fbpx
Сьогодні
11:16 06 Січ 2019

"Ще один Акт проголошення незалежності": Порошенко прокоментував вручення Томосу

Фото Reuters

Томос – фактично ще один Акт проголошення незалежності України. Він укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко після вручення Томосу у Стамбулі, передає УНН.

"Томос – фактично ще один Акт проголошення незалежності України. Він укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян. Особливо тих, котрі перебували поза спілкуванням із вселенським православ'ям і яких несправедливо таврували неканонічністю", – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що Його Всесвятість Варфоломій цими днями особливо наголошує на важливості відновлення спілкування мільйонів українських вірних з повнотою світового православ'я.

"Крім того, для нас, українців, власна церква – гарантія нашої духовної свободи. Це – запорука суспільної злагоди", – додав Президент.

Порошенко привітав усіх небайдужих з постанням автокефальної Православної Церкви України.

"Дякую кожному, хто невтомно працював над її становленням, творив єдність і відновлював справедливість.Ми виконали свій обов'язок перед минулими і наступними поколіннями. Слава Господу Богу!Слава Україні!" – резюмував він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: