fbpx
Сьогодні
104.ua у 2021 році:
єдина в Україні платформа, що вирішує всі газові питання клієнтів
У 2021-му сервіс для споживачів газу 104.ua став першою і єдиною в Україні платформою, що вирішує всі газові питання клієнтів. Починаючи з підключення газу і купівлі сертифікованого газового обладнання й закінчуючи повним супроводом клієнта на етапах встановлення і користування.

"Рубрика" поспілкувалася з директором 104.ua Юрієм Петруком про гарячі вечері, енергоефективні котли та довгий шлях, аби мати успішні рішення для клієнтів та чіткий маршрут подальшого розвитку компанії.
У чому проблема?
"Нам всім потрібні гарячі вечері і тепло в оселі"
З'явившись сім років тому, компанія 104.ua поставила собі за мету стати повноцінним сервісом, який "в один дотик" проконсультує, забезпечить клієнту газифікацію будинку, запропонує сертифіковане обладнання, здійснить його встановлення та технічне обслуговування та допоможе з фіксацією та передачею показників та оплатою усіх газових послуг.
"Наш клієнт не бачить 104.ua як окремий додаток чи окремий сервіс. Він бачить нас як можливість закрити всі пов'язані з газом питання у одному місці. Наша задача — допомогти клієнту уникнути усіх складнощей, які можуть виникнути у спілкуванні з операторами ГРМ чи постачальниками газу, побудовою опалювальної системи чи підбору газового обладнання. Щоб клієнт можливих складнощів взагалі не відчував, але зрештою, він отримав те, за чим прийшов.

А приходить клієнт, по факту, не за газом, котлом чи трубою. По факту, усім нам потрібні гарячі вечері і тепло у оселі. І ми знаємо, як допомогти", — говорить директор 104.ua Юрій Петрук.
"Клієнт спілкується з нами, а ми даємо йому комплексну послугу"
Що у 2021-му компанії 104.ua вдалося:
Виведення на ринок газового котла 104.ua Model T
Запуск онлайн гіпермаркету газового обладнання
Розробка оновленого додатку 104.ua для передачі показань газових лічильників та оплати газових послуг
25 шоурумів газового обладнання
185 104.ua клієнтських просторів, зокрема нового формату у маленьких містах
160 терміналів самообслуговування для оплати комунальних послуг
Впровадження послуги "газ під ключ"
Створення інституту персональних менеджерів для кожного клієнта
104.ua сервіс: послуги з встановлення та обслуговування газового обладнання та технічного обслуговування газових мереж
14 мільйонів телефонних консультацій завдяки кол-центру
Якщо ми починали лише з обслуговування клієнтів і лише з офлайну та кол-центру, то за 21-ий рік ми посилили онлайн, продажі і додали інжинірінг та сервіс. Ми це все уніфікували в одну компанію. Впродовж цього року ми працювали над тим, щоб поєднати всі ці речі, аби вони рухалися в одному напрямку.
Як це працює?
"Запитати у восьми мільйонів клієнтів, що їм потрібно"
Понад чотири мільйони фізичних консультацій у 16 регіонах України. 104.ua починала рік з 148 клієнтськими просторами, куди клієнт може прийти і отримати консультацію з будь-якого газового питання. Наприкінці року їх вже 185.

Що ж стосується онлайну, чат-ботом у вайбері від 104.ua користуються 2,1 мільйона клієнтів, а особисті кабінети на сайті та в додатках мають 4,2 мільйона людей.
Оновлений додаток 104.ua
"Розробка оновленого додатку 104.ua була нелегким і тривалим процесом. Ми додали до додатку нейромережу, яка розпізнає показники газового лічильника. Вона розуміє його типорозмір і розуміє, що саме це за показник. Відповідно, клієнт взяв додаток, сфотографував через нього показання лічильника і нейромережа передала ці дані оператору ГРМ.

Тож ми запропонували такий сервіс, де немає людського фактору, отже мінімальна ймовірність помилки. Так ми вирішили основний біль клієнтів у 2021-му році", — розповідає Юрій Петрук.
Власний котел 104.ua Model T
Запуск власного котла Model T став наслідком клієнтського попиту. Компанія провела опитування, в межах якого поцікавилась, де споживачі купують газові котли і які, на що орієнтуються у виборі і скільки готові платити.

"Нашою конкурентною перевагою є те, що ми маємо зв'язок з клієнтами по телефону, онлайн та офлайн. Тобто ми можемо запитати у восьми мільйонів клієнтів, що їм потрібно.

Стосовно газових котлів, клієнти нам виділили три основні критерії — ефективність, компактність і помірна ціна. Працюючи з виробниками газового обладнання, ми знаємо, що вони готові задовольнити один або два з потрібних трьох параметрів. Це нас привело до думки, що треба запропонувати такий котел, який відповідатиме всім трьом критеріям. І ми під своєю торговою маркою зробили такий котел.

Якщо людина міняє свій старий котел на 104.ua Model T, вона може зекономити до 40% споживання газу. Ми даємо 10 років гарантії на наш котел і переконані у його надійності, адже він має комплектуючі від провідних світових виробників. І він компактний", — пояснює директор 104.ua.
Шоуруми газового обладнання
Аби клієнти мали змогу обирати газове обладнання наживо, компанія відкрила 25 шоурумів газового обладнання на базі вже наявних 104.ua клієнтських просторів і у першому кварталі 2022-го планує відкрити ще понад 50.
Термінали самообслуговування
Ще однією інновацією стали термінали самообслуговування, які відповідають на найпоширеніші клієнтські запити — передача показників лічильника, контроль особових рахунків і друк квитанцій.
104.ua сервіс
Компанія має висококваліфікованих спеціалістів, які надають послуги з сервісного обслуговування газового обладнання та технічного обслуговування газових мереж.
Як це працює?
"Запитати у восьми мільйонів клієнтів, що їм потрібно"
"За рік ми оновили 44% персоналу, бо шукаємо однодумців, тих, хто прагне змін і хоче бути частиною руху у світ інновацій. Ми хочемо, аби працівни мали одні цінності з компанією", — каже Юрій Петрук.

104.ua впроваджує системні навчання для працівників, має внутрішніх тренерів і власну навчальну базу, розроблену під потреби саме клієнтів 104.ua. В планах, за словами керівника, цілий внутрішній університет.

"Наша команда прагне дати клієнту послугу повністю під ключ. Було багато складнощів, ми шукали багато робочих моделей, бо немає жодної компанії в Україні, яка дає сервіс з газових питань від початку до кінця.

У 2022-му році ми додамо клієнтам ще багато цікавих речей, щоб в одному місці клієнт міг вирішувати більшу кількість своїх питань. Тоді ми будемо для клієнта цінні і він точно буде з нами", — ділиться керівник компанії.
Ще більше корисних рішень зі 104.ua! І напередодні Нового року ще більше корисних побажань!
"Наша команда 104.ua бажає, щоб у людей була гармонія.

У всіх нас завжди дуже багато питань. Проблеми на роботі, вдома, з коханими... Нехай люди досягнуть гармонії у житті, а от усі газові питання візьме на себе 104.ua", — підсумовує Юрій Петрук.
Матеріал створено за підтримки 104.ua
2
6302

Залишити відповідь

Про проєкт

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: