fbpx
Сьогодні
21:24 08 Бер 2019

Гриценко назвав, кого запропонує на пост генерального прокурора у разі перемоги на виборах

Кандидат у президенти, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко оголосив свою кандидатуру на посаду Генерального прокурора. Ним став Давід Сакварелідзе.

"Вітаю в команді чесного і безкомпромісного – Давіда Сакварелідзе. Це людина, громадянин України, яка показала нульову толерантність до корупції. Яка, на відміну від нинішнього прокурора, має юридичний диплом, яка знає, що таке закон. Він не буде покривати Свинарчуків, Пашинських, Розенблатів, Порошенків. Мав із ним розмову і Давід дав згоду", – написав він.

Зазначимо, Давід Сакварелідзе займав посаду заступника генерального прокурора України з 16 лютого 2015 до 29 березня 2016 та за сумісництвом прокурора Одеської області з 16 вересня 2015 до 29 березня 2016. До цього був першим заступником головного прокурора Грузії (2008—2012), за п'ять років пройшовши шлях від рядового фахівця в судовому департаменті Мін'юсту Грузії. Був народним депутатом парламенту Грузії у 2012—2015.

Також Гриценко нагадав, що раніше вже називав імена міністра оборони – ним став Іван Апаршин, міністра закордонних справ – Світлану Заліщук, керівника НБУ – Олександра Савченка та голову СБУ – Віктора Трепака.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: