 800 000 кроків.

💡 Разом із комунальниками небайдужі люди в Запоріжжі допомагають ліквідувати наслідки російських прильотів. Розбирають завали та розчищають територію. Українці — сила!

4
68

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: