fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:41 11 Кві 2023

Нова схема вивозу військовозобов'язаних за кордон: зловмисники маскували бажаючих під водіїв-дальнобійників

Фото: ДПСУ

Чергову схему незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України викрили прикордонники Західного регіонального управління ДПСУ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Держприкордонслужбу.

За даними правоохоронців, мешканці Рівненської та Волинської областей налагодили канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон під виглядом водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення.

прикордонники, схема переправлення через кордон

Фото: ДПСУ

Для здобуття доказів протиправної діяльності днями у на Волині та Рівненщині правоохоронці провели обшуки у 10 фігурантів кримінального провадження за дванадцятьма адресами. Також перевірили 6 транспортних засобів, два з яких поміщено на штраф-майданчик.

прикордонники, схема переправлення через кордон

Фото: ДПСУ

За результатами обшуків було вилучено телефони, оргтехніку, флеш-носії, печатки і документацію юридичних осіб, закордонні паспорти, банківські карти, чорнові записи, майже 1 мільйон гривень у різній валюті.

прикордонники, схема переправлення через кордон

Фото: ДПСУ

У відомстві розповіли, що заходи з документування протиправної діяльності тривали близько 4-х місяців.

Як зазначили прикордонники, організатори злочинної схеми вносили дані про своїх псевдопрацівників до автоматичної системи видачі дозволів "Шлях", за що брали від 1500 до 5000 доларів США.

прикордонники, схема переправлення через кордон

Фото: ДПСУ

Таким чином зловмисники внесли до електронної системи дані понад 450 чоловіків призовного віку. З них понад 170 не повернулися до України. За приблизною оцінкою, сума незаконного заробітку може становити до 1 мільйона доларів США.

У відомстві додали, що двом фігурантам кримінального провадження оголошено підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Повідомляють, що 10 квітня суд обрав підозрюваному виконавцеві запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, ще одного співучасника відправив під варту з можливістю внесення застави у розмірі 671 000 гривень.

На цей час встановлюють всі обставини злочинів та причетні до них особи. Триває досудове розслідування.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: