fbpx
Сьогодні
Небайдужа 10:17 06 Бер 2021

Що робити на 8 березня: 12 ідей для побачення з самою собою

Похід у музей, подарунки самій собі і гаряча ванна — зробили план ідеального дня

English version here

Сьогодні чи не з кожної праски лунає реклама "найкращих подарунків для прекрасних дам", квіткові магазини розчищають місця для відерець з тюльпанами, кадрові служби підприємств і організацій вивчають прейскуранти на цукерки і торти, жінки записуються до перукарень, а чоловіки звично ламають голови над тим, як догодити всім із презентами. 

Правди ніде діти, хоч ідея цього знаменного дня і полягає в об'єднанні жінок по всьому світу, щоб раз і назавжди покінчити з нерівноправністю і утиском, для багатьох святкування 8 Березня асоціюється насамперед з ще одним вихідним і обов'язковими поздоровленнями "прекрасної половини людства". Попри справжній дух 8 березня жінкам бажають "залишатися такими ж гарними і жіночими, бути берегинями і натхненницями, гарними матерями і дружинами, зігрівати оточуючих своїм теплом, радувати посмішками, кохати і бути коханими". 

8 березня

Цей шквал поздоровлень відбувається раз на рік, і може скластися враження, що все всіх влаштовує — за даними соцопитувань, більшість чоловіків вважає свято 8 березня гарним (хай навіть і формальним) приводом зробити приємне близьким жінкам; ті ж, в свою чергу, чекають від чоловіків квітів, подарунків, і приємних слів. 

Але насправді багато жінок вже давно переступили застарілі стереотипи. Замість того, щоб чекати на тюльпани від чоловіків на честь "свята весни", вони купують собі букети самі, а замість слів про "жіночність, чарівність і красу" воліли б чути про власні силу і цілеспрямованість. 8 березня — це день для жінок, для рівності прав і можливостей, а ще — хороший привід нагадати самій собі, що кожен день для себе ви можете робити приємним самі. 

Що ж робити на 8 березня? Можна піти на Марш жінок, можна провести його з важливими для вас жінками, а ще — можна провести його з найважливішою жінкою у вашому житті — самою собою. Зібрали 12 ідей для ідеального побачення з самою собою на 8 березня.

Зібрали для вас 12 нових ідей для побачення з собою на 8 березня.

1. Поставтесь до побачення серйозно

побачення ідеальне

Запросити себе на побачення — це не просто піти погуляти. Ви повинні до цього побачення поставитися не менш серйозно, ніж якби ви збиралися на побачення з людиною своєї мрії (адже ви такою і є!).

Важливо придумувати для себе ритуали, які будуть нагадувати про особливість подій і надавати відчуття свята. Обов'язково продумайте одяг, створіть зачіску і зробіть догляд за шкірою і макіяж. Попіклуйтеся про себе не тому, що так заведено, і не для того, щоб комусь сподобатися, а для того, щоб провести надзвичайний день наодинці з собою і дати собі трохи любові, на яку ви заслуговуєте. Звечора придумайте, як пройде це побачення і яким воно буде і рушайте на нього, відчуваючи себе королевою. Ви навіть можете викликати собі гарне авто. Відчуйте на цьому побаченні, що для вас є задоволення, та забезпечте його собі. Це може бути культурна програма, шопінг, смачна їжа або ще дуже багато чого, але це повинно бути саме те, завдяки чому ви зможете познайомитися з собою ближче і дізнатися про себе щось нове і цікаве.

2. Увімкніть перезавантаження

8 березня

Іноді так хочеться змінитися, а натхнення самотужки наводити красу немає. Проведіть 8 березня за приємними процедурами. Важливо! Робіть це для себе і лише якщо справді хочете (а не тому, що треба "доглядати себе") Будьте сміливішими і не шукайте відмовок на кшталт "у 40 років вже соромно фарбувати волосся в рожевий колір".

Втечіть від повсякденної рутини і хоча б на кілька годин зовсім забудьте про стреси і переживання. СПА-салони здатні виконати всі ваші бажання. Процедури на будь-який смак, починаючи з повної релаксації — масажу обличчя, спини і навіть стоп, ароматерапія. СПА-процедури передбачені також не тільки для обличчя і тіла, а й для волосся і нігтів — повне відновлення під руками досвідченого фахівця принесе вам справжню насолоду і залишить після себе масу позитивних відчуттів.

3. Подаруйте собі букет квітів

8 березня

Психологи університету Рутгерса в Нью-Джерсі з'ясували, що букет викликає у жінок посмішку в два рази частіше, ніж будь-який інший подарунок аналогічної вартості. Навіщо розраховувати на зайву посмішку від формального букета? Завітайте до квіткового магазину самі. Напередодні свят асортимент оновлюється, і можна зустріти квіти незвичайного кольору і форми. Спробуйте відчути себе дизайнером і зібрати букет власноруч, підібрати оформлення до нього так, як душа бажає, або виберіть кімнатну рослину, яке буде радувати око. Необов'язково купувати квіти "за всі гроші світу", найпростіший букетик, який прикрасить ваш образ, а потім і вашу оселю, здатний підвищити настрій не на один день. 

Обожнюєте сюрпризи з самого ранку? Замовьте квіти з доставкою на роботу або додому. Кожну мить, коли ваш погляд падатиме на букет — ви будете згадувати гарний початок дня, і ваш незвичний, але такий романтичний вчинок.

4. Придбайте для себе оригінальний пам'ятний подарунок

8 березня

Це може бути прикраса, м'яка іграшка, інтер'єрний декор чи якась мила дрібничка. Або навіть зручна пательня, яку давно хотілося, чому б і ні? Головне, щоб презент стовідсотково вам подобався і був бажаним. Антикварний магазин — чудове місце, щоб нагадати собі про своє внутрішнє "я". Знайдіть щось, що нагадає вам про гарні часи вашого життя або буде уособлювати мрію. Може бути, це годинник, який був у будинку вашого дитинства? Чи банка, у якій ви будете зберігати найсмачніше в світі печиво? А може, це брошка у вигляді екзотичного птаха, майже така сама, як у героїні улюбленого фільму? Хтозна, що саме з непередбачуваного асортименту антикварної лавки знайде відгук у вашому серці.

Відвідайте ярмарок або соціальний магазин. Придбайте щось недороге, але з чого можна створити щось цікаве. Наприклад, дитячий гумовий чобіток можна перетворити на вазу для квітів.

5. А як щодо справжнього шаленого шопінгу?

8 березня

Сьогодні саме той день, щоб подарувати собі омріяну сукню, спокусливу білизну, модні чобітки чи непрактичне, але неймовірно гарне пальто білого кольору. Навчіться балувати себе, це допоможе усвідомити свою цінність. Коли ми постійно собі відмовляємо, страждає самооцінка, а за подарунки (навіть коли хтось щось нам дарує) починаємо відчувати провину. Найчастіше така вада властива жінкам, які в першу чергу дбають про те, щоб нагодувати чоловіка, одягнути дітей і купити необхідні речі додому.

Креативний і не дуже затратний варіант: візьміть з собою невелику суму і складіть божевільний образ з речей, куплених у секонд-хенді.

 

6. Найдіть для себе джерело натхнення

8 березня

Відвідайте музей чи галерею. Це може бути виставка картин, музей сучасного мистецтва або приватна тематична виставка. Проведіть цей час наодинці з собою і з тим, що може подарувати вам крила.

Побувайте в мечеті, католицькому соборі або буддійському храмі. Інші звичаї, люди і культура надихають, якщо ставитися до них з повагою.

Фотографуйте щось незвичайне. Плетені стільці, смугасті шарфики, жовті автомобілі, чоловіків з вусами. Головне, щоб до кінця дня у вас вийшло хоча б 10 фотографій. Чим безумніший об'єкт для фото, тим цікавіше.

А чи давно ви були в букіністичній лавці? Спробуйте знайти там унікальні екземпляри книг, які були видані в рік вашого народження. Або автора з вашим прізвищем. Відчуйте запах старого паперу, його текстуру, пофантазуйте, про що книга, дивлячись лише на шрифт назви та титульний малюнок. Відчуйте час, торкаючись старих корінців і вивчаючі подряпини на обкладинці.

Сходіть в театр або оперу, не шукайте в залі знайомих, ця вистава — тільки для вас.

Домовтеся про професійну фотосесію або ж виберіть з папки з фотографіями свої кращі фото. Роздрукуйте і вставте у красивий альбом.

7. Почуйте себе

8 березня

Сходіть на урок музики або співу. Якщо вас завжди тягнуло зайнятися вокалом — час настав. 

Послухайте церковний хор. Зовсім необов'язково бути віруючою або дотримуватися якогось певного світогляду. Просто зайдіть у храм і відпочиньте від міського гуркоту.

Прогуляйтеся по вулицям, слухаючи класичну музику. Кожен інструмент теж має свій голос. Зможете почути їх в оркестрі кожний окремо? 

Візьміть диктофон і запишіть на вулиці звуки, які вам подобаються — стукіт коліс поїздів та трамваїв, щебетання птахів, плескіт води.

Крокуючи вулицями міста, співайте тихенько про все, що бачите. Ви вдома? Співайте голосно і не бійтеся власного голосу! Так, ви не Монсерат Кабальє, але не думайте про це, співайте так, ніби навпроти вас, у напівтемряві залу, завмерли у захваті закохані шанувальники вашого таланту.

Змонтуйте свою радіопрограму. Поговоріть як ведуча новин або проведіть конкурс серед уявних слухачів. Виберіть музичні композиції, які вам подобаються, розкажіть про них неіснуючій аудиторії.

Запишіть рімейк на улюблену пісню шкільних часів.

8. Відправляйтеся у подорож

8 березня

Огляньте пам'ятки вашого міста, уявивши себе туристом. Запасіться путівником або аудіогідом, пройдіться вулицями пішки.

Проїдьтеся на приміському поїзді до першого ж незнайомого пункту призначення. Проведіть цей день там, але не забудьте придбати одразу ж і зворотній квиток!

Безцільно покатайтеся по місту чи за його межами на машині. Виберіть час, коли транспорту на дорогах буде небагато: пізно ввечері або рано вранці.

Помрійте в планетарії, розгляньте сузір'я і дізнайтеся що-небудь нове про всесвіт.

Подорожуйте в океані своїх почуттів. Найкращі подорожі — подорожі до себе.

9. Проведіть час біля води

8 березня

Якщо поруч немає моря, то у вашому розпорядженні річки, озера і ставки.

Сходіть у зоомагазин. Поспостерігайте за рибками в акваріумі. Хто з них ви? На яких з них схожі ваші знайомі? Загадайте бажання золотій рибці.

Не поспішайте. Проведіть із собою стільки часу, скільки заманеться. Не згадуйте про те, що вдома чекають справи або робота. Відправившись на побачення з собою, будьте в теперішньому моменті і отримуйте від нього задоволення.

10. Познайомтеся з можливостями власного тіла

8 березня

Відвідайте пробне заняття з айкідо або фехтування. Так, заняття в спортклубі не схожі на святкове проведення часу, але не поспішайте відмовлятися від цієї ідеї. Фізичні навантаження знімають стрес, перезавантажують мозок і ведуть до припливу енергії.

Спробуйте антигравіті-йогу, йогу в гамаках. Залежно від обраного вами виду, ви можете відчути себе балериною або гімнасткою в цирку. Відірвіться від землі, довіртеся своєму тілу, вимкніть голову і розслабтеся. Здається занадто запаморочливим? Виберіть хоча б одну позу з йоги і опануйте її. 

Потанцюйте. Спробуйте різні стилі: бальні або арабські танці, сальсу або хіп-хоп, пол-денс або тверк.

11. Відкривайте нові смаки

8 березня

Завітайте до ресторану, у якому ніколи не бували. Замовте те, що ніколи не пробували. Це не обов'язково повинна бути найдорожча трапеза, просто пригостіть себе чимось особливим.

Відвідайте кафе для веганів. Розширення гастрономічного кругозору гарантовано (якщо ви вже не веганка; Але якщо ви вже веганка — теж відвідайте, ну, ви і самі все знаєте).

Посидьте з книгою в затишному кафе, замовивши напій з красивою назвою.

Розтягніть чашку еспресо в кав'ярні на годину. Спостерігайте. Думайте. Мрійте.

Відвідайте ринок. Пройдіться по рядах з фруктами, насолодіться запахом свіжих плодів, візьміть всього по трохи для карколомного фруктового десерту або придбайте щось супер-екзотичне, те, чого ніколи не куштували.

Купіть в магазині делікатесів зовсім незнайомий продукт, знайдіть найсмачніший рецепт страви з ним і приготуйте шедевр.

12. Порелаксуйте у ванній

8 березня

Ароматерапія — важлива складова релаксу у ванній. Створити потрібний настрій допоможуть ароматичні свічки і палички, масла для аромаламп, а також духмяна піна чи бомбочки для ванн. Увімкніть приємну музику і пориньте у спогади про сьогоднішній день.

Влаштуйте собі "ванну Клеопатри". Відомо, що тепле молоко має не тільки косметичний, а і заспокійливий, розслабляючий ефект — всього півтора літра цього цілющого напою здатні перетворити водні процедури на справжній релакс. Додатково збагатити таку ванну можна медом, соком лимона, травами і квітами.

А може, ви полюбляєте читати у ванній? Так, сторінки можуть трохи розмокнути, але що може бути краще, ніж романтична історія на ніч в оточенні ароматів і квіткових пелюстків! 

Доповніть домашнє СПА улюбленою закускою або напоєм, наприклад, вишуканим сиром, солодощами і келихом гарного вина. Адже сьогодні — свято!

Побачення не повинні проходити вдома, яким би затишним він не був. Виберіть місце, де вам буде комфортно, де можна побути в тиші і прислухатися до думок. Давно хотіли відправитися в тибетський ресторан? Саме час це зробити. Замовте саме екзотичне блюдо і, не поспішаючи, насолоджуйтеся ім. Прислухайтеся до відчуттів: чи подобається вам запах, смак, інтер'єр ресторану, музика і навколишні люди. Дізнавайтеся про себе щось нове і не бійтеся це приймати.

4238

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: