fbpx
Сьогодні
10:41 16 Кві 2019

Суд скасував заочний арешт Шарія

Шевченківський райсуд Києва відмовився ініціювати екстрадицію, скасував розшук і заочний арешт відеоблогера Анатолія Шарія.

Про це пишуть Українські новини з посиланням на матеріали суду.

Відзначається, що справу відеоблогера повернули на додаткове розслідування в прокуратуру.

Йдеться про інцидент, який стався ще в 2011 році. Проти Шарія почали справу за фактом застосування ним вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем в ресторані MacDonalds.

Блогеру пред'явили звинувачення в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України).

Справа надійшла до суду, але в лютому 2012 року була зупинена у зв'язку з оголошенням в розшук Шарія.

В цьому ж році суд заочно застосував до нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У липні 2013 року Шарій отримав статус біженця в Нідерландах. Там повідомили, що блогер не може бути виданий українським правоохоронцям відповідно до Женевської конвенції 1951 року, і Директивою Європейського Союзу.

Крім того, з 27 лютого 2014 року Інтерпол припинив міжнародний розшук обвинуваченого.

У 2014 році Шарій також отримав статус політичного біженця в Литві.

У травні 2018 року українські правоохоронці заявили, що розшук блогера триває, а в серпні того ж року суд на прохання адвоката Шарія відновив розгляд справи, зупиненого в 2012 році. Його захист вимагав повернути кримінальну справу на додаткове розслідування через неповноту досудового слідства.

В результаті суд постановив повернути справу на дорозслідування в прокуратуру Києва, а розшук і заочний арешт Шарія – скасувати.

Блогер Анатолій Шарій відомий своїми антиукраїнськими пропагандистськими матеріалами, а також підтримкою кремлівського режиму та проросійських терористів. Будучи громадянином України, на даний час він ховається в ЄС.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: