fbpx
Сьогодні
15:26 13 Січ 2019

Польща має намір створити штучний острів, який буде видно з космосу

У Польщі заявили про намір спорудити у Віслінській (Калінінградській) затоці штучний острів.

Про це повідомляє Польський культурний центр у Калінінграді, посилаючись на польські ЗМІ.

"Уряд Польщі в рамках перекопування Віслінської коси збирається побудувати величезний штучний острів. З'явиться він у Віслінській затоці і повинен мати площу 181 гектар", – йдеться в повідомленні.

Острів буде створено в територіальних водах Польщі. На його спорудження буде направлено ґрунт, який з'явиться під час будівництва судноплавного каналу через Віслінську (Балтійську) косу.

Острів буде мати висоту 2-3 метри над рівнем моря.

"Газета виборча" повідомляє, що його буде видно з космосу.

Зазначається, що Польща не передбачає використання острова з метою туризму.

Нагадаємо, початок будівельних робіт на Віслінській (Балтійській) косі було заплановано на листопад 2018 року. Канал через косу буде побудовано в селищі Новий Світ, оскільки там найвужче місце піщаного півострова.

Судноплавний канал через косу повинен бути близько 1 км завдовжки і 5 метрів завглибшки. Він з'єднає Балтійське море з Віслінською (Калінінградською) затокою і призначається для того, щоб у порт Ельблонг могли заходити великі судна. Вартість будівництва каналу оцінюється в 880 млн злотих.

У Польщі заявляють, що канал дасть змогу активізувати судноплавство під прапорами країн ЄС у затоці, оминаючи територіальні води Росії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: