fbpx
Сьогодні
Що відбувається 19:27 17 Вер 2022

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

English version here

Ключові події дня

Успіхи ЗСУ

📌 ЗСУ на півдні України атакували ворога з неба та землі — авіація завдала 15 ударів по розташуванню ворога, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 250 вогневих завдань. Знищено:

  • 33 військових,
  • 2 танки,
  • 152мм гаубиця "Мста-Б",
  • 120-мм мобільний міномет,
  • 9 одиниць автобронетехніки.

📌 Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), ЗСУ зайшли до селища Правдине на захід від Херсона. За даними аналітиків, ЗСУ маневрують одразу у трьох районах Херсонської області: на північному заході від Херсона, біля річки Інгулець та на заході від Високопілля.

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

🇺🇦 Бійці Нацгвардії та 103 ТрО підняли український прапор над селищем Діброва Донецької області, що знаходиться на південь від Лиману на лівому березі Сіверського Дінця. Український прапор тепер майорить і над Щуровим, Донеччина. Чекаємо на офіційні підтвердження Генштабу.

📌 Сили оборони вивели з ладу всі переправи через Дніпро на Херсонському напрямку, щоб відрізати окупантам шляхи відступу. А також Генштаб підтверджує знищення понад 180 окупантів у Херсоні після удару по будівлі ТОВ "Алкосервіс", де розміщувався особовий склад та військова техніка противника.

📌 Підрозділи ЗСУ відбили атаки ворога в районах 5 населених пунктах Донеччини.  Повітряні сили завдали ударів по 10 районах зосередження живої сили і техніки противника, а також по 3 позиціях зенітних ракетних комплексів.

📌 Українські підрозділи сил ППО збили один БпЛА противника, а ракетники з артилеристами завдали вогневого ураження по пункту управління загарбників та складу боєприпасів.

📌 У звільненій Балаклії Харківської області розмінували міст. З опор моста було знято 400 кг гексогену.

📌 Затримано інженерку дніпровського підприємства "КБ Південне", яка працювала на російські спецслужби. Уродженка росії, яка мала допуск до державної таємниці, серед іншого "злила" противнику інформацію про український оперативно-ракетний комплекс "Сапсан".

📌 Партизани працюють. У південній частині окупованого Мелітополя відбувся підрив ліній електропередачі, пошкоджено дві залізобетонні опори. А біля Мелітополя в Радіонівському заповіднику в районі Молочного лиману "загорілася" військова база окупантів.

Крім того, у Мелітополі партизани підірвали залізницю, зірвавши окупантам постачання зброї.

📌 На Луганщині жовто-блакитних стрічок усе більше, окупанти нажахані: їм всюди бачаться партизани, почастішали перевірки людей. Але, як розповідає очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, так званим "міліціонерам" системно ріжуть колеса в автівках. Він каже, що росіяни та колаборанти бояться деокупації. "Дехто втік, а дехто відсиджується в селах біля кордону, бо росія їх не пускає".

📌 Сьогодні "Бавовнятко" гостює в окупованому Донецьку. Один удар припав по даху останнього поверху окупаційної адміністрації Ворошилівського району, де розташований пропагандистський телеканал "Оплот ТВ". Також прилетіло в будівлю поштамту, на площу леніна, будівлю "мінюста днр" та біля драмтеатру.

📌 Також були вибухи в окупованих населених пунктах Запорізькій області. Зранку — Радивонівка (там стоїть військова база окупантів), вдень — п'ять вибухів у селищі Богатир у районі Молочного лиману, куди окупанти передислокували частину своєї військової техніки і особового складу. Чергова "бавовна" і в Токмаку — високоточна зброя ЗСУ знищила штаб російських окупантів.

📌 В окупованому Криму головному путінському пропагандисту кісєльову спалили автівки біля його особняка.

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

📌 А це — записка від визволителів Балаклії для господарів будинку, де вони тимчасово зупинилися. "Ми — солдати ЗСУ, користувалися вашою оселею. Собаку та котів ми погодували". Порівняйте з тим, що залишають після себе російські окупанти.

Злочини рф

📌 Двоє людей загинули, троє поранені внаслідок вчорашніх обстрілів Дніпропетровської області. Ворог вдарив п'ятьма ракетами "Іскандер-К", три з них були збиті.

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

📌 Сьогодні росіяни обстріляли з "Градів" Нікопольську, Марганецьку та Мирівську громади на Дніпропетровщині. Внаслідок обстрілів пошкоджена цивільна інфраструктура та лінії енергомереж. 

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

📌 На Запоріжжі окупанти випустили 4 ракети по селу Таврійське, зруйнувавши місцеву гімназію та дім культури. 

📌 Після 16:00 — черговий ракетний удар по Запорізькій області. Ворог спрямував ракету по селу на північ від Запоріжжя. Вона влучила в об'єкт соціальної інфраструктури. Об'єкт повністю зруйнований. 

📌 Внаслідок російського удару по Очакову (Миколаївська область) у деяких районах міста зникли світло й вода. Рашисти також завдали удару по очисній споруді та елекропідстанції в селі Дмитрівка. Загинула 1 людина

📌 Близько другої години ночі окупанти вдарили ракетами по Харкову. Одна з них влучила в підприємство в Індустріальному районі. Станом на ранок пожежу на площі 200 кв.м ліквідовано. 

Також сьогодні росіяни обстріляли Чугуїв, Харківщина. Внаслідок ракетних ударів загинула 11-річна дівчинка. Є пошкодження критичної інфраструктури.

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

📌 російські терористи знову б'ють по електростанціях. Сьогодні рашисти завдали удару по Слов'янській ТЕС. Внаслідок удару сталося займання та пошкодження обладнання на станції. російські війська завдали ударів і по Краматорську. В результаті — 5 поранених і 31 пошкоджений будинок.

📌 Ювенальні прокурори задокументували черговий воєнний злочин військових рф. У Херсоні внаслідок обстрілу російських військ загинула родина з двома доньками віком 8 і 12 років

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

📌 У деокупованому Ізюмі продовжується ексгумація загиблих українців. За офіційними заявами, кількість жертв може перевищувати Бучанську трагедію. 99% ексгумованих — з ознаками насильницької смерті: є тіла із зав'язаними за спиною руками, є людина з мотузкою на шиї, є діти. Люди поховані цілими сім'ями.

📌 СБУ виявила, що у в'язниці Куп'янська рашисти утримували по 400 людей в камерах, розрахованих на 140 осіб. Вони змушені були спати стоячи. росіяни — нелюди й терористи.

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

📌 У селищі Шевченково Куп'янського району виявлено ще одну катівню, де окупанти допитували та піддавали тортурам місцевих жителів. Вона розташовувалася у підвалі військкомату. 

📌 У селі Цупівка Харківської області бійці ЗСУ знайшли живого собаку, якому рашисти нацарапали на морді свою свастику "Z".

Життя під час війни

📌 Іпотека під 3%: Кабмін запускає програму в жовтні. Кому нададуть:

  • українським військовослужбовцям,
  • поліцейським,
  • педагогам,
  • медикам,
  • вченим.

📌 Голова Миколаївської ОВА Кім закликав виїхати з області тих, хто не має роботи й можливості цим допомагати армії.

📌 З порту Чорноморська "зерновим коридором" вирушили чергові 30 тисяч тонн української пшениці.

📌 МАГАТЕ повідомляє, що Запорізька АЕС знову підключена до української енергомережі. Це сталося після того, як інженери відремонтували одну з чотирьох пошкоджених ліній електропередач.

📌 Сьогодні вітаємо тих, хто гасить пожежі й розбирає завали на місцях влучання ворожих снарядів. Наші рятівники обстежують тисячі гектарів, забруднених росією, нейтралізують міни й вибухонебезпечні предмети. З Днем рятівника!

Рішення для перемоги

Підтримка іноземних партнерів

💡 В ООН готують комісію, яка побуває на місці масових поховань за час російської окупації в Ізюмі.

💡 Водночас Держсекретар США Блінкен заявив про необхідність посилення підтримки України після виявлення в Ізюмі масових поховань.

💡 Уряд Німеччини домовився з Грецією про новий круговий обмін. Греція поставить Україні 40 бойових машин піхоти БМП-1 радянської розробки. Натомість Афіни отримають 40 БМП Marder із Німеччини з промислових запасів.

м

💡 Іспанія відправила Україні 5 транспортних літаків з боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем.

💡 Вашингтон очікує, що два зенітно-ракетні комплекси NASAMS будуть доставлені в Україну приблизно протягом двох місяців.

💡 Бельгія надасть Україні ще один пакет військової допомоги на 12 млн євро, що включає постачання великокаліберних кулеметів та боєприпасів.

💡 Глави МЗС Франції, Польщі та Німеччини виступили за створення спеціальної європейської місії щодо навчання в ЄС українських військових.

💡 В бюджет України надійшло ще $1,5 млрд. Це останній транш з $4,5 млрд від США з Цільового фонду Світового банку. Кошти спрямують на відшкодування бюджетних витрат на пенсійні виплати та програми соцдопомоги.

Українці, об'єднуємось! 

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

💡 У Кропивницькому роблять пічки для бійців на фронт, щоб воїни могли зігрітись, сушити одяг або приготувати їжу. Кропивничани збирають газові балони, металеві труби, диски від автомобілів — усе, що згодиться для виготовлення пічок військовим. Зроблені пічки передають громадському простору "Krop:hub", який допомагає ЗСУ.

💡 ​​За гроші від продажу унікальних сорочок, як у Степана Бандери, волонтери з Чернівців купили реанімобіль та 35 бронежилетів для української армії. Сорочки шиють з орнаментом, який зображений на єдиному оцифрованому фото провідника ОУН. Вишиванки купують не лише в Україні. Покупці з Мюнхена надіслали фото біля могили Степана Бандери.

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

💡 Від продажу благодійних онлайн-квитків Миколаївський зоопарк отримав понад 3 мільйони євро. Така сума частково компенсувала перші три з половиною місяці війни, коли зоопарк був повністю закритий і не працював навіть у вихідні.

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

💡 Волонтери закупили обладнання військовим за гроші сумського пенсіонера, який віддав на армію 35 тисяч доларів. 85-річний сумчанин Микола Іванович продав власну квартиру і передав кошти на потреби армії.

Хроніка подій 17 вересня — 206 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

💡 В Одесі на вулиці Дерибасівській волонтери ГО "Мрія вільних людей" влаштували перфоманс із маскувальними сітками. Мета заходу — це нагадати людям, що війна триває і ЗСУ потрібна допомога.

3
630

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: