fbpx
Сьогодні
09:48 14 Гру 2018

Вбивство Хашоггі: Сенат США офіційно поклав провину на принца Саудівської Аравії

Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, яка покладає відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі на наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Автори резолюції закликають Ер-Ріяд притягнути до відповідальності всіх, хто причетний до вбивства журналіста.

Згідно американської преси, аналітики ЦРУ прийшли до висновку, що рішення про вбивство Хашоггі не могли прийняти без прямої вказівки наслідного принца Саудівської Аравії.

Нагадаємо, про зникнення 59-річного саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі, який проживав у США, стало відомо 3 жовтня 2018 року – наступного дня після того, як він прийшов до саудівського консульства у Стамбулі оформити документи для шлюбу зі своєю нареченою.

У будівлі консульства журналіста вбили, а згодом там знайшли його розчленоване тіло, яке сховали у колодязі.

Видання Reuters із посиланням на джерела, які близькі до саудівської розвідки та королівського двору, повідомило, що вбити Хашоггі наказав радник кронпринца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана Сауд аль-Кахтані.

Пізніше ЦРУ назвало замовником убивства Хашоггі кронпринца Мухаммеда бін Салмана.

Джамаль Хашоггі був журналістом The Washington Post і писав про корупцію у королівській сім'я Саудів, зокрема його статті були направленні проти принца Мухаммеда бін Салмана, якого і підозрюють нині у замовленні вбивства журналіста.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: