fbpx
Сьогодні
Що відбувається 12:18 08 Чер 2022

Хроніка подій: 105 день оборони України від російської агресії

English version here

Фото Reuters

Сьогодні 8 червня і вже 105 днів триває військовий напад росії на Україну. Розповідаємо про всі поточні новини. Матеріал буде постійно оновлюватися.

Що сьогодні?

Головне

Оперативне командування "Південь" звернулося до українців: "З початку повномасштабного вторгнення в Україну російських військ особливо гостро постала проблема інформаційної гігієни. Окупанти жорстоко обстрілюють не лише позиції українських військових, а й цивільні об'єкти: житлові будинки, лікарні, залізничні вокзали й торгові мережі, школи та дитячі садочки. На превеликий жаль, дуже часто неконтрольоване поширення інформації та паніка у соціальних мережах та телеграм-каналах мають фатальні наслідки. Люди публікують інформацію про переміщення військ, об'єкти критичної інфраструктури, ракетні обстріли, місцеперебування військовослужбовців, таким чином свідомо чи несвідомо коригують вогонь супротивника". 

Давайте не забувати про це. Жодний хайп не вартий людських життів. Не допомагайте росії вбивати наших військових і мирних жителів!

Хроніка подій: 105 день оборони України від російської агресії

За даними ООН, з початку війни в Україні загинули щонайменше 4253 цивільних, серед них 263 дитини. Ще 5141 людей було поранено. Вічна пам'ять всім загиблим, помстимося за кожного!

За добу на східному напрямку наші воїни знищили:

  • росіян – 56;
  • мінометів – 1;
  • АТТ – 12;
  • паливозаправників  – 1;
  • спеціальна техніка – 1.

Українські захисники відбили 11 атак російських окупантів на Луганщині та Донеччині. Окрім цього, українські воїни перетворили на брухт:

  • 3 танки;
  • 5 артилерійських систем;
  • 2 бойові броньовані машини;
  • 13 одиниць автомобільної техніки;
  • 3 склади з боєприпасами

Окупанти обстріляли більше 16 населених пунктів. Бої тривають.

На Півдні нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією завдано 4 ударів по скупченню сил противника. Попередньо відомо про знищення кількох одиниць броньованої техніки та складу боєприпасів. Остаточні втрати уточнюються.

Актуальні втрати ворога станом на ранок 8 червня:

Хроніка подій: 105 день оборони України від російської агресії

"Вже більш як 31 тисяча російських військових загинули в Україні. За час із 24 лютого росія сплачує за абсолютно безглузду війну проти України майже по 300 життів своїх солдатів щодня. І все одно настане день, коли кількість втрат навіть для росії перетне межу допустимого", – прокоментував втрати ворога президент України Володимир Зеленський.

ЗСУ пішли у наступ, поки рф сконцентрована на захопленні Донбасу, – таку інформацію оприлюднила розвідка Британії. За даними Міноборони Британії, нещодавно українські військові досягли успіхів у контратаках у Херсонській області.  У тому числі українські бійці поновили розширення плацдарму для наступу на східному березі річки Інгулець.

Відбувся черговий обмін тілами загиблих військових. На лінії фронту в Запорізькій області відбувся обмін тілами загиблих військових між Україною та росією за формулою "50 на 50", – повідомили у Мінреінтеграції. З 50 тіл українців – 37 "азовців". Процес повернення тіл загиблих українських військових триває.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну різко погіршилося ставлення українців до країни-агресора – зараз 92% опитаних ставляться до рф негативно і лише 2% – добре. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Перемовини України з росією

Президент України Володимир Зеленський заявив у вівторок, що Київ не задовольнятиметься патовою ситуацією на полі бою з росією і що мета України – відновити контроль над усією своєю територією, окупованою москвою.

Міністр закордонних справ рф лавров прибув до Туреччини, щоб обговорити труднощі з експортом зерна з українських портів, які виникли через війну, розв'язану кремлем.

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данилов заявив, що постачання зерна морем з українських портів стане можливим лише після забезпечення безпеки країни. "Якщо не буде вирішено питання, що наша країна у безпеці, жодне зерно нікуди нікому не поїде. Тому що для нас питання безпеки номер один", – сказав Данилов в ефірі телеканалу "Україна 24".

лавров за підсумками переговорів з Чавушоглу заявив, що росія готова до проведення чотиристоронньої зустрічі з ООН, Туреччиною та Україною щодо вивезення зерна у Стамбулі. Також він заявив, що військові рф та Туреччини обговорюють деталі розмінування українських портів для вивезення зерна. Нагадаємо, нещодавно кремль пропонував "розмінувати порти", які здебільшого знаходяться на окупованих рашистами територіях, українській стороні.

Коментарів України щодо цих заяв ще не було, але попередні вимоги Зеленського, що для початку переговорів із москвою потрібно відвести війська рф "за лінію 24 лютого", лавров назвав "несерйозним підходом".

Хто поїде в Україну? 

Про фінансову та інформаційну допомогу, зброю та політиків

Посол України Євген Корнійчук закликав Ізраїль продати свою систему перехоплення ракет "Залізний купол", а також надати протитанкові ракети для захисту населення від російського нападу. Корнійчук зауважив, що необхідно, аби ізраїльський уряд підкріпив свою словесну підтримку Україні військовою допомогою.

Міністерство оборони Ізраїлю поки що ніяк не прокоментувало заяви українського посла. Зазначимо, що минулого тижня Ізраїль заблокував передачу Україні ПТРК Spike SR з Німеччини.

Світовий банк схвалив виділення Україні фінансової допомоги в розмірі $1,49 млрд, внаслідок чого загальний запланований пакет підтримки української економіки перевищив 4 млрд доларів.

Норвегія передала Україні два десятки 155-мм самохідних гаубиць М109 у комплекті з боєприпасами, спорядженням та запасними частинами, – повідомило міністерство оборони королівства.

війна

А ось так за допомогою французьких САУ "CAESAR" українські воїни вже нищать російських окупантів. Фото з воїнами-артилеристами Збройних сил України опублікував Генштаб. Віримо в ЗСУ та дякуємо партнерам за допомогу. 

Україна отримала від Литви 20 автомобілів, на черзі ще стільки ж БТР М113, – розповів міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. Литва передала Україні вантажівки та позашляховики. Найближчим часом ми отримаємо від литовців 20 гусеничних бронетранспортерів М113.

Королівська армія Таїланду може почати постачати деталі для українських танків, вантажівок та БТРів. Про це повідомляє Army Recognition. У Міноборони заявили, що вони виготовляють 98% усіх деталей до БТР-3Е1, які також є на озброєнні ЗСУ.

Міністерство оборони США повідомляє про те, що "партія гаубиць M777 Корпусу морської піхоти США завантажена на американський військово-транспортний літак C-17 Globemaster III на резервній базі Повітряних Сил США March, штат Каліфорнія, як частина безпекової допомоги США Україні". 

А в Білому Домі заявили, що війна росії в Україні буде однією з основних тем на саміті великої сімки G7. Лідери семи найпотужніших країн світу зустрінуться в німецькому місті Гарміш наприкінці червня.

Новини від партнерів

Європарламент рекомендуватиме главам держав та урядів ЄС, що зустрінуться на саміті 23-24 червня, надати Україні статус країни-кандидата на вступ до ЄС та закупити для України зброю для відбиття російської агресії. Про це у вівторок під час пленарного засідання Європейського парламенту у Страсбурзі заявив голова Комітету ЄП із закордонних справ Девід Макалістер. Макалістер представив вісім пунктів рекомендацій Європейського парламенту для учасників саміту ЄС. Всі вони так чи інакше пов'язані із ситуацією в Україні, при цьому три – прямо торкаються її інтересів.

UPD: Європарламент рекомендував дати Україні статус кандидата на вступ до ЄС! Євродепутати вважають, що Євросоюзу слід надати Україні статус кандидата на членство в об'єднанні. Про це йдеться у резолюції Європарламенту, ухваленій на пленарному засіданні в Страсбурзі в середу, 8 червня. За неї проголосували 438 євродепутатів, 65 – висловилися проти, ще 94 – утрималися, – повідомляє кореспондент DW.

Європарламент рекомендував Раді ЄС погодитися, що "Версальська декларація визнає європейські прагнення України та її заявку на членство у ЄС, а також надати їй статус кандидата до ЄС, як чіткий політичний сигнал солідарності з народом України". Зазначимо, що це лише рекомендація. Рішення Євроради очікується 23-24 червня.

Чорногорія (не входить до ЄС, але входить до НАТО) відключила російські телеканали.

Канада і надалі підтримуватиме Україну в боротьбі з російською агресією. Про це йшла мова під час зустрічі Голови Служби безпеки України Івана Баканова та посла Канади в Україні Лариси Ґаладзи. "Мета рф – не лише захоплення українських територій, але і знищення української ідентичності. Саме тому наша країна і увесь цивілізований світ продовжуватиме підтримувати український народ у його боротьбі", – запевнила Лариса Ґаладза.

кремль використовує глобальний голод як зброю, – сказав президент Європейської Ради Шарль Мішель

А Ангела Меркель заявила, що "володимир путін хоче знищити Європейський союз". Водночас посол України Андрій Мельник різко розкритикував ексканцлерку Німеччини за виправдання її політики щодо росії. Мельник зазначив, що, на жаль, у першому інтерв'ю Меркель після зміни уряду не було і "натяку на самокритику".

Президент Польщі Анджей Дуда розпочав турне країнами Південної Європи, щоб переконати партнерів підтримати надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

Що там на росії?

Новий день, новий підпал військкомату в росії. Сьогодні під роздачу потрапив військкомат у Владивостоці. Постраждав фасад, палію вдалося втекти. Це вже 18 підпал військкоматів з початку війни.

Головний рабин Москви Пінхас Гольдшмідт був вимушений покинути росію після того, як відмовився підтримати агресію рф в Україні. Після відмови Гольдшмідта та його від'їзду до Ізраїлю влада рф почала тиск на московську єврейську громаду з метою зміни головного рабина. Громада відмовилась.

Гольдшмідт, уродженець Цюріха, займав посаду голови равінатського суду москви з 1990 року. То де нацизм, росіяни? Може, все ж не в Україні, а десь ближче до вас?

Хакері зламали мобільний додаток російського радіо "Комерсант FM", і тепер там по колу транслюють народні мелодії України.

Сьогодні держдума ухвалила закон, що наділяє путіна правом вводити масштабні обмеження на роботу фінансової та банківської систем росії. Поправки до закону дозволяють путіну серед іншого вводити обмеження на операції за рахунками та вкладами, а також заморожувати (блокувати) майно. Його повноваження поширюються як на громадян, так і на юридичних осіб. На війну потрібні гроші, і це будуть ваші гроші, росіяни.

А що чутно про російських посіпак?

Голова так званої "днр" підписав указ про відставку уряду та його голови. Ти ба, в них ще й цілий уряд був?

Російський брехунець

російські спецслужби розсилають повідомлення з погрозами українським військовим. У листах окупанти закликають зрадити присязі, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на бік ворога, – повідомляють у Генштабі ЗСУ. Розсилка відбувається через SMS та месенджери Telegram, Viber, Signal чи WhatsApp. Ворог використовує у погрозах персональні дані захисників – прізвище та ім'я особи, код платника податків, місце реєстрації тощо. Та зазвичай ці дані застарілі. Генштаб попереджає: надіслані погрози є звичайними маніпуляціями людською психікою.

Санкціями по агресору!

Банки та інші фінансові організації Люксембургу в рамках санкцій заморозили активи рф на €4,3 млрд, – повідомило Міністерство фінансів країни. За його даними, заморожені активи включають депозити і цінні папери більше 90 фізосіб і 1100 компаній, що потрапили під санкції.

Microsoft вирішив значно скоротити свою присутність на російському ринку, – повідомляє Bloomberg.Медіагрупа Shkulev Media Holding призупинила випуск журналів Elle, Elle Decoration, Elle Girl та Maxim у росії. Читайте "Мурзілку", росіяни.

До них приєдналася компанія Huawei. Вона почала закривати офіційні торгові точки в росії – їй попросту нічого продавати.

Канада запровадила додаткові санкції проти рф. У нових санкціях йдеться про заборону експорту 28 видів послуг, які необхідні для нафтової, газової та хімічної промисловості рф, як управлінські, бухгалтерські послуги чи реклама. Про це йдеться у заяві МЗС Канади. Заборона орієнтована на галузь, на частку якої припадає близько 50% доходів федерального бюджету рф.

Життя з урахуванням бойових дій

байрактар

В Україні створено абетку війни. Абетка війни – інстаграм проєкт, що пропонує актуалізувати українську абетку. Літера "З" відтепер не "зебра", а "ЗСУ". "Ч" – не "чарівник, а "Чорнобаївка". A от "їжачок" ним і залишився, хоча тепер – протитанковим. 

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що в Україні підвищили виплати на дітей одразу у п'яти категоріях. Надбавки отримуватимуть майже два мільйони українських сімей, які виховують дітей із певними потребами. Щоб забезпечити виплати різних видів соціальної підтримки, у тому числі сім'ям з дітьми на територіях, де органи соціального захисту не мають можливості працювати та проводити нарахування, зокрема на тимчасово окупованих, оточених, заблокованих територіях та територіях, де відбуваються активні бойові дії, запроваджено централізоване нарахування допомоги.

"Урядом утворюється штаб з підготовки до наступного опалювального сезону. У цей час в нас не буде продажу газу та вугілля за кордон. Весь внутрішній видобуток буде йти на потреби наших громадян", – заявив Володимир Зеленський у новому зверненні. А прем'єр-міністр Шмигаль сказав, що наступний опалювальний сезон буде найскладнішим в історії України – російські війська зруйнували більш ніж 200 котелень.

Київ і область

радіація

На Київщині проведуть радіаційне обстеження територій, які перебували в окупації росіян. Через те, що російська техніка вдерлась в Україну з території зони відчуження, є ризики перенесення радіоактивного забруднення за її межі.

Водночас в Чорнобильській зоні відчуження відновлено роботу мережі радіаційного моніторингу, – про це йдеться в повідомленні Міжнародного агентства з атомної енергії. Мережа радіаційного моніторингу в районі ЧАЕС припинила роботу 24 лютого, у перший день конфлікту, коли російські війська окупували Чорнобильську територію та утримували її протягом п'яти тижнів. Отримані виміри показали, що рівні радіації відповідають тим, що були виміряні до російського вторгнення

На фото – одна з найдених позицій російських окупантів під Києвом. Так, там спалена пральна машина. Позицію знищила українська арта. Разом із окупантами згоріли й украдені в українців речі.

У Дмитрівці (Бучанський район) збудують 15 будинків для сімей, чиє житло було повністю зруйноване рашистами. За два тижні мають завершити активний етап будівництва. Про це повідомив голова КОВА. На сьогоднішній день є вже майже 45 тисяч поданих заявок через "Дію" від мешканців Київської області на відшкодування знищеного та пошкодженого майна. Якщо ви не подали заявку, зробіть це.

Чернігівщина

Сьогодні, 8 червня, близько 13:00 російська армія знову обстріляла прикордоння Чернігівщини. Прикордонники зафіксували 4 вибухи (попередньо з артилерії) неподалік Гірська із напрямку Нові Юрковичі (рф). Втрат серед особового складу та техніки немає. Щодо пошкоджень інфраструктури інформація уточнюється.

Українські правоохоронці встановили особи дев'ятьох росіян, які влаштували "підвал смерті" у Ягідному. Під час окупації Чернігівщини окупанти зігнали понад 300 людей у підвал школи у Ягідному й довгий час утримували їх у нелюдських умовах, використовуючи заручників як живий щит, – повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова. Венедіктова також розповіла, що наймолодшому бранцю росіян у Ягідному було 1,5 місяця, найстаршому – 93 роки. Загалом у підвалі загарбники утримували 77 дітей.

Донеччина і Луганщина

Рашисти кинули усі сили на захоплення Сєвєродонецька та траси "Лисичанськ-Бахмут", – повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. За його інформацією, перед рашистами стоїть завдання захопити місто та "перерізати" трасу до 10 червня. В Сєвєродонецьку важка ситуація, але ворогу не вдається взяти місто під контроль. Обласний центр прикривають міста вільної Луганщини. Лисичанськ, Золоте, Катеринівку та інші населені пункти щодня обстрілюють важкою артилерією ворога.

Російські окупанти телефонують жителям Авдіївки, питають адресу та кількість людей у будинку, а потім обстрілюють їх. Про це повідомила пресслужба Авдіївської міської військової адміністрації. "Росіяни тероризують мешканців Авдіївки. І вигадали для цього новий спосіб, з яким раніше в нашому місті не доводилось стикатися. Телефонують з невідомого номеру, питають адресу та чи багато людей знаходиться у будинку (питають безпосередньо, так, ніби давні знайомі, та переживають за долю міста). Людина відповідає. Через кілька хвилин після дзвінка цей будинок накриває ворожа артилерія", — йдеться у повідомленні. За інформацією пресслужби, у місті зафіксували вже кілька таких випадків.

Окупанти зранку обстріляли Бахмут. Російські снаряди вдарили по навчальному закладу та адмінбудівлі, де перебували люди. Школа зруйнована повністю, до повномасштабного вторгнення росії в Україну в ній навчалося 400 дітей. На місці працюють поліцейські, рятувальники та вибухотехніки. Триває розбір завалів та огляд території. Попередньо, є інформація про постраждалих. Слідчі спільно з СБУ задокументували воєнний злочин росії за ст. 438 ККУ (Порушення законів та звичаїв війни).

Працівники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом державної зради міського голови Святогірська, що на Донеччині. Мер роздає інтерв'ю російським пропагандистам, в яких публічно пропагує "руській мір", дискредитує ЗСУ та державну владу України.

Окупанти зазнали значних втрат у живій силі та техніці під час штурму поблизу Берестового на Донеччині. Про це повідомляє Генштаб. Бойові дії продовжуються.

Харківщина

Російські військові на Харківщині заміновують територію, щоб не допустити контрнаступ ЗСУ. Окупанти обладнують вогневі позиції в районі Ізюма, – повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

поля донбас

На фото вище – воронки від російських артилерійських снарядів біля села Довгеньке Харківської області (Maxar 6 червня 2022). Не питайте Україну, чому так погано йшла посівна, і не розповідайте, що це ми винні в тому, що світ голодуватиме.

Через російські обстріли з 7 по 8 червня сталися пожежі у Холодногірському районі Харкова, а також у двох районах області. Внаслідок обстрілів пошкоджені приватні домівки, гараж та супермаркет, – повідомляють в обласному управлінні ДСНС.

Вночі 7 червня окупанти "денацифікували" супермаркет "Восторг" у Харкові, – про це повідомляє ГУ ДСНС у Харківській області. Постраждалих немає, відновити роботу магазину планують впродовж тижня.

Сумщина

Вчора майже о 23:00 рашисти почали гатити з мінометів по територіях Шосткинського району. В усіх випадках ворог вів вогонь зі своєї території. Руйнувань та постраждалих, попередньо, немає, – повідомляє Дмитро Живицький, голова Сумської ОВА.

Сьогодні близько 12 години з боку російського пункту пропуску росіяни вдруге обстріляли прикордонні села Шосткинського району. Кілька ворожих боєприпасів влучили у приміщення підрозділу Держприкордонслужби України. Це спричинило його руйнування. Орки зруйнували будівлю Держприкордонслужби заради потіхи, адже це приміщення, яке було відкрите лише у 2015 році для належного утримування незаконних мігрантів, в час повномасштабного вторгнення росії в Україну ніяк не використовувалося.

Війська рф протягом дня обстрілювали територію Сумщини з мінометів і кулеметів, а в другій половині дня завдали двох авіаударів, внаслідок яких постраждала людина. Про це повідомляє у Телеграмі начальник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький. "Після 16 години російські літаки завдали два авіаудари по Краснопільській громаді. Поранено 1 людину та знищено 1 автомобіль", – йдеться у повідомленні.

Запоріжжя

Орки розпочали відведення військ з позицій у Запорізькій області, – інформує американський Інститут вивчення війни (ISW). На думку дослідників, причин може бути кілька: це відбувається або для переведення пошкоджених частин в тилові райони, або для посилення російської оборони на північному заході Херсонської області.

Це – Гуляйполе в Запорізькій області. Окупанти перетворили його на руїни. Кожного дня місто продовжує потерпати від ворожих обстрілів, – передає ЗОВА. 

"Вчора населений пункт зазнав чергової атаки з боку рашистів. Руйнувань зазнали багато цивільних об'єктів. Інформація щодо постраждалих уточнюється".

Окупанти продовжують викрадати людей у тимчасово окупованому Енергодарі. Лише за останній тиждень локальні медіа повідомляють про 20 випадків викрадення місцевих, серед них – працівники Запорізької АЕС. Де вони зараз перебувають – невідомо.

Окупаційні війська росії почали вивозити зерно із Мелітополя потягами і це є свідченням того, що вони мають намір якнайшвидше залишити окуповане місто. Про це мер Мелітополя Іван Федоров заявив в ефірі національного телемарафону. "Два дні тому вони розпочали вивозити наше зерно залізницею. Так вони роблять це швидше, і чітко зрозуміло, що вони довго не планують залишатися на території нашого міста, тому що хочуть вкрасти все якнайшвидше та піти", – сказав Федоров.

Херсонщина

Росіяни утримують у неволі близько 600 цивільних жителів Херсонської області, – заявила Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Загарбники планують відновити на Херсонщині Інтернет – з обмеженнями. Про це повідомляє МОСТ, посилаючись на російські медіа. На одному з каналів окупантів Сальдо заявив, що відновлення Інтернету буде з обмеженнями. Це ворог робить для того, щоб начебто "не залякувати херсонців неправдивою інформацією". Але вже й зараз у Херсонській області вже повністю або частково обмежений доступ до українських інтернет-ресурсів.

Окупанти хочуть до осені підготувати "референдум" про "приєднання" Херсонської області. Про це в ефірі телемарафону заявив глава Херсонської ОВА Геннадій Лагута. За його словами, 6 червня в облдержадміністрації Херсона відбулася велика нарада колаборантів за участю заступника голови адміністрації президента рф. Він поставив завдання "до осені підготувати референдум про включення області до складу рф". Лагута повідомив, що це останнє рішення окупантів, до цього були інші варіанти: "Спочатку республіка, потім приєднання до Криму, тепер приєднання до рф".

Загалом ситуація в області критична. Внаслідок бойових дій пошкоджено дуже багато будинків та об'єктів інфраструктури, також внаслідок обстрілів є загиблі та тяжко поранені серед мирного населення. Стабільно важка ситуація у Калинівській, Великоолександрівській, Високопільській, Нововоронцовській територіальних громадах, там тривають бойові дії, люди практично весь час сидять у підвалах та погребах. Виїхати та в'їхати з окупованої області практично неможливо, лише через Крим.

російські окупанти викрали Олександра Вороного – старосту села Червоний Маяк, що на Херсонщині. Разом зі старостою викрадений співробітник опорного пункту села Геннадій Головін. Місцезнаходження обох наразі невідоме.

На раша-тв Сальдо заявив, що у Херсоні "відкрився перший банк". "Ми переходимо до бівалютної системи, відкрився перший банк, великі черги охочих відкрити там рахунки. Життя набуває звичайного мирного характеру", – бреше колаборант.

І ще один зрадник на Херсонщині. Колишній "слуга народу" Ковальов відкрито заявив про співпрацю з окупантами. Колаборант повідомив про зустріч із першим заступником глави адміністрації президента рф Сергієм Кирієнком і запевнив, що росія "назавжди" у Херсонській області.

ДБР уже відрило справу стосовно Олексія Ковальова за колабораціонизм. За інформацією ДБР, Ковальов також забезпечує розміщення окупантів у приміщеннях підконтрольного йому санаторію, розташованого у місті Гола Пристань. Нагадаємо, з фракції "Слуга народу" зрадника виключили не так давно – у травні цього року.

А так сьогодні виглядає Херсон. В одному місці є wifi, в іншому – трохи мобільного зв'язку, можна отримати смс. В таких місцях люди збираються, намагаючись зв'язатися з близькими. Фото: Костянтин Риженко.

Чудова новина! ЗСУ звільнили Благодатне – до Херсона залишається 15 км! Контрнаступ Збройних сил України на території Херсонської області продовжується.

Миколаївщина

Вночі Миколаїв знову зазнав обстрілів. Інформація щодо наслідків наразі уточнюється. 7 червня внаслідок обстрілів селища Засілля Первомайської громади загинуло дві людини. 

На Миколаївському напрямку протитанкові підрозділи морської піхоти ЗСУ перебувають у постійному очікуванні. Тільки-но надходить розвідувальна інформація про рух ворожої броньованої техніки, вони відразу вирушають на "полювання" з Джавелінами. Цей комплекс уже не раз довів свою ефективність, за словами захисників, особливості його використання більше підходять для оборонних дій, але морпіхи готові виконати будь-які поставлені завдання і з нетерпінням очікують на нову можливість, щоб виїхати та нищити ворожу техніку.

Вірте в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

1
868

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: