fbpx
Сьогодні
Що відбувається 11:29 18 Чер 2022

Хроніка подій: 115 день оборони України від російської агресії

English version here

Сьогодні 18 червня і вже 115 днів триває військовий напад росії на Україну. Розповідаємо про всі поточні новини. Матеріал буде постійно оновлюватися.

Що сьогодні?

Головне

росія продовжує використовувати підступну тактику ракетних ударів як засіб бойового і психологічного тиску і на сили оборони, і на мирних жителів.

Вчора внаслідок ранкового ракетного удару по Миколаєву, коли рашисти поцілили у промисловий об'єкт, вщент розбили спортивний клуб та знову влучили просто у житловий район, було пошкоджено кілька багатоквартирних будинків, трансформаторну підстанцію. 2 людини загинули, 20 поранено, серед них — 2 дитини.

Сьогодні вранці прокинулися від вибухів жителі Кременчука. Від 6 до 8 російських ракет влучили по Кременчуцькому НПЗ та інших об'єктах інфраструктури.

Так ворог намагається тримати в напруженні населення звільнених і прилеглих до лінії зіткнення територій та деморалізувати стан військ імітацією своєї присутності в тилу. Ми не маємо можливості відповісти росії тим самим, проте на землі ЗСУ навалюють окупантам усіма можливими способами.

Оперативно-тактичне угруповання "Схід" звітує. За добу наші воїни знищили:

  • орків – 15,
  • гармат – 1,
  • мінометів – 1,
  • АТТ – 19,
  • склад з б/п – 2.

По противнику завдано 2 авіаційних ударів, – повідомляє ОК "Південь".

Підтверджено втрати ворога в кількості 57 рашистів та 18 одиниць техніки, серед яких:

  • танк Т-72,
  • важка вогнеметна система ТОС-1 "Буратіно",
  • гаубиця "Мста-Б",
  • самохідна гармата "Гіацинт",
  • 3 багатоцільових броньованих тягачі,
  • 9 одиниць автомобільної і броньованої техніки.

Також знищено черговий польовий склад боєприпасів. Буксир "Спасатєль Васілій Бех', внаслідок ураження, вигорів і затонув разом із зенітно-ракетним комплексом "ТОР" на борту.

Здатність українських військових вражати цілі на відстані 45 км по лінії фронту вказує на те, що зусилля військ рф у посиленні протиповітряної оборони Херсона не є ефективними. ЗСУ продовжили завдавати ударів по логістиці та укріпленнях російських сил в окупованих населених пунктах вздовж південної осі, – зазначає у своєму зведенні ISW.

За повідомленням Генштабу, неподалік Гірського, Берестового та Кодеми українські війська вчергове завдали ворогу втрат. Після невдалого штурму окупанти відійшли. Підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу рф зазнали значних втрат та виведені у тил.

"Так, в певних підрозділах орки закінчуються. Наші хлопці дуже добре їх проріжають, але вони підвозять дуже багато резервів. Техніку везуть десятками і сотнями одиниць. Ситуація важка, але контрольована", — додає Сергій Гайдай.

​Україна виділила на оборону та безпеку майже трильйон гривень. На сьогодні у державному бюджеті на 2022 рік на національну безпеку і оборону передбачено кошти у сумі 919,3 млрд грн і це більш ніж третина загального обсягу видатків бюджету.

В ООН називають нові цифри вбитих росіянами цивільних у Маріуполі. "На сьогодні ми підтвердили загибель 1348 цивільних осіб безпосередньо під час бойових дій у Маріуполі, зокрема 70 дітей. Ці смерті стали результатом авіаударів, танкових та артилерійських обстрілів, а також застосування стрілецької зброї та легких озброєнь під час вуличних боїв. Фактичне число загиблих внаслідок бойових дій цивільних осіб, ймовірно, на тисячі більше", – заявила Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет.

Сьогодні Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими провів черговий обмін за формулою 5 на 5. Усі звільнені – цивільні особи, яких незаконно утримували окупаційні війська. Також вдалося повернути тіло одного загиблого захисника України.

Трофеї та цілі ЗСУ

На Донеччині ЗСУ "приземлили" російський штурмовик Су-25. Літак збили бійці 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців за допомогою ПЗРК "Ігла". Відомо, що пілот літака встиг катапультуватися, його уже знайшли українські захисники.

Хто поїде в Україну? 

Про фінансову та інформаційну допомогу, зброю та політиків

джонсон

Після того, як Борис Джонсон написав листа українським дітям, йому відповів 6-річний Ілля з Маріуполя, який втратив у рідному місті батьків. У потязі Укрзалізниці британському прем'єру передали лист хлопчика з англійським перекладом, але, як виявилося, Борис Джонсон вміє читати українською.

"Велика Британія продовжить активно підтримувати Київ, навіть незважаючи на те, що у світі з'являється "втома" від українського конфлікту". Таку заяву прем'єр-міністр Борис Джонсон зробив після повернення з України.

І ще допомога від Британії. Британський бізнес допоможе у відбудові української інфраструктури, – повідомив Олександр Кубраков, міністр інфраструктури. Під час Британсько-українського інфраструктурного саміту у Лондоні, Україна та Велика Британія, а також представники британського бізнесу підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України.

Словенія передала Україні 35 БМП та стрілецьку зброю, – повідомив міністр оборони Словенії Мар'ян Шарець. Мар'ян Шарець зазначив, що країна вичерпала свій арсенал, який може передати Україні, і наголосив, що готова приймати військових на навчання.

Німеччина передасть важке озброєння для України, щоб вона змогла використати його у битві за Донбас, – заявив канцлер Олаф Шольц. За його словами, конкретні зразки буде поставлено після того, як українські військові пройдуть навчання."Ми поставимо протиракетну систему, яка здатна врятувати Одесу чи Київ. Ми також вирішили разом із Великобританією та Сполученими Штатами, що ми поставимо реактивні системи залпового вогню". На питання, чи зможе Україна отримати німецьку зброю вчасно, щоб переломити хід бойових дій на Донбасі, Шольц сказав: "Вона прибуде вчасно".

Побачене в Україні таки подіяло на Олафа Шольца. Він також повідомив, що зараз Німеччина працює над зміною списку клієнтів, котрі кілька років чекають своє замовлення, аби забезпечити ЗСУ всім необхідним. 

Своєю чергою Пентагон схиляється до того, щоб подвоїти кількість ракетних установок, що надсилаються в Україну, – пише американська газета Politico. Тобто до чотирьох установок, які США мають намір відправити Україні, можуть додатися ще чотири. Якщо це станеться, то Україна може розраховувати на 14 реактивних установок (4+4 від США, 3 від Британії та 3 від Німеччини).

Також Пентагон оприлюднив повний список озброєння, яке нададуть ЗСУ. Загальна вартість цієї допомоги – 6 мільярдів доларів, йдеться в офіційному повідомленні на сайті Пентагону. Серед того, що поїде в Україну:

  • понад 1,4 тисячі зенітних систем Stinger;
  • понад 6,5 тисячі протитанкових систем Javelin;
  • понад 20 тисяч інших протиброньових систем;
  • понад 700 тактичних безпілотних літальних систем Switchblade;
  • 126 гаубиць калібру 155-мм, а також 260 тисяч снарядів до них;
  • 20 вертольотів Мі-17;
  • 200 бронетранспортерів М113.

Допомога біженцям і внутрішнім переселенцям

Міністерство інтеграції рекомендувало уряду запровадити такі спрощення для переселенців:

  • Якщо людина втратила паспорт, то соцвиплати проводяться за довідкою від ДМС, доки не оформлять паспорт.
  • Звільнити від збору за оформлення втрачених та вкрадених паспортів.
  • Якщо технічно неможливо забезпечити електронний підпис у паспортному чіпі, то паспорти видаватимуться без електронного підпису.
  • Якщо в іноземній державі відсутній український консул, оформленням документів на повернення в Україну займатиметься Державна міграційна служба.

Новини від партнерів

"Нам загрожує пекло на землі, якщо не покласти край цій чортовій війні", – директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі. Безпрецедентний брак продовольства може спровокувати масові заворушення у десятках країн. Девід Бізлі закликав найбагатших людей світу направити більше своїх статків на боротьбу із глобальним голодом, а також закликав путіна розблокувати порти Одеси. А ми не втомлюємся повторювати – дайте нам більше зброї і "край тієї чортової війни" буде покладено.

Нідерланди підтримають надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Про це прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив у телефонній розмові із президентом Володимиром Зеленським, — розповів у Твіттері український президент. Раніше Нідерланди разом із Данією називали серед країн, які виступають проти "кандидатства" для України.  Але вчора Данія також виступила на підтримку "українського" статусу. Під питанням залишається лише позиція Угорщини, яка має з українською владою серйозний конфлікт.

Польща може ввести протиракетний захист над західною Україною. Небо над західною Україною може закрити Варшава, якщо росія продовжить атакувати ракетами великої дальності прикордонні райони Польщі з нашою державою. Про це сказав екскерівник Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козєй.

У Латвії випустили сорт морозива "Слава Україні", який буде безкоштовним для українців.

Що там на росії?

Із введенням в Україні візового режиму з росією росіянину для того, щоб потрапити зі своїм російським паспортом в Україну, потрібно буде отримати відповідну візу в посольстві України, яке зараз не працює. Тож фактично ми зараз закрили наші кордони для росіян.

А що чутно про російських посіпак?

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляє, що в Білорусі на сьогодні немає військ для такого наступу, як на початку війни. "Ми володіємо інформацією, що відбувається сьогодні на території Білорусі. На сьогоднішній день ми не бачимо таких загроз (вторгнення), тому що там немає достатньої кількості сил і засобів для того, щоб зробити такий наступ, який відбувався 24 лютого. Коли звідси наші військові вигнали рашистів, і вони тікали через Білорусь, вони в Білорусі не залишилися, а були передислоковані у переважній більшості на Донецький, Луганський і Харківський напрямок". При цьому секретар РНБО констатував, що росія вже "політично окупувала" Білорусь.

За останні 72 години в окупованому Донецьку ЗСУ знищили щонайменше сім військових складів рф, – повідомляє InformNapalm. За словами джерел видання, цілі були знищені "високоточними ударами": 7 ударів – 7 об'єктів.

Санкціями по агресору!

Литва заборонила транзитне перевезення санкційних товарів і технологій між росією та Калінінградською областю. Це зробили після роз'яснення Єврокомісії. Калінінградська область розташована між Литвою та Польщею. Вона не має материкового з'єднання з росією, однак має вихід до Балтійського моря. Тепер рф потрібні додаткові судна для постачання товарів.

Життя з урахуванням бойових дій

В Україні відновлять спортивні змагання, але без глядачів. Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. "Українська Прем'єр-Ліга та інші національні чемпіонати повертаються в Україну! Кабмін доручив відновити організацію та проведення спортивних змагань в Україні в умовах воєнного стану. З міркувань безпеки команди гратимуть без глядачів", — йдеться у дописі міністра.

Українська спортсменка Анастасія Курашвілі завоювала золоту медаль на чемпіонаті світу-2022 з аеробної гімнастики

Українська спортсменка Анастасія Курашвілі завоювала золоту медаль на чемпіонаті світу-2022 з аеробної гімнастики, який проходить в Гімарайнші (Португалія). Уродженка Сум стала першою представницею України, якій вдалося піднятися на найвищу сходинку п'єдесталу пошани планетарного форуму. Вітаємо і пишаємося!

А ось реакція самого Бориса Джонсона на повідомлення про те, що замість України хазяйкою "Євробачення-2023" може стати Британія. Борис Джонсон висловив надію, що конкурс все ж таки вдасться провести в Україні. "Українці виграли конкурс. Я знаю, що у нас був фантастичний виступ, я знаю, що ми посіли друге місце, і я хотів би, щоб "Євробачення" пройшло у нас. Але факт у тому, що Україна перемогла, і українці заслуговують на право прийняти конкурс. Я вірю, що вони можуть отримати його, і вірю, що вони повимаютьнні отримати його. Я вважаю, що Київ чи будь-яке інше безпечне українське місто було б фантастичним місцем для проведення "Євробачення", — заявив британський прем'єр.

В Україні запустили платформу із даними про російських злочинців. Там уже є 607 російських військових. Їх можна знайти за місцем народження, військовою частиною, віком, а також за територією, де вони здійснювали воєнні злочини. Кожен громадянин України, який став жертвою російських військових і впізнав злочинця та кривдника, може надати додаткові відомості, які використовуватимуться для фіксації факту скоєння злочину, формування звинувачення та ухвалення вироку.

"Ціни на пальне в Україні вже не повернуться до довоєнного часу", — заявляє Данилов. За його словами, українцям необхідно звикати до нових цін, проте обіцяють, що проблема кількості палива на ринку буде вирішена.

Наразі бензин в Україні продається не лише за космічними цінами та з чергами – а й низької якості. Голова Держспоживслужби столиці Олег Рубан в ефірі телемарафону назвав це "великою проблемою". За його словами, сьогодні щодня надходить 5-10 звернень від громадян зі скаргами на неякісне паливо. Рубан закликав відновити перевірки автозаправок, скасовані раніше.

І ще трохи позитиву: українське видавництво ArtHuss відкрило доступ до своїх книг, "щоб підтримати тих, чия домашня бібліотека лишилася за тисячі кілометрів".

Київ і область

руйнування

У Києві почали відновлювати 16-поверхівку у Святошинському районі, куди в березні прилетіла російська ракета. У будинку 126 квартир. 64 з них повністю вигоріли, 62 постраждали частково. Обстеження технічного стану будинку та експертизи виявили, що несучі конструкції будівлі не пошкоджені. Роботи з відновлення планують закінчити до початку опалювального сезону.

Наразі у Києві відновлюють 11 житлових будинків, які обстріляли російські військові. Найбільше постраждали будинки у Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах. Загалом у столиці внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено 636 інфраструктурних об'єктів та житлових будинків. На відновлювальні роботи столиця виділила з бюджету близько 600 млн грн, ще 200 млн надасть держава.

У Київській міській раді зареєстрували проєкт про перейменування станцій столичного метрополітену. Запропоновані зміни назв:

  • Берестейська – Бучанська
  • Площа Льва Толстого – Василя Стуса
  • Героїв Дніпра – Героїв України
  • Мінська – Варшавська
  • Дружби народів – Ботанічна

Чекаємо на ухвалення!

Сьогодні в Києві прощалися з українським захисником та активістом Романом Ратушним. Героя поховають на Байковому кладовищі. Прощання з загиблим також проходило на Майдані Незалежності. Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залишити Протасів Яр зеленою зоною в пам'ять про громадського активіста та військового Романа Ратушного, який за життя боровся з забудовою цієї території.

Донеччина і Луганщина

Сергій Гайдай, Луганська ОДА інформує про ситуацію в області станом на ранок:

  • Завдано авіаударів у районах Сиротиного та Борівського. Поблизу Сиротиного та Метьолкіного наші воїни успішно відбили штурм. Окупант з втратами відійшов на раніше зайняті позиції. Як і неподалік Гірського.
  • За підтримки артилерії росіяни здійснили штурмові дії неподалік Ниркового. Українські воїни вогнем змусили їх відмовитись від цієї ідеї.
  • Вчора п'ятьох осіб, які були поранені за останні дні, госпіталізовано до лікарень Дніпропетровщини. Серед них чотири лисичанина і один сєвєродончанин, який потрапив під обстріл у Лисичанську.

Війська рф продовжують готувати додаткові сили для наступу на Сєверодонецьк-Лисичанськ та намагаються перерізати шосе Лисичанськ – Бахмут, – про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Через бойові дії Покровськ Донецької області з ночі залишився без води – знеструмлено Карлівську фільтрувальну станцію. Про це повідомив мер Руслан Требушкін.

Окупанти повідомляють, що Тульська область готова відновлювати Лівобережний район Маріуполя. Між тим, у самому центрі Тули:

А це Лівий берег Маріуполя до приходу російської орди:

росія готує масштабний наступ на Донеччині, – заявив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай. "Чекаємо найближчими днями великих наступів у Луганській області. росіяни кинули всі резерви на Сєвєродонецький та Бахмутський напрямки. Намагаються встановити повний контроль над обласним центром", – зазначив Гайдай.

Також Гайдай розповів, що люди, які переховуються в укриттях заводу "Азот", відмовилися від евакуації. Нацгвардійці зафіксували на відео відмову. Попри руйнування всіх мостів, що ведуть до Сєвєродонецька, комунікація з містом зберігається – є шляхи для евакуації та підвезення всього необхідного.

Важка ситуація і в селах поблизу Сєвєродонецька. Важкі бої були в Метьолкіному.

Харківщина

У Київському районі міста внаслідок російського обстрілу ввечері зайнялася пожежа у 16-поверховому житловому будинку. За попередніми даними, загиблих або поранених немає. Одну людину поранено внаслідок обстрілів Руської Лозової

руйнування

Російські військові у ніч проти 18 червня вперше завдали удару по селу Фартушне Золочівської громади. Загиблих або поранених немає, поцілили у сільгосппідприємство.

Активні бойові дії тривають на Ізюмському напрямку. Сили оборони України звільнили Дмитрівку Ізюмського району.

Вдень було вкотре обстріляно Харків. За попередньою інформацією, під удар потрапила промислова зона міста – Індустріальний район. На місці працюють сапери та поліція. "Ми виявили обманну ціль з ракети "Іскандер", тобто вона залишає по собі фальшивий тепловий слід, на який реагує ППО. Тоді ППО саму ракету не збиває, а збиває саме ці цілі", – розповів старший сапер групи піротехнічних робіт Антон Педченко "Суспiльному".

19:00 – очільник Харківської області Олег Синєгубов повідомляє, що росіяни вдарили по газопереробному заводу в Харківській області. У регіоні знаходиться Шебелінський ГПЗ – другий після Кременчуцького НПЗ виробник палива в країні.

Полтавщина

Ворог завдав удару по Полтавщині, – повідомляє голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін. О п'ятій ранку ціллю ракетного удару став Кременчук: шість ракет потрапило до Кременчуцького НПЗ, а ще дві – по ТЕЦ. Завод, як стверджує губернатор Лунін, "і так не працював". Росіяни б'ють по ньому вже не вперше. По ТЕЦ теж "прилітало".

10:00 – у Кременчуці погасили пожежі на ТЕЦ та нафтопереробному заводі після ракетних ударів, – інформує губернатор Дмитро Лунін. За його словами, цього року завод відновити вже не зможуть, а щодо ТЕЦ завдання у будь-якому разі запустити його до опалювального сезону.

Дніпропетровщина

Окупанти знову обстріляли Дніпропетровщину з артилерії. "Ворог обстріляв Криворізький район. Кілька разів ударив з артилерії по селу Велика Костромка. Є руйнування", – повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. За його словами, люди не постраждали. 

13:30 – і знову ракетна атака. Цього разу окупанти вдарили по Кривому Рогу, є постраждалі. "Є руйнування. Попередньо, двоє людей постраждали. На місці працюють рятувальники", — повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

21:00 – у Дніпропетровській області ще один обстріл ракетами. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. На цей раз "прильоти" зафіксували у Новомосковському районі. Три російські ракети зруйнували нафтобазу. Вирує сильна пожежа. Рятувальники приборкують полум'я. 

Внаслідок ракетного удару по Дніпропетровщині попередньо постраждали 11 людей. Один із постраждалих у важкому стані, – додав голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Запоріжжя

У Запорізькій області знову фіксують випадки дезертирства серед російських солдатів. Як повідомляють Сили оборони регіону, за даними розвідки, із гуртожитку в Михайлівці Василівського району, де раніше фіксувалося місце проживання рашистів, стався випадок дезертирства 60 окупантів. І це правильне рішення – йдіть додому, окупанти!  

На Запорізькому напрямку противник продовжує систематичні обстріли, щоб не допустити перегрупування підрозділів наших військ на інші напрямки, – повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ. Армія росії б'є зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Щербаки, Малинівка та Темирівка.

Херсонщина

Жителів Херсонщини закликали евакуюватися. Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко закликав місцевих мешканців виїхати з регіону. Він порадив виїжджати, зокрема, через тимчасово окупований росією Крим, визнавши, що це зараз єдиний спосіб організовано виїхати з Херсона. Самойленко пояснив: це потрібно для того, щоб Збройним силам України було легше працювати та звільняти Херсонщину від загарбників. Він нагадав про агонію військ рф перед виходом з Бучі та Ірпеня, коли вони чинили масові звірства проти мирного населення.

Онлайн-мітинг на підтримку Херсона зібрав 36 тисяч людей. Усі вони залишили на сторінці івенту свої коментарі: "Херсон – це Україна!". Кампанія зібрала 75 тисяч вподобань та 19 600 репостів – а це мільйони українців, – звітує "Жовта стрічка".

Херсонська обласна енергопостачальна компанія попередила керівників ОСББ Херсона про відключення від мереж за борги. "Така ініціатива абсолютно неприйнятна і може бути нав'язаною ХОЕК окупаційною владою", – перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

У Херсоні здетонував вибуховий пристрій, пошкодивши автомобіль, у якому знаходився "голова Управління служби виконання покарань" області. Водій залишився живим, а представника окупаційної влади Євгена Соболєва було госпіталізовано з пораненнями обох ніг. За даними роЗМІ, життю колаборнта Соболєва нічого не загрожує. Шкода, якщо так.

Херсонська область "лідирує" за кількістю викрадених людей. Про це сьогодні на засіданні ради ОБСЄ заявив постійний представник України Євген Цимбалюк.

Миколаївщина

Ніч неспокійна. Обстрілів зазнала Широківська громада. Потерпілих немає. Зруйновано фермерські склади та три житлових будинки. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Сьогодні до Миколаєва приїхав президент Зеленський. Мета візиту: нарада щодо важливих питань регіону. "Обговорили стан економіки, відновлення водопостачання, ситуацію в сільському господарстві. Окрему увагу приділили загрозам із суходолу та з моря. Не припиняємо працювати заради перемоги", — зазначив Зеленський під час свого візиту. Нагадаємо, що раніше президент України відвідував прифронтові Харків та Запоріжжя.

З 1 вересня російської мови не буде у школах Миколаєва. Таке рішення ухвалив виконком міськради. Зокрема, заборонено набір у 1-4 класи з російською мовою навчання, вивчення російської як предмета, курсу, факультативу в 1-11 класах тощо.

Одещина

Після шторму до берегів Одещини знов прибило ворожий "сюрприз". Під час бойового патрулювання силами оборони було виявлено дрейфуючу міну. Небезпечну знахідку вчасно ліквідовано.

Вночі в Одесі сили ППО "мінуснули" дві російські ракети "Онікс".

В Одесі триває масова роздача повісток пляжникам. Працівників військкоматів помітили на кількох одеських пляжах. Водночас одеське узбережжя планують частково відкрити для охочих. Наразі керівництво міста разом із МЧСниками шукають безпечні для купання місця. Про це повідомив голова МВС Денис Монастирський під час Національного телемарафону.

Слідом за Миколаївською областю Зеленський приїхав до Одеської. Як повідомляє пресслужба президента, під час робочої поїздки Зеленський оглянув опорний пункт, зразки озброєння та стрільбище підрозділів системи МВС. Також Зеленський відвідав житловий будинок в Одесі, у який 23 квітня ворог влучив ракетою.

Захід України

Ужгород долучився до спільного проєкту Міносвіти України та ЮНІСЕФ "Поруч", що має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям та молоді, які постраждали від війни."В рамках проєкту з чотирма десятками дітей і підлітків із вимушених переселенців – від 6 до 16 років – провели ігрові заняття на спортивному майданчику біля Ужгородської ЗОШ №12″, — повідомила Ужгородська міська рада.

1
903

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: